reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

reklama
Ja właśnie wracam z wizyty w klinice - pojechałam zapoznać ginekologa z zaleceniami immunologa i ustalić co dalej.

Generalnie mam ładne endo i bardzo ładne ciałko żółte w prawym jajniku (15 dzień cyklu) ale wiadomo, cuda zdarzają się innym a nie mnie ;-). Więc mamy plan na transfer na kolejny cykl, mam już rozpisane wszystko i widzimy się z lekarzem w 10-12dc. Udało mi się też kupić wszystkie leki od immunologa + Estrofem, bo to cykl sztuczny. Accofil normalnie jest dostępny na zamówienie a tu akurat jedno opakowanie na kogoś czekało więc dali je mnie a ten ktoś dostanie z hurtowni nowe (bo ma to odebrać dopiero za dwa tygodnie). Zapłaciłam za te leki jedyne 494 PLN 😎. Za wizytę 240 PLN. Tak właśnie można wydać prawie 750 PLN w godzinkę i to na nic przyjemnego :p.

Ale najważniejsze, że jest plan. Ginekolog powiedział, że się cieszy że zrobiliśmy te badania, bo rzeczywiście wyniki mogą mieć wpływ. Oby tak było :-). Także stay tuned ;-).
to brzmi jak naprawdę fajny plan, a dobry plan jest najlepszą podstawą sukcesu ;)

Ale tu cisza, uda się rozkręcić ten wątek?
Czy jednak zostaną kreski :p

Bo tam połowa to mój spam :D
Masz te wyniki, które dziś tak odswiezalas?

Ja od siebie zupdejtuje: dostaliśmy ze Starym wczoraj skierowanie od lekarza NFZ do poradni leczenia niepłodności. Celujemy w inseminacje na NFZ, bo jest tak mała skuteczność, ze szkoda nam kasy na prywatną... Więc jutro będę dzwonić i się dowiadywać, jakie są terminy.

Jak nie będą odbierać, to od razu zrób najazd koniecznie, bo do placówek medycznych to można dzwonić i dzwonić, czasami lepiej podjechać

nie no, jestem w biurze, to mi głupio tak wisieć na telefonie :D
Ale jutro będę okupować od rana.
No tylko przeczuwam, że tam może być równie łatwo się dodzwonić jak do urzędu miasta, wydział komunikacji. Włączasz głośnomówiący, zapetlasz wybieranie i za 2-3h w końcu ktoś odbierze, bo go będzie ten dzwonek wkurzał xD.

to brzmi jak naprawdę fajny plan, a dobry plan jest najlepszą podstawą sukcesu ;)

Bo tam połowa to mój spam :D
Masz te wyniki, które dziś tak odswiezalas?

Jak nie będą odbierać, to od razu zrób najazd koniecznie, bo do placówek medycznych to można dzwonić i dzwonić, czasami lepiej podjechać
nie no, raczej nie ma póki co szans, zebym zrobiła najazd do Wawy. Chociaż Starego mogę wysłac, on pracuje w Wawie, dobra myśl. Jak nie odbiorą ot tak zrobię.
Wyników nie ma i myślę, ze jest tak jak mówi @hachette - że muszę odebrać je osobiście. Nie widzi mi się to, bo przy kolejnej okazji bycia w labo chciałam zrobić przeciwciała przeciwplemnikowe, a musze je zrobić w innym labie niż robiłam tamte 😂

No tylko przeczuwam, że tam może być równie łatwo się dodzwonić jak do urzędu miasta, wydział komunikacji. Włączasz głośnomówiący, zapetlasz wybieranie i za 2-3h w końcu ktoś odbierze, bo go będzie ten dzwonek wkurzał xD.
tak myślę. Chociaż do tego spzitala WIM co miałam histero dość łatwo się było dodzwonić. A raz jak odłożyłam to zaraz oddzwonili do mnie nawet :D

Ja od siebie zupdejtuje: dostaliśmy ze Starym wczoraj skierowanie od lekarza NFZ do poradni leczenia niepłodności. Celujemy w inseminacje na NFZ, bo jest tak mała skuteczność, ze szkoda nam kasy na prywatną... Więc jutro będę dzwonić i się dowiadywać, jakie są terminy.
a to ginekolog na NFZ wypisuje skierowanie do poradni leczenia niepłodności ? Pytam orientacyjnie na przyszłość

reklama