reklama

Staraczki grudniowe 2012

Emalia tylko z rana przed badaniem nie bierz dupka , idz zrob progesteron na wszelki wypadek..

kasia ja generalnie nie mam cisnienia na karmienie, oczywiscie dobrze by bylo te 5-6 mc ale wiem po Pati ze jak dziecko jest karmione mlekeim mm to nie tragedia, wszystko zalezy od dziecka tzn. Wscale nie musi byc pulchne , wcale nie musi chorowac bardziej niz inne dzieci itd. Pati jest szczuplutka i drobna zanim nie poszla do pzredszkola w wieku 3,5 lat byla chora raz nie liczac przebojow przy porodzie ale to nie bylo zalezne od jej organizmu takze spoko bedzie mleko to bedzie nie to nie ..

reklama
Co do moich bliskich to niestety nie wszyscy to rozumieja albo popadaja ze skrajnosci w skrajnosc, np rodzina od strony meza chucha na mnie az za bardzo, zabraniaja mi wszystkiego z "troski", co chwile kaza pic i jesc, wrecz zmuszaja, zakazuja tez ogladania tv itd !?! :0

Przyklad: Swieta, w tv leci bajka Madagaskar. Na ekranie hipopotamica Gloria. Tekst babci: Ty nie mozesz ogladac takich potworow!!! Cyk. Tv wylaczony :D

Z kole moja rodzina uwaza, ze to ja musze nauczyc sie radzic ze stresem i juz. Jak mowie ze czuje sie gorzej i nie chce sluchac o ich problemach to mama mowi: a kto mnie wyslucha??? Ja tez mam problemy.....Albo: nie mozesz tak wszystkiego przezywac.....
No jakbym nie wiedziala....

Nanncy - no to rzeczywiście masz niezle z rodzinka... tekst babci zapewne z starodawnego myślenia że jak sie patrzy na kogos brzydkiego czy potwora to dziecko bedzie brzydkie ( kpina :P), a mama, no przykre, szkoda słów. Ja pamiętam jak siostra była w ciąży i cos sie stało u nas np, czy wśród bliskich no to siostrze to oszczędzaliśmy. Ale np, ja dopiero teraz widze po sobie jak ise wiele info inaczej odbiera jak sie jest w tym stanie, ze sie o wiele bardziej wszytsko przezywa. No mogliby Ci dac spokój, może ogranicz kontakty jak sie da, no tak czy siak musisz dbać o siebie i malutką, bo jeszcze z 13 tyg musisz poegzystowac w dwupaku!

Dzięki dziewczyny. Marcia, póki co biore dupka 3 razy na dzien więc mysle ,że progesteronu mam sporo. Tym bardziej ,że pół roku temu robiłam 7 dpo i miałam ponad 20 więć nie mam problemu z niedoborem. W poniedziałek razem z betą zrobie tsh bo to jest też ważne. Nie wiem czy mi starczy kasy na progesteron.

Oj Emalka powiem Ci ze to ze pół roku temu miałas oki nic nie znaczy, ja w całym staraniu zawsze robiłam 7czy 8dpo i raz miałam dobrze, raz nie, wyniki wachały się od 1 do 40. wiec nie jest regułą, że raz zrobiłąs to niedoboru nie bedzie. Tak jak Marcia - raz oki, a raz spadek. Tsh tez wazne, ale chyba teraz nic nie bierzesz na tarczyce nie???

Emalia, z jednej strony tak jak dziewczyny pisza progesteron moze szalec ale w sumie bierzesz po to dupka i chyba wiekszych dawek sie nie daje, nie wiem....a widze ze sporo biezesz to przynajmniej jest zabezpieczenie. To zrob to tsh zeby wziac lek jak cos szybciutko. Ja zrobilam tsh po tescie i odrazu euthyrox.

Marcia, 10 tabletek dupka????? :o to daja az takie dawki???? To ja nie wiedzialam.....
Ciekawe, moze mi tez czasem spada? Bo szczerze mowiac nie mam bolu piersi i tak sobie myslalam ze moze od tego. Czy ktoras z Was tez nie miala bolacych cycuchow ?

Nanncy - Marcia bierze Lutke, a cycuhcy bolały mnie na poczasiu ciaży, potem wcale i teraz ciut przy końcówce, takie bardziej wrażliwe, ale nie bolą. To nie ma zasady kochana wiec prosze mi spokojnie!

reklama
Ano tak, tak, wiedzialam ze bierze lutke bo nieraz o tym gadalysmy ale teraz juz mi sie pokickalo i zrozumialam ze dupka tez bierze :p

Kasieczek, bez obaw, ogladam wlasnie Bridget Jones dla relaksu a wczesniej Smerfy :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry