reklama

Staraczki forever!

Kocurku czemu ja o tym nie wiedziałam parę lat temu...mój kot chyba już za stary jest...

Siedzę dziś w krzakach dziewczyny. Dwie nocki po 6 karmień to dla mnie już za dużo chyba. Nerwy i dobry nastrój szwankują. Pozdrawiam.

reklama
poczku a siedze i grzebie w ty necie ale za wiele ciekawego nie wymyslilam...raczej po staropolsku bedzie bo u nas w rodzinie to wszyscy miesozerni.

jak sie czujesz? wszystko dla Zosi juz gotowe? a moze bys nam pokazala jak wyglada pokoik/kacik Zosi?

Poszkaj jeszcze inspiracji na kuchnia.tv
kiedys w wyszukiwarce wpisywalo sie produkty i wyskakiwalo co mozna z nich zrobic ale ne wiem zy jeszcze tak dziala. I jeszcze fajn blog kulinarn margaretki tudziez margarety z przepisami glownie polskim i kombinowanymi mialam ale nie moge znalezc teraz :/

Dla zosi wszystko gotowe. Wyprane, wyprasowane,poukladane, skrecone, spakowane... Tylko zosia nie gotowa :dry:
A pokoj w wolnej chwili pstrykne ale nic tam ciekawego nie zrobilismy. Odlozylismy na pozniej... Stoi tam rozkladana kanapa, komoda, lozeczko i wieszak na scianie. Kiedys wybierzemy jakies naklejki i moze kupimy dywan, choc ja nie lubie, bo to tylko kurz zbiera...

Ostatnia edycja:
hej :)

lece zaraz z Natem na plac zabaw i male zakupy :)

skubaniec ostro trenuje chodzenie , wczoraj na balkon sam wyszedl , nie bylo by nic dziwnego gdyby nie to , ze prog na balkon jest mega wysoki , napewno z 40cm ma ...

ASIONKU ja też nic nie mam...poza paroma marnej jakości zdjęciami :/

Dzień dobry!

no ja zla jestem , bo mowilam S rob foty !! to zrobil z dwie i tez marne :wściekła/y:
przy nastepnym sobie odbije :)))

Dzien dobry :)

Melduje sie w dwupaku. Noc przespana bez problemow. Zosia sie nigdzie nie spieszy kurcze. A jeszcze jak harcowala w nocy! Przeciez tam juz nie powinno byc miejsca na te podskoki :zawstydzona/y: Na jakis dlugi spacer musze dzis pojsc...
Asionku mysle, ze nawet 16 to nie bedzie i najpierw w pon gina odwiedze i w drugiej polowie przyszlego tyg cos ruszy.

nigdy nic nie wiadomo :)))
czasami ( jak u mnie ) cisza , szyjka cala , zero rozwarcia na KTG zero skurczy i bach porod sie zaczyna :)

wiecie co? ja myślę, że ona na prawdę ma mega wrażliwy brzuszek... wczoraj mocno marudziła, dałam jej paracetamol w syropie i my ten syrop zwymiotowała :/:/:/

niekoniecznie syrop moj tez wyrzygal kilka razy :/ dlatego daje czopki :))

No własnie chodzi o to, ze pediatra chce zastapic produkty mleczne innymi, ze wzgledu na to, że nie może zwykłego mleka tylko to pepti. Teraz miały być zupki i deserki, w 5 miesiacu znowu cos jeszcze, w 6 zupki z miesem zeby zmniejszyc mleko do minimum, a ona sie mlekiem nie najada, je co 1,5 - 2 godziny dosc spore porcje... juz ma mega pyzy:baffled: może jej inne rzeczy nie smakuja??

Rureczka mam nadzieje , ze sie nie obrazisz , ale dla mnie pomysl wprowadzania jedzenia tak wczesniej jest troche dziwny , tym bardziej jak dziecko ma problemy z brzuszkiem :(
sama pamietam Nata kolki , a pozniej gazy bolace do 6 miesiaca !! i pierwsze jedzonko, ktore jakby nie bylo dla takiego szkraba obciaza uklad pokarmowy i moze byc jeszcze gorzej z bolem , gazami itd. ,nie bylo przyjete najlepiej i problem byl gorszy , a zaczelam po 5 miesiacu i to od 2 malusich lyzeczek !
lekarzem nie jestem , ale z opini innych mama i swoich obserwacji widze , ze nie ma co sie spieszyc z jedzeniem normalnym , dzieci czas maja jeszcze sie najedza innych rzeczy
z tego co wiem dzieci poczatkowo nie trawia jedzenia i i tak wiekszosc dolem wychodzi :) wiec tym bardziej nie widze sensu karmienia tak wczesnego
i kurcze skoro mala jest na MM , a nie na piersi ( gdzie mozna gdybac , ze mleko za chude czy cos ) to najadac sie powinna
Nat tez jadl co chwile , zaczelam mu wydluzac te karmiani powoli na poczatku co 15min. i doszlismy do prawie 3 h :)
ale tak jak pisze lekarzem nie jestem :) takie tylko jest moje zdanie na ten temat
moze skonsultuj sie z innym pediatra ?

a malutka ma skaze bialkowa , czy nietolerancje laktozy ?
moja znajoma daje swojemu mleko kozie do picia i jest o wiele lepiej ... moze zapytaj sie lekarza ?

Siedzę dziś w krzakach dziewczyny. Dwie nocki po 6 karmień to dla mnie już za dużo chyba. Nerwy i dobry nastrój szwankują. Pozdrawiam.

u nas podobnie :szok: trzeba naszych cyckoholikow spiknac hehe

no i napisalam sie z przerwa na sprzatanie , maly zbil kule ...

poczku nie musisz kupowac duzego dywanu, moze jakis taki malutki zeby rozlozyc pod mate edukacjna zeby twardo nie bylo , czy potem jak juz bedzie dziecko siedziec zeby na podlodze nie siedzialo podczas zabawy.
czekam na zdjecia pokoju, napewno jest sliczny.

dzieki wiolu. na maly dywan moze sie namowie. i rzeczywiscie rozmyslalam ostatnio na czym mate rozloze, zeby sobie Zosia lebka nie obila i chyba poki nie bedzie dywanu to na kocu bede rozkladac.
zdjecia wlasnie zrobilam i zaraz wstawie z dedykacja dla Ciebie Wiolu :)

reklama
juz sa :)

chwile mi zajelo wykombinowanie jak to zrobic, zeby bylo dobrze i zeby nigdzie dalej w internet nie wrzucac... oprocz pokoju bonusowo brzuch :) kto wie? moze to ostatnie zdjecie brzucha :-p

4 dziecie?! a te dodatkowe w jakim wieku!? masz zatyczki do uszu? relanium? Wiolu! Czymaj sie tam i nie daj sie!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry