Zazuu
Fanka BB :)
Gin stwierdził, że podejrzewa PCOS na podstawie nieregularnych miesiączek - cykle od 21 do 44 (teraz 70+) dni i obrazu policystycznych jajników na USG. Badania LH i FSH potwierdziły przypuszczenia.
A czemu Cię nie stymuluje?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Gin stwierdził, że podejrzewa PCOS na podstawie nieregularnych miesiączek - cykle od 21 do 44 (teraz 70+) dni i obrazu policystycznych jajników na USG. Badania LH i FSH potwierdziły przypuszczenia.
Ja teraz na cyklu sztucznym biorę estradiol w tabletkach i jego stężenie rośnie powoli i to jest niby triggerem tego, żeby rosło endo. Stąd moja teoria.oooooo, to by miało sens. Ja właśnie nie rozumiem jak za wysoki estradiol moze powodować za cienkie endometrium, skoro to za niski estradiol je powoduje. Ale to co napisałaś jest bardzo logiczne. Zapytam ją o to też.
Cały cyklDo dziewcząt biorących acard: bierzecie go cały cykl, nie? Ewentualnie z przerwa w trakcie okresu? Nie bierzecie go jak wiesiołka do owulacji?
O kurdeNie mam jeszcze insuliny na czczo. Czy możecie zerknąć wstępnie? Wydaje mi się że cukier po 1h za wysoki.
Dodam, że to są wyniki mojego syna 11 lat, ojciec z cukrzycą typu 1
Glukoza na czczo była 74,40 mg/dl
Zobacz załącznik 1473061
W ciescie i sosie słodko-kwaśnym?na kucaka![]()
Powinny być zbliżone :-)Cze estradiol też jest skokowy jak tsh czy progesteron, czy wyniki dzień po dniu powinny być zbliżone?
Inna metoda badania, inne normy. Nie porównuj wyników z dwóch labów jeden do jeden.To czy może ktoś rozumie co tu się wydarzyło?
Wczoraj, 3dc, ok. 7:30 pobrane w alab: 159,1pg/ml
Dzisiaj, 4dc, ok. 9:30 pobrane w diagnostyka: 102pg/ml
Chyba, że czegoś nie widzę i jednak jest jakaś różnica w jednostkach, więc wrzucam zdjecia
właśnie wiedziałam, że będą jakieś różnice, dlatego zrobiłam jeszcze ten estradiol dzisiaj z innymi badaniami, ale dzisiejszy jest pięknie w środku normy, a wczorajszy jest powyżej normy. Takiej różnicy się nie spodziewałam. To może nie jest z nim aż tak źle?Inna metoda badania, inne normy. Nie porównuj wyników z dwóch labów jeden do jeden.
właśnie wiedziałam, że będą jakieś różnice, dlatego zrobiłam jeszcze ten estradiol dzisiaj z innymi badaniami, ale dzisiejszy jest pięknie w środku normy, a wczorajszy jest powyżej normy. Takiej różnicy się nie spodziewałam. To może nie jest z nim aż tak źle?
Tylko że to jest norma dla całej fazy owulacyjnej. Zwykle lekarze chcą, żeby w 3-5dc estradiol miał wartość dwucyfrową a najlepiej poniżej 60. Z większą wartością nie dopuszczają do transferu zarodka w takim cyklu.właśnie wiedziałam, że będą jakieś różnice, dlatego zrobiłam jeszcze ten estradiol dzisiaj z innymi badaniami, ale dzisiejszy jest pięknie w środku normy, a wczorajszy jest powyżej normy. Takiej różnicy się nie spodziewałam. To może nie jest z nim aż tak źle?