• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja też mam odczucie ze te glukometry przeklamuja, jak byłam w 26tc robić krzywą cukrową, kobita z rana zmierzyła mi cukier glukometrem i wyszło 99, a po badaniu z krwi z żyły miałam 85. Ja dostałam skierowanie na obserwację pod kątem cukrzycy bo wynik krzywej miałam taki 85-103-103 i wg niego to płaski wynik. I diabetolog kazał mi mierzyć ale cukry mam ok więc się w sumie tak bawię z tym

reklama
Kamilla ja też miałam szybko widoczny ale potem przez wiele tygodni prawie nie rósł.
Ubrania ja pomału kupuje. Ale to dlatego że mam w brzuszku corke [emoji3] a po synkach mam też trochę uniwersalnych rzeczy. Reszta oddaje siostrze i szwagiwrce bo ja już kończę produkcję, a one są dopiero przed lub po jednym dziecku.

Też od wczoraj testuję glukometr. Przypomnę, że moja krzywa wyniosła 96-169-139.

Wyniki z glukometru:
Wczoraj przed kolacją: 64 (?!)
Godzina po kolacji: 131 :(
2 godz. po kolacji: 107
Dziś na czczo: 82

U mnie raczej pierwszy wynik przekłamany. W resztę uwierzę.
Dziś wizyta! Ciekawe co lekarz powie na tę krzywą. Dodatkowo mam anemię, która nie drgnęła od poprzednich wyników mimo suplementacji żelaza 2 x dziennie. :(

Też od wczoraj testuję glukometr. Przypomnę, że moja krzywa wyniosła 96-169-139.

Wyniki z glukometru:
Wczoraj przed kolacją: 64 (?!)
Godzina po kolacji: 131 :(
2 godz. po kolacji: 107
Dziś na czczo: 82

U mnie raczej pierwszy wynik przekłamany. W resztę uwierzę.
Dziś wizyta! Ciekawe co lekarz powie na tę krzywą. Dodatkowo mam anemię, która nie drgnęła od poprzednich wyników mimo suplementacji żelaza 2 x dziennie. :(
No to 64 to moze przeklamane bo ponizej normy (od 70 jest.)
Godzine po kolacji i na czczo masz ladne wyniki [emoji6]

Ja tez mam dzis wizytę, ja juz ide do mojej gin przygotowana z wynikami krzywej, wynikami z glukometru przez te 6 dni i zaleceniami od diabetologa. Od jutra mam juz zaczac mierzyc tylko na czczo bo wyniki po godzinie mam dobre i nie mam z nimi problemy.

No to 64 to moze przeklamane bo ponizej normy (od 70 jest.)
Godzine po kolacji i na czczo masz ladne wyniki [emoji6]

Ja tez mam dzis wizytę, ja juz ide do mojej gin przygotowana z wynikami krzywej, wynikami z glukometru przez te 6 dni i zaleceniami od diabetologa. Od jutra mam juz zaczac mierzyc tylko na czczo bo wyniki po godzinie mam dobre i nie mam z nimi problemy.

Ładne? Bo ja czytałam, że godzinę po posiłku powinno być mniej niż 120 a u mnie 131.
A o której masz wizytę? Ja na 17.00 idę. :)

Ładne? Bo ja czytałam, że godzinę po posiłku powinno być mniej niż 120 a u mnie 131.
A o której masz wizytę? Ja na 17.00 idę. :)
Teraz sa inne normy. Na czczo 70-90 a godzine po posilku powinno byc mniej niz 140 (jakis czas temu podniesli ta norme ze 120). Dokladnie takie info dostalam od diabetologa [emoji6]
Ooo i dokladnie tak samo mam w mojej książeczce samokontroli ktora od niego dostalam [emoji6]
Troche zle to twoje 64 przed posilkiem, albo blad glukometru albo niedocukrzenie.

Ja mam dzis na 16:40 ale pewnie wejde po 17[emoji6]

Ktory masz juz tc ?
1543823005500.jpeg

Załączniki

• 1543823005500.jpeg
    1543823005500.jpeg
    53,9 KB · Wyświetleń: 1 028
Teraz sa inne normy. Na czczo 70-90 a godzine po posilku powinno byc mniej niz 140 (jakis czas temu podniesli ta norme ze 120). Dokladnie takie info dostalam od diabetologa [emoji6]
Ooo i dokladnie tak samo mam w mojej książeczce samokontroli ktora od niego dostalam [emoji6]
Troche zle to twoje 64 przed posilkiem, albo blad glukometru albo niedocukrzenie.

Ja mam dzis na 16:40 ale pewnie wejde po 17[emoji6]

Ktory masz juz tc ? Zobacz załącznik 921575

Uff.. no to na razie się mieszczę. To 64 to raczej błąd był, bo to było 4 godz. po obiedzie i cappuccino. Ale porównam to jeszcze z dzisiejszymi wynikami. No to będziemy dziś po wieczór obie zdawać relacje. :D Kończę 25tc.

Ja pierdziele ten glukometr. Mierzyć bede tylko na czczo bo tylko tu istnieje problem. Wczoraj po kolacji mialam 97. Dzis na czczo 101.
Z lewej reki cukry sa duzo wyzsze niz z prawej. Jak zbadam kilka paluchow w 1 momencie to sie okazuje ze nie mam zadnych problemow z cukrem. Cala glupia jestem przez ten glukometr. I nie mam sil sie ciagle nartwic.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry