reklama

Staraczki 2023

• Starter tematu Starter tematu użytkowniczka 212
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Diagnoza została postawiona w listopadzie, więc jest dość świeża. Aktualnie biorę Duphaston na wywołanie, mam powtórzyć wyniki FSH, LH i estradiol między 3 a 5 dniem nowego cyklu i 12-13 dnia cyklu pojawić się u gina, żeby sprawdzić owulację.
Czy myślisz, że coś jeszcze powinnam zrobić?

Warto dorzucić w 3 dc wszystkie androgeny do kompletu

reklama
Dziękuję :)
Nie znam się na tych wszystkich badaniach, więc jeśli mogłabyś podpowiedzieć: robić testosteron, wolny testosteron, androstendion, DHEA i DHEA-S?
Dheas, testosteron, shbg i androstendion. Często 17 oh progesteron warto z tym zrobić razem, żeby potem nie powtarzać.

Jak masz nieregularne miesiączki to jeszcze prolaktynę można sprawdzić. I glukozę + insulinę na czczo, bo często w pakiecie idą z tym zaburzenia gospodarki węglowodanowej. W przyszłości możesz zrobić krzywe ale może nie wszystko na raz, bo zbankrutujesz :P.

Tarczycę masz ok i to badałaś?

Co myślicie? Mogła być owulacja czy nie bardzo? Badanie było zrobione 7-8 dni po potencjalnej owulacji

Załączniki

• 330B2DD1-6ABA-4F33-9591-9F2504853BD2.png
    330B2DD1-6ABA-4F33-9591-9F2504853BD2.png
    33,5 KB · Wyświetleń: 107
A masz insulinę na czczo?

No właśnie niestety nie :( wszystkie wyniki już są a tego brak. Mam nadzieję, że będą w poniedziałek, a nie że coś się z*ebało bo pobranie mu krwi to przejście przez mękę.

Ja teraz na cyklu sztucznym biorę estradiol w tabletkach i jego stężenie rośnie powoli i to jest niby triggerem tego, żeby rosło endo. Stąd moja teoria.

Cały cykl 😎

O kurde 😱.
Przy tak wywalonej w kosmos insulinie tak wysokie wyniki glukozy i insulina w dodatku po 2h nadal rośnie. Generalnie na pewno coś jest nie tak z gospodarką węglowodanową ale dobrze, że wyłapane teraz a nie jak Młody będzie miał już zaawansowaną cukrzycę.

A czemu w ogóle robiliście badania Ola? Młody nadal się tak źle czuje?

Tak nadal się źle czuje :( wszystkie inne wyniki wyszły okej. Mamy jeszcze konsultacje z kardiologiem i okulistą i do zrobienia tomograf. Do endo (który dał nam te badania) idziemy na konsultacje. Mam nadzieję, że do świąt ogarniemy wszystko

reklama
Dheas, testosteron, shbg i androstendion. Często 17 oh progesteron warto z tym zrobić razem, żeby potem nie powtarzać.

Jak masz nieregularne miesiączki to jeszcze prolaktynę można sprawdzić. I glukozę + insulinę na czczo, bo często w pakiecie idą z tym zaburzenia gospodarki węglowodanowej. W przyszłości możesz zrobić krzywe ale może nie wszystko na raz, bo zbankrutujesz :p.

Tarczycę masz ok i to badałaś?
Dziękuję :)
Wyniki tarczycy (TSH, fT3 i fT4) są w normie. Glukozę + insulinę na czczo też robiłam - wyniki w normie, współczynnik HOMA 0,97.
Teraz pozostaje mi czekać na @ i porobić wszystkie badania.

Pytanie jeszcze do dziewczyn, które mają PCOS: czy stosujecie dietę i czy ma ona duży wpływ na wyniki badań?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry