reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
My też musialysmy przejsc ten dlugi czas by znalezc sie tu gdzie jestesmy.
Niby za chwile sie spotkamy ale mi sie dluzy paskudnie.

Kwietniowka urodzila cc :)

Co do cisnienia to u mnie tez zaszze norma to tw 130-140/80.. A w ciąży mam po 114/66
Puls miewam w ciazu od 80 do 90.. A bez ciazy to tak 60-70
A na kiedy miała termin? Początek czy koniec kwietnia?

Ja też tak myślałam, że aby do połówkowych i 20 tygodnia, to potem już z górki... Regularne o wyraźne ruchy i damy radę. A mimo wszystko dłuży mi się niemiłosiernie, tym bardziej, że jestem na L4 i czuje się bezużyteczna [emoji21]

Ja mam to samo [emoji6]
Choc teraz, wolalabym nacinania uniknac ale jak bedzie konieczność to lepsze to niz pekniecie czy cc [emoji57]

Też wychodzę z tego założenia. U nas prawie się udało za drugim razem uniknąć cięcia krocza, ale niestety Tomasz nam sie tak okręcił główka w kanale, że i tak by mnie rozerwał i tak. A ja wolałam cięcie niż niekontrolowanie pęknąć.

Tak :) Ale ja mam nadzieję że do terminu nie doczekam, 10 maja mam urodziny i chcę już być z malutkim w domu :)
Ja się na ptaków akcje szybsze nie nastawiam, wolę nie mieć oczekiwań bo zawsze było inaczej niż chciałam. Wiem, że raczej do terminu będę czekać, a potem szpital. Tak miałam w drugiej ciąży.
Ja panicznie się boje cc więc cieszę się, że udało sie SN pomimo cięć krocza z obojgiem chłopców. Moze teraz uda sie ominąć te przyjemność ;)
Ja się nie boję ani trochę cc [emoji6] ale jeśli będę rodziła SN to mam nadzieję na całkowite ocalenie krocza. Może się uda, zależy od wagi córeczki. Synek vbacowy miał prawie 4kg i tylko maleńkie pęknięcie miałam.
Ja też tak myślałam, że aby do połówkowych i 20 tygodnia, to potem już z górki... Regularne o wyraźne ruchy i damy radę. A mimo wszystko dłuży mi się niemiłosiernie, tym bardziej, że jestem na L4 i czuje się bezużyteczna [emoji21]
Mi pierwsza połowa ciąży szybko leciała. Za to końcówka zawsze jest ta dłuższa częścią ciąży. Ale dzis już zaczynam 33 tc więc nie jest tak źle.

zastanawiam się kiedy powiedzieć w pracy... to w sumie dopiero 5 tydz, pracę mam lekką, przy biurku..
tak troszkę mi głupio, bo w styczniu dostałam umowę na stałe, a tu w lutym już ciąża (nikt głupi nie jest, obliczą sobie..)... zaraz będą ploty wśród bab, że ledwo umowę dostała i juz po pół roku w ciązy...
tylko, że nikt nie wie, że tak na prawdę staraliśmy się od ponad roku...
jak to z Wami było? Może powiem w trzecim miesiącu jak już zobaczę serducho i w miarę pewne będzie?

zastanawiam się kiedy powiedzieć w pracy... to w sumie dopiero 5 tydz, pracę mam lekką, przy biurku..
tak troszkę mi głupio, bo w styczniu dostałam umowę na stałe, a tu w lutym już ciąża (nikt głupi nie jest, obliczą sobie..)... zaraz będą ploty wśród bab, że ledwo umowę dostała i juz po pół roku w ciązy...
jak to z Wami było? Może powiem w trzecim miesiącu jak już zobaczę serducho i w miarę pewne będzie?

Ja bym powiedziała okolo 12 tygodnia. No chyba, ze chcesz isc na l4... Ale z tego co mowisz praca lekka, a wiedza im taka nie jest chyba potrzebna na sam poczatek

reklama
Ja chciałam czekać do prenatalnych, też praca przy biurku. Ale w 9 tygodniu zalałam się łzami przez jakąś idiotyczną sytuację a dodatkowo zaczęłam "tracić rozum" i na rozmowach konferencyjnych po angielsku z moim szefostwem potrafiłam taką głupotę walnąć, że po prostu się tylko szefom przyznałam skąd ta zmiana w moim zachowaniu. Reszcie zespołu i znajomym powiedziałam po prenatalnych i od razu pokazałam zdjęcie dzidziusia, przymusowe l4 dostałam w 15tc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry