reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Ja na ciąże o 7 dni młodszą nic poza duphastonem (na późniejszym etapie) nie dostałam. Ty masz leki, jesteś pod kontrolą lekarza itp.
Dopóki nie robiłaś badań, byłaś spokojna. Teraz przy tym 1% też nie masz powodów do zmartwień! :* wrzuć na luz. Bierz leki i tyle.

Ale czym załamana? Tym 1%? Daj spokój!
@paulina1994 chyba też acard brała, nie? Dużo tu takich dziewczyn, które nawet w staraniach o ciąże musza go brać. Moim zdaniem wszystko u was ok. Lekarz cie tylko nastraszył niepotrzebnie.
Dziękuję Wam! Kochane jesteście.. bardzo mnie nastraszył. Powiedział, już że mam możliwośc usunięcia ciąży do 22 tygodnia. Byłam przerażona. 9 maja idę do swojego lekarza prowadzącego, bo ten to inny był taki młody.

Ale czym jesteś załamana ?
Ryzyko chorób małe, a z łożyskiem nie panikuj jakby coś było poważnego to na pewno nie zostawił by cię z Acardem ;))
Ja jestem od początku na Acardzie, heparynie, progesteronie, magnezie i nie wiem co ja jeszcze biorę ale dużo tego i mamy się świetnie, a bez leków mogło by już być różnie ! Głowa do góry :)
Dziękuję z całego serca za wsparcie naprawdę to strasznie doceniam. To już się nie przejmuje hehe [emoji8]

Kochana ja też to miałam gdzieś rozpisane co kiedy brać bo i euthyrox, magnez, żelazo, a jeszcze brałam jakieś antybiotyki przez jakiś czas i to też musiałam z przerwami między reszta leków [emoji57]
Wiem że euthyrox to brałam już o 5rano [emoji14]
I przerwa między magnezem a zelazem też robiłam 2hOstatnio byłam w 32tc dokładnie 31+2 i młoda miała 1750g [emoji41]
Zobaczymy w sobotę ile przybrała [emoji2] to już bedzie 35+2
No to moja teraz dokładnie w 31+1 miała 1800gr a teraz ma szacunkowo w 39+1 3600g trudno przewidzieć jak dziec i będą rosły właśnie pod koniec. Te ostatnie tygodnie to i 250gr może przybierać maluch w tydzień.

Dziękuję Wam! Kochane jesteście.. bardzo mnie nastraszył. Powiedział, już że mam możliwośc usunięcia ciąży do 22 tygodnia. Byłam przerażona. 9 maja idę do swojego lekarza prowadzącego, bo ten to inny był taki młody.
Ale ja czegoś nie rozumiem już czemu miałbyś usuwać ciążę bo co ? Przecież nigdy nie będziesz miała ryzyka równego 0% bo to nie możliwe nawet przy Nifty, Sanco itp nikt ci tego nie zagwarantuje możesz mieć albo małe albo pośrednie albo wysokie ryzyko urodzenia dziecka z daną chorobą, ale to dotyczy każdego z Nas możesz mieć Pappe idealna i urodzić chore dziecko, a możesz mieć Pappe totalnie do dupy i urodzić zdrowego bobasa nie panikuj bo się za bardzo nakrecasz :)) każdy marzy o zdrowym dziecku i to naturalne :) przede wszystkim ten lekarz chyba lubi straszyć bo jeżeli ryzyko danej choroby jest wysokie to albo proponują aminoounkcje albo któryś z testów powyżej ale to już płatne w granicach 2,5-3 tys z tego co widziałam u dziewczyn

Paulina dobrze mówi. Ty masz bardzo niskie ryzyko chorób genetycznych więc luzuj gaciochy!

Ja dlatego nie robiłam Pappy bo jakaś tam wiedza o cyferkach mnie nie satysfakcjonuje i nie cieszy.

Ciesz się ciążą i nie denerwuj bo stres nie wpływa dobrze ze ciąże. Niech maluszek rośnie spokojnie.

Bylam dzisiaj z mala u lekarza. Zalecil probiotyk na recepte. Dostalismy skierowanie na neonatologie na sprawdzenie przepukliny i ksztaltu glowy... Ortopeda i inny pediatra zalecil poduszke z taka dziurka i motylka do wozka. Oby przestala sie glowka odksztalcac. Dalej 'testujemy' nowe mleko i bywa znowu roznie.

reklama
Kochanie napisz jakie miałaś ryzyko skorygowane.
Mi po pappie wyszło 1:33- to już bardzo duże ryzyko. Zrobiłam test z krwii i wyszło że maleńka jest zdrowa. Ty masz podstawowe ryzyko bardzo niskie słonce. Nawet aminopunkcje robią dopiero przy wyniki 1:300. Moim zdaniem oderchnij głęboko i nie martw się bo jest dobrze. Co to wogole za lekarz. Ciołek jakiś.
Co do łożyska to mi powiedzieli że z czasem mogą być problemy, więc trzeba kontrolować ciśnienie i brać leki przeciwzakrzepowe takie jak acard albo heparyna. Ja od początku ciazy jestem na acardzie ale to przez moją historię ciąż.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry