reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Nie wiem jak to wygląda w Niemczech [emoji18]
Tak czy tak wszystkie tu trzymamy kciku
Nie. Mam w domu testy tylko cyfrowy clearblue (czułość 25) i Femometer paski testowe (też o czułości 25). Nie ma sensu. Poza tym beta hcg jest szybciej wykrywana w krwi jak w moczu. A dziś dopiero 9 dpo... 5 dni przed spodziewaną miesiączką...

reklama
Przy wcześniejszych cyklach od 1dpo miałam kilkanaście różnych objawów, teraz nie mam żadnych i też nie wiem czy się cieszyć, czy już martwić że się nie udało bo nic się nie dzieje hehe
Ja w każdym cyklu miałam objawy 🙂 nadzieja, że to ten szczęśliwy cykl, a później @.... może brak objawów tym razem to dobry znak? 🤗

Drogie dziewczyny... Powiem Wam, że ja miałam każdy objaw ciążowy jaki istnieje prócz 2 kresek. Każdy, od 1dpo. W takich ciążach byłam setki razy... Testy, betę robi się 12dpo, a nie 4 dpo lub 6dpo, lub 9dpo 😪 co nowsze dziewczyny to szybciej testują, dość ciekawe zjawisko 🤔
I moja rada: Wasze nakręcanie nic nie daje, a wręcz Wam szkodzi. Nie bierzcie tego jako atak, ale doszukiwanie się ciąży, w tak wczesnych etapach, we wszystkim, jest mocno niepokojące, bo na dłuższą metę szkodliwe.

Drogie dziewczyny... Powiem Wam, że ja miałam każdy objaw ciążowy jaki istnieje prócz 2 kresek. Każdy, od 1dpo. W takich ciążach byłam setki razy... Testy, betę robi się 12dpo, a nie 4 dpo lub 6dpo, lub 9dpo 😪 co nowsze dziewczyny to szybciej testują, dość ciekawe zjawisko 🤔
I moja rada: Wasze nakręcanie nic nie daje, a wręcz Wam szkodzi. Nie bierzcie tego jako atak, ale doszukiwanie się ciąży, w tak wczesnych etapach, we wszystkim, jest mocno niepokojące, bo na dłuższą metę szkodliwe.
Mówisz że 12 dpo jak będzie ciąża już coś wyjdzie?? Planowałam czekać do 14 dpo albo nawet z dwa dni dłużej.

Każdy robi jak czuje 🤷‍♀️ Zgadzam się, że nie ma co się za bardzo nakręcać chociaż są takie cykle w których jest to bardzo ciężkie, a to "ciekawe zjawisko" jak napisałaś może wynikać z tego, że to są pierwsze cykle starań niektórych tu dziewczyn i po prostu, czas ich jeszcze hmm... "nie doświadczył w rozczarowaniach"

Taka mam nadzieję, pierwszy cykl bez żadnych objawow, może tak ma być 👍😊
Ja jak zaszłam w pierwszą ciążę to nie miałam ŻADNYCH, ale to ŻADNYCH objawów. Jak mi się zaczęła spóźniać miesiączka, to byłam wręcz w szoku. 🤣 To był pierwszy cykl starań. Ja byłam gotowa rok się starać i byłam pewna, że w pierwszym się nie uda. A tu szok.
A teraz byłam pewna, że zajdę w pierwszym. I co. I pstro 🤣🤣

reklama
Ja jak zaszłam w pierwszą ciążę to nie miałam ŻADNYCH, ale to ŻADNYCH objawów. Jak mi się zaczęła spóźniać miesiączka, to byłam wręcz w szoku. 🤣 To był pierwszy cykl starań. Ja byłam gotowa rok się starać i byłam pewna, że w pierwszym się nie uda. A tu szok.
A teraz byłam pewna, że zajdę w pierwszym. I co. I pstro 🤣🤣
My dopiero staramy się o pierwsze dziecko wiec nie mam doświadczenia, ale byłem przekonana że max 3 cykle i się uda bo tak było wśród wszystkich naszych przyjaciół, a tu niestety nie ma lekko

Do góry