reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
A

A sprawdzalas czy masz owulacje? Albo nasienie partnera?
No właśnie teraz planowałam isc na monitoring. Maz badania nasienia w porządku. Duża poprawa w porównaniu z zeszłym rokiem (październik 2020) kiedy miał 1 % plemników o prawidlowej budowie i wtedy przy takich wynikach się udało w listopadzie byłam w ciazy. Niestety poronilam :(. Teraz w sumie bez żadnych specjalnych starań wyniki sie poprawiły i jest 5 %. Byliśmy w klinice leczenia niepłodności powiedzieli ze u niego super. Nie jest z tych palących i pijących także nie ma z czego rezygnować. Jedyne co mógłby to wprowadzić więcej ruchu, zrezygnować ze słodyczy i ograniczyć stres.

No właśnie teraz planowałam isc na monitoring. Maz badania nasienia w porządku. Duża poprawa w porównaniu z zeszłym rokiem (październik 2020) kiedy miał 1 % plemników o prawidlowej budowie i wtedy przy takich wynikach się udało w listopadzie byłam w ciazy. Niestety poronilam :(. Teraz w sumie bez żadnych specjalnych starań wyniki sie poprawiły i jest 5 %. Byliśmy w klinice leczenia niepłodności powiedzieli ze u niego super. Nie jest z tych palących i pijących także nie ma z czego rezygnować. Jedyne co mógłby to wprowadzić więcej ruchu, zrezygnować ze słodyczy i ograniczyć stres.
A jeśli chodzi o owulacje to z obserwacji ból jajnika, sluz plus robie testy owulacyjne. Teraz wskazywały na 18-20 dc wyraźnie grube krechy. No i nic z tego. Dlatego chciałam na ten monitoring iść. A u mnie ostatnio też długość cykli różna od 27 -37... Także praktycznie testy owulacyjne robie od 10 dc... idzie tego sporo. Używam tych z domowe laboratorium.

A jeśli chodzi o owulacje to z obserwacji ból jajnika, sluz plus robie testy owulacyjne. Teraz wskazywały na 18-20 dc wyraźnie grube krechy. No i nic z tego. Dlatego chciałam na ten monitoring iść. A u mnie ostatnio też długość cykli różna od 27 -37... Także praktycznie testy owulacyjne robie od 10 dc... idzie tego sporo. Używam tych z domowe laboratorium.
Testy nie daja gwarancji owulacji tak samo jak sluz i ból.

Hej. Odebrałam juz swoje wyniki. Robione w 4dc. Nie mam chyba co się łudzić ze ten cykl okaże się owocny. Ta prolaktyna za wysoka... nie mam porównania bo nie badałam wcześniej. I jedynie TSH skoczyło bo w lipcu było 1.54. Wrzucam swoje wyniki. Chętnie poznam wasze zdanie...
Kiedy masz lekarza ? Ja bym szybko prosiła o bromergon na zmniejszenie prolaktyny :) miałam podobny wynik i naprawdę co wieczór pół tabletki i mam książkowo ;) można powiedzieć ze od 2 msc to łykam to wg mnie łatwo wyprostować :) wiec nie poddawaj się :)

Testy nie daja gwarancji owulacji tak samo jak sluz i ból.
Wiem... ja mam dość chodzenia do ginekologów. Byłam u wszystkich w okolicy. I ciągle słyszę ze wszystko dobrze. Probowac i się nie stresować. Pytam jaka??? Jak powiedziałam że staramy się ponad dwa lata to mówią ze nic nowego to normalne u zdrowych par. A ja bym wolała wiedzieć i znać powody...
A teraz jak postanowiłam iść żeby zobaczyć jak owulacja to ta prolaktyna podwyższona i jestem w kropce....

Dzisiaj miałam dzwonic przyjmuje we wtorki i czwartki. Może jeszcze dzisiaj by mnie przyjął...planowałam tak w okolicach 14dc żeby mógł coś więcej powiedzieć...

reklama
Do góry