reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Dziewczyny dostałam dziś skierowanie od rodzinnego do endokrynologa, jak dzownilam do endokrynolog na NFZ usłyszałam w rejestracji, że mam mieć skierowanie, kartę ciąży i ostatnie badania i tutaj moje pytanie czy na skierowaniu muszę mieć adnotacje pilne albo ciąża ? Mam po prostu skierowanie z adnotacja, że pacjentka zgłosiła się z wynikami TSH itd.
Mysle ze to co masz czyli normalne skierowanie, karta ciazy i wyniki wystarcza [emoji57]
Podali ci ajkis sensowny termin ?

reklama
natasza trzymam mocno kciuki za was! Czekam na wiesci ze juz sie przytulać ze swoją księżniczką [emoji4] powodzenia

Ja w drugiej ciąży miałam skierowanie do szpitala w d iu terminu. Jestem po cc i tak mi zalecił ginekolog. A w szpitalu zrobili duże oczy po co przyszłam bez akcji. Ale itak syn się urodził jeszcze w tym samym dniu [emoji57]

Liczba Maliina i chyba ja po nich, chyba że ktoś jeszcze kogo pominęłam jest wcześniej.

natasza trzymam mocno kciuki za was! Czekam na wiesci ze juz sie przytulać ze swoją księżniczką [emoji4] powodzenia

Ja w drugiej ciąży miałam skierowanie do szpitala w d iu terminu. Jestem po cc i tak mi zalecił ginekolog. A w szpitalu zrobili duże oczy po co przyszłam bez akcji. Ale itak syn się urodził jeszcze w tym samym dniu [emoji57]

Liczba Maliina i chyba ja po nich, chyba że ktoś jeszcze kogo pominęłam jest wcześniej.
Jeszcze chyba Zmijka podobnie jak ty ma tp [emoji6]

Ale to brzmi troche przerażająco[emoji33] bo niedługo po was i ja...[emoji33] ja nie chce. ![emoji85]

Malina współczuję kochana, a tu jeszcze przed tobą z dwa tyg jak nic. Pamiętam jak to sikanie może dobić, na końcówce chodziłam co 15-20min do łazienki.
Może poród sam ssie wcześnie zacznie, malutki już pewnie z 3kg już waży więc jak będzie gotowy to wyjdzie. Ciśnienie mierzysz sobie?
Na poprzednia wizyte mierzylam 3x dziennie i zapisywalam w zeszycie ale cisnienie i wyniki nerkowe ok wiec mam sobie mierzyc dalej raz dziennie. Nie wiem ile wazy maly. Na ostatniej w 33+1 mial 2635g. Mam nadzieje ze tak 200g na 2 tyg max nie więcej.. Ostatnim razem przybral 250g.

Współczuję opuchlizny, ja mam dłonie i stopy jak poduszki czasem. Nie odzywałam się ostatnio bo denerwuje mnie czekanie, dziś na KTG jestem i wizycie u mojej gin, w czwartek w przychodni przyszpitalnej, jeśli nie urodzę do tego czasu to w niedzielę na wywolanie, 15 dni po tp! No chyba że moja gin coś mi zaproponuje wcześniej (pracuje w tym szpitalu) ale wątpię.
Rozumiem, że zaraz się szykuje @liczba a potem Ty @Maliina ?
O biedna to tez sie niezle nameczysz!! Ja rodzilam 9dni po terminie corke tez z wywolania. Obys szybciej zaczęła rodzic tego Ci życzę. A z tymi poduszkami to mam podobnie... Tak mi puchna ze srodstopie az na palcach sie rozlewa.. Koszmar jak nigdy.

Zależy kogo zapytac, ostatni lekarz mówił że tp+10 dni.
Na badaniu odeszły mi zielonkawe wody, nie mam skurczy, siedzę w kolejce na IP, trzymajcie kciuki!
Oooo to juz ruszyło. Zielonkawe wody to muszą szybko was rozwiazac.. Dzidzia bedzie od razu kapana.. I pilnuj oczek. Moja mała po takich wodach miala bardzo silne zapalenie spojowek.
Powodzenia

A ja wam zazdroszczę że już za chwilę się rozpakujecie, my jeszcze musimy trochę poczekać do tego sierpnia/wrzesnia. Mi się okropnie dłuży czas, może jak będę czuć już cały czas ruchy a nie jak teraz od czasu do czasu to będzie lepiej bo może trochę się uspokoję [emoji6]
Strasznie mnie dzisiaj męczy zgaga, wogole wszystko mi dokucza, kręgosłup w górnym odcinku, piersi, katar wrrrrr.
Od dwóch tygodni mam ciśnieniomierz i wogole jestem przeogromnie zdziwiona bo moje ciśnienie jest niskie [emoji50] od kilku lat takiego nie miałam. Teraz co mierze to 113-116/80 i puls ok 90. Albo ciąża albo te l4 mi służy [emoji23]

Ostatnia edycja:
reklama
A ja wam zazdroszczę że już za chwilę się rozpakujecie, my jeszcze musimy trochę poczekać do tego sierpnia/wrzesnia. Mi się okropnie dłuży czas, może jak będę czuć już cały czas ruchy a nie jak teraz od czasu do czasu to będzie lepiej bo może trochę się uspokoję [emoji6]
Strasznie mnie dzisiaj męczy zgaga, wogole wszystko mi dokucza, kręgosłup w górnym odcinku, piersi, katar wrrrrr.
Od dwóch tygodni mam ciśnieniomierz i wogole jestem przeogromnie zdziwiona bo moje ciśnienie jest niskie [emoji50] od kilku lat takiego nie miałam 113-116/80 i puls ok 90. Albo ciąża albo te l4 mi służy [emoji23]
Chciałabym miec takie ciśnienie. Ja mam średnio 95/58-60. Obijetnie czy ciąża, czy nie. Moj lekarz taką panikę siał zawsze [emoji14] a raz jak miałam 105/60 to zapytał co mnie tak zdenerwowało haha;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry