reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Nuuuśka - dzięki. mam nadzieję, że ten poziom TSH nie jest za wysoki, bo zaczynam sie martwić ( głupie to jest, bo dopiero drugi cykl starań ,a ja już się martwię, czemu nam nie wychodzi) . . . Też podejrzałam twój wykres i zgadzam się z Mimimoo, wygląda, że w 13dc miałaś ovu.

Mimimoo - a ja coś czuję, że Tobie się udało :) mocno trzymam kciuki &&&& temperaturka ładna :-)

mnie już brzuch boli, i pewnie jutro @ będzie... truuudno.

reklama
dżina ales pewna ze będzie :p A co zrobisz jeśli nie będzie ? To wtedy powiem Ci, żebys więcej nie gderala tylko uwierzyla w siebie,bo na prawde moglo Ci się udac, tak jak michaline, malince i pegas choć jest z Nami najkrócej.

Mam nadzieje, ze mimo mojej przegapionej owulki, przytulanki cos podzialaly,jesli po raz kolejny nie, na prawde zaczne podejrzewać ze cos jest nie tak. W maju, po Komunii Oli, Ł. idzie na badanie nasienia, które naświetli Nam jego samego i mam nadzieje wykluczy z "kręgu podejrzanych ".

avensis z taka pięknie zaznaczona owulka tylko dzialac i się nie ociągać :-)

hej dziewczynki,
aleście się rozgadały :D
Nuuuśka - a nie dziś będziesz miała tej owulacji?? ja się super nie znam na wykresach, ale Twój oglądam i zobacz jak temp idzie CI w górę... dziś masz najwyższą.
Mimimoo - nie ma już plamień, na szczęście. POjechaliśmy dzis nad wodę, ale więcej nerwów mnie to kosztowało niż przyjemności. Mało, że korki. To zimno, wietrznie... i jeszcze za posiedzenie nad wodą 2 h i wyciągniecie przez męża paru rybek (które trafiły potem do wody znów) trzeba zapłacić 40 zł! Na Boga - jakieś chore!!! DO kina by mnie wziął a nie a taką przyemność... ehhhh
avensis - powodzenia w działaniu ;) Pamiętaj, co to powtarzałam Nuuuśce - wino i pikanteria - murowany sukces ;)

Mimimoo ales Ty oczytana :-) Czyli jak jutro tempke będzie wyzsza od dzisiejszej to potwierdzamy czwartkowa owulke tak ? a jak nie to czekamy dalej. Dziekuje Ci za wyjaśnienie, bo i ja sama nie orientuje się jeszcze zbyt dobrze z wykresami, ale teraz już wiem i będę wiedzieć na przyszosc :D Trzecia tempka po spadku musi być wyzsza od 6 temp. przez wzrostem o minimum 0,2st a jeśli nie ta, to czwarta. Czyli tylko czekac na tempke jutrzejsza i będziemy mieć jasność :)

michalinka oj tak, pamiętam kiedy bylam mala i wujek z Babcia zabierali mnie na ryby. Jak ja to uwielbalam :-)wstawanie o 4 rano i sru nad staw. Wtedy pamiętam,ze nie placilo się za to, ale kiedy byłam starsza przestaliśmy jezdzic, bo przestalo to być przyjemnoscia a zaczelo dla co poniektórych być zyskiem. Ale lubiłam te przygody z łowieniem rybek :happy:
W zeszłym roku byliśmy, ale na stawach hodowlanych, choć nie gwarantuje to wcale sukcesu - Ł. dopiero pod koniec zlowil szczupaka :laugh2:

Mimimooo - niezły wykład - szacun, nawet ja zrozumiałam :D

a ja na rybki kocham jeździć, ale nie jak jest tak zimno i tyle kasy na to idzie.... ;)

A ja dziś smażyłam kotlety i w trakcie musiałam zamienić się z mężem, bo musiałam się położyć i usnęłam.... ha ha, nigdy tak nie miałam, a teraz potrafię w ciągu dnia zasnąć od tak....

michalinka jak bylam w ciąży z Olka potrafiłam zasnąć na lekcji ( chodziłam wtedy do klasy maturalnej ), to było cos jak mnie budzili bo wszyscy się bali ze zaslablam albo cos innego się stało,na to ja się budze i nie wiem z czego to cale zamieszanie :laugh2:toż ja tylko spalam :laugh2:
Ale i teraz czasem zdarza mi się polozyc o 20 i zasnąć jak dziecko, a rano kiedy mam wolne zaczelam lubic się wysypiać. A kiedyś o 8 już bylam na nogach, dziś przebudziłam się o 9 bo Ł. szedł do pracy i potem już nie umiałam zasnąć, a do tego tak mnie glowa rozbolała, ze musiałam wziasc tabletke. Nie ma to jak obudzić się z bolem glowy. Nie wiem od czego to jest zależne ale już ktorys raz z kolei mi się to zdarzylo

Mimimoo jest dokładnie tak jak napisałaś, z tym że mnie na przykład uczono, że ta trzecia temperatura musi być po prostu wyższa (nie koniecznie o 0,2 stopnia) od najwyższej z sześciu temperatur fazy niższej (ściślej mówiąc - musi leżeć nad linią pokrywającą), ale być może różne metody różnie podają :-)

Michalina moja kuzynka w pierwszym trymestrze potrafiła przespać prawie cały dzień i noc :-) budziła się tylko jak była głodna albo musiała do wc :-) także ta senność to normalne :-)

Witajcie!
Pegas gratulacjeeee!

W czwartek byłam na becie i wczoraj odebrałam wyniki: 72.
Malutko, jednak to był dopiero 23 dc. Jutro mam wyniki z wczorajszej powtórki i zobaczę jaki będzie przyrost.
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki!!!

Oliwia - no ślicznie, daj znać jak jutro betka, zobaczymy jaki przyrost masz :)

Dziewczyny,
a czy wy wycie jakie powinno się mieć ciśnienie w czasie ciąży? ja mam od zawsze podwyższone i teraz dostałam dopegyt, biorę na razie po pol tebletki 2 razy dziennie, ale nie wiem czy pomoga. Jakie jest najlepsze ciśnienie?

reklama
Mimimoo hej Kochana. Zobacz na wykres jak będziesz - zamiasy wzrostu, odnotowałam dziś spadek. Nie wiem czy może mieć na to wpływ mało snu przed mierzeniem tempki ( polozylismy się wczoraj o 1 w nocy, a tempke mierze o 4.30).

Oliwia1 ważne ze wynik potwierdza fasolke Kochana :-)To najważniejsze ! Niech rosnie zdrowo, a Ty duuuuzo wypoczywaj.

Do góry