reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki II połowa 2021

W pierwszej ciąży też mi wszyscy mówili że pięknie wyglądam więc na pewno synek a okazało się że dziewczynka :-) Ja tam wierzę tylko w wyraźny obraz USG lub badania genetyczne choć te drugie dla mnie za drogie.

Ja usłyszałam, że córka odbiera urodę tylko wtedy kiedy jest podoba do mamy :D a jak nie to nie odbiera.
Ja wyglądałam lepiej z córką, ale to cały ojciec, resztą jak i syn ;) dlatego w końcu muszę sobie jakieś "swoje" urodzić :D

reklama
Ja usłyszałam, że córka odbiera urodę tylko wtedy kiedy jest podoba do mamy :D a jak nie to nie odbiera.
Ja wyglądałam lepiej z córką, ale to cały ojciec, resztą jak i syn ;) dlatego w końcu muszę sobie jakieś "swoje" urodzić :D
Szwagierka też liczyła, że chociaż 3 sie do niej poda ale niestety...znowu teściowa. To dopiero przykre 🤣😂
Ja mam tego farta, że synek totalnie po mnie i mojej rodzinie 😅 oczy po mnie, paluszki po mnie, słodycz równiez po mnie (😆🤣) a włosy blond po moim tacie 😅. Ja mam ciemny braz a narzeczony czarne. Juz sie go koledzy i kuzyni pytali czy na pewno syn jest jego a jak spotkal na spacerze z malym sasiadke i pytala sie po kim taki blondynek to powiedzial że po mnie zeby nie bylo że mały nie jego 😂😂😂

Hahhaha 😀z takich ciekawych ja kiedyś czytałam historie kobiety , której urodziło się dziecko mulatek , obydwoje z mężem byli biali i tu dopiero pojawił się problem . Kobieta przysięgała , że nie zdradziła męża , a on w ogóle jej nie wierzył . Tesciowa zwyzywała synowa od najgorszych i kazała syneczkowi się rozwieść . Ale dziewczyna trwała twardo przy swoim , bo przecież wiedziała , że nie zdradziła męża i pozwala go o alimenty , sąd nakazał zrobić badania dna i okazało się , że rzeczywiście , syn jest jego . Po czasie okazało się , że to właśnie miła tesciowa zrobiła sobie podczas wakacji mały „skok w bok” , ale uznała , że sprawa zamknięta bo dziecko urodziło się białe 😂😂
I sekret rodzinny sie wydał 😂😂😂

J
Hahhaha 😀z takich ciekawych ja kiedyś czytałam historie kobiety , której urodziło się dziecko mulatek , obydwoje z mężem byli biali i tu dopiero pojawił się problem . Kobieta przysięgała , że nie zdradziła męża , a on w ogóle jej nie wierzył . Tesciowa zwyzywała synowa od najgorszych i kazała syneczkowi się rozwieść . Ale dziewczyna trwała twardo przy swoim , bo przecież wiedziała , że nie zdradziła męża i pozwala go o alimenty , sąd nakazał zrobić badania dna i okazało się , że rzeczywiście , syn jest jego . Po czasie okazało się , że to właśnie miła tesciowa zrobiła sobie podczas wakacji mały „skok w bok” , ale uznała , że sprawa zamknięta bo dziecko urodziło się białe 😂😂
Jak doszli do tego że teściowa zrobiła skoczek :D ale jaka święta zwyzywała, żeby się nie wydało. Peszek

Mozna miec nawet tylko z 1 jajnika. Ja dopiwro w tamtym cyklu poczulam lewy jajnik a wczesniej pol roku caly czas prawy i akurat przypadkowy wizyta usg to nawet potwierdziła. Tak samo 1 (poroniona) i 2 ciaza cykl po niej byly z jednego jajnika.

Nie musi być naprzemiennie... ☺️ Ja miewałam 3-4 cykle z tego samego najpierw z lewego potem z prawego znów 3-4 a teraz znów lewy 🤣
Całe życie więc żyłam w błędzie bo byłam pewna że to musi iść naprzemiennie 🤣🤣🤣 ciekawy temat dla mnie bo ja zwyczajnie nie czuje jajników wiec teraz każde dziwne uczucie przypisuje jajnikom 🤡🤡 i zazwyczaj czuje coś wlansie po lewej stronie 🤣

J

Jak doszli do tego że teściowa zrobiła skoczek :D ale jaka święta zwyzywała, żeby się nie wydało. Peszek
Moja teściowa też kolejna święta. Nowenna pompejańska za nowenną, co niedzielę do kościółka, pytania o chrzest, ślub kościelny a tymczasem jej syn a mój narzeczony jest wynikiem jej skoku w bok 😂😂😂 nie wiem czy szuka odpuszczenia grzechow czy jak 😅 za każdym razem jak widze ją klęczącą czy z wnerwem, że przecież boga trzeba kochać i szanować!!! to mi się tak śmiać chce że muszę zakrywać twarz albo wychodzić z pomieszczenia żeby nie wybuchnąć 🙈

Moja teściowa też kolejna święta. Nowenna pompejańska za nowenną, co niedzielę do kościółka, pytania o chrzest, ślub kościelny a tymczasem jej syn a mój narzeczony jest wynikiem jej skoku w bok 😂😂😂 nie wiem czy szuka odpuszczenia grzechow czy jak 😅 za każdym razem jak widze ją klęczącą czy z wnerwem, że przecież boga trzeba kochać i szanować!!! to mi się tak śmiać chce że muszę zakrywać twarz albo wychodzić z pomieszczenia żeby nie wybuchnąć 🙈
o to tak jak moja, jak zaszłam w ciążę i dowiedziała się, że póki co nie zamierzamy się hajtać to było święte oburzenie, że jak to, że u nich w rodzinnie tak się nie robi.
A sama ma nieślubne dziecko z jakimś przypadkowym facetem 😇

o to tak jak moja, jak zaszłam w ciążę i dowiedziała się, że póki co nie zamierzamy się hajtać to było święte oburzenie, że jak to, że u nich w rodzinnie tak się nie robi.
A sama ma nieślubne dziecko z jakimś przypadkowym facetem 😇
Jakie to szczęście ze u mnie ani moi rodzice ani rodzice mojego partnera nie wtrącają się w nasz związek i nie pytają kiedy slub 🤣🤣 myślę że moi rodzice moze i by chcieli ale chyba bardziej to chcą wnuka, chociaż juz są dziadkami. Za to rodzice mojego Niemęża jeszcze dziadkami nie są ale z ich strony presji nie mamy żadnej 😉

reklama
Odkryłam właśnie super funkcję w labolatorium diagnostyki. Tak się składa że większość badań u nich robię i jest zapisana cała historia badań u nich z wynikami. Przy każdym oznaczeniu jest wykresik i można porównać jak się zmieniały wyniki, u mnie akurat najstarsze są w 2013 roku 😆 Ths mi spada od 2 do 0.5 na przestrzeni lat, wykres progesteronu też jest super bo przeważnie koło 0 a jak zachodze w ciążę to jest skok do ok 10 i potem rośnie przy następnych badaniach , czyli wygląda na to że jak już mam owulację i badam progesteron to zazwyczaj zachodze 😁😁😁 dziś wynik proga 11.6 więc kto wie co tam na teście mi wyjdzie we wtorek jak będę sikać na patyk 🤣 Cyce bolą stąd moje poszukiwania inspiracji w wynikach 😆

Do góry