reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

susel zależy jakie wspomagacze masz na myśli?

bo jeśli wiesiołek i zioła o. Sroki to tak, jadę na wspomagaczach :tak:

jakiś lipny ten mój wykres w tym cyklu, w poprzednim owulacyjnym cyklu w 5 dpo miałam tempkę 36,9 a teraz marne 36,7 :eek:

reklama
Cześć. Wpadłam Was poczytać. Jak tam kolejnym " miesiącom" idą starania. Za wszystkie trzymam kciuki :):)
Nie mówie że do Was dołączam bo zaliczyłam już wszystkie miesiące na starania :):) ale jak nie macie nic przeciwko czasem wtrące swoje trzy grosze i Was sobie troszkę podczytam.
Trzy słowa i o mnie. Staramy się o dziecko rok.Ja zdrowa, mąż z asthenozoospermią ( mała ruchliwość plemników) + morfologia tylko 4%, jesteśmy na leko kuracji 4 miesiąc ( dodatkowo próbowaliśmy już wszystkiego), mąż powtórzy badania spermy w przyszłym tygodniu i zobaczymy czy coś się poprawiło, 15 mam NIE dostać @. Od tego dnia zależy czy pójdziemy do kliniki leczenia niepłodności czy też może ta historia skończy się happy endem......

Trzymam mocno kciuki i wierzę w cud :)

Hej,
tak ja mam ciągle problem z ta tarczyca dopiero będę szła do endokrynologa i do tego musze jeszcze swoje dziecko przebadać.
Beta wyszła negatywnie (robiona była 5 dni przed @,tj. 23dc, więc to nie jest 100% pewności), ale trochę mi ulżyło, bo przy takim TSH jakie ja mam (>26) to nawet jak jakimś cudem by mi się udało (bo niedoczynność uniemożliwia zajście w ciążę), to będzie niebezpieczne dla dziecka. Ogólnie od kiedy sie o tym schorzeniu dowiedziałam to wolałabym nie zatrybić ...
Fuma_Foch ma rację, czasem jak nie pasuje to się może zdarzyć ...Będę robić co dzień jeszcze do @ testy, żeby w razie czego szybko zacząć działać, ale wtedy będzie stres....
Suma sumarum czekam jeszcze niepewna do poniedziałku 8 lipca, bo wtedy przewiduję u siebie @.

Ja już wyleczyłam moją tarczycę, bujałam się z nią ponad rok, ale z tego co piszesz to Twoje wyniki nie są jakieś bardzo złe :tak:

hej dziewczynki ja tylko na chwilke żeby się przywitać ;) i zaraz uciekam do pracy. Ale sie cieszę, w końcu mąż przyjeżdża, oj będzie sie działo :-):-D

Haha, udanego działania z mężem :tak::cool2:

Cześć. Zrobiłam test i nic :-( nawet cienia nie widać. Czekam na @. Już się nie nakręcam bo wiem, że nic z tego cyklu nie będzie. :-(

:-(:-( przykro mi bardzo, trzymaj się! W kolejnym cyklu na pewno się uda!

Ostatnia edycja:
hehe, nie karola mialam na mysli jakies leki typu wlasnie duphaston bo brzmialo tak jakbys wiedziala co i jak ;)

nie, nigdy nie brałam dupka (duphastonu) ani Luteiny jako wspomagacza (Lutkę brałam tylko na wywołanie @) ale obiło mi się kilkakrotnie na forum o tym, że dupek wzięty przed owulacją może ją zablokować :tak:

Witam już wieczornie:-)! U mnie nadal bez zmian, brzuch dziwnie pobolewa coś pomiędzy bólem owulacyjnym, a bólem menstruacyjnym, myślę, że @ niedługo się przywlecze.

Amerie nasze dzieciaki są podobne wiekowo, Gabryś ciut młodszy :-D może uda się w końcu to rodzeństwo :cool2: chcielibyście parkę czy drugiego chłopaczka? Ja też z biegaczek :rofl2: tylko mój pies to średni się do biegania nadaje, bo kondycję ma średnią i plącze się pod nogami, ale próbuję go przyzwyczaić. A z tą mąką to jesteś na jakiejś diecie czy trenujesz i jesz pod treningi?

A ja dziś marudna jak przed @, a przecież to połowa cyklu, dół mi przeszkadza i w ogóle śruba :confused2:

Dziewczyny, piszecie o kosztach staranek -testy owulacyjne, ciążowe, których zawsze trzeba mieć zapas, termometr itd.
Ja kupiłam na Allegro testy owulacyjne i ciążowe paskowe za 1zł/szt. (ciążowe teraz są płytkowe ciut droższe), od razu po 30 i 10 szt. Nie ufałam im na początku, spotkałam się z różnymi opiniami. Sama wypróbowałam i owulacyjne i ciążowe, wykonywałam jednocześnie te z apteki i z Allegro, wszytsko mi się zgadzało. Teraz mam tylko te z Allegro, Nie oszczędzam, owulacyjne robię dwa razy dziennie . Gdzieś w szufladzie czeka ciązowy z apteki w celu potwierdzenia jak zobaczę dwie kreseczki.

Czy któraś mi pomoże , prosze o informację jak się bierze Duphaston w fazie lutealnej? Ile dni po owulacji, jak długo, kiedy odtsawić, po ilu dniach przyjdzie @?

Ostatnia edycja:
malgonia a moglabys mi wyslac linka do tych testow z allegro, ktorych uzywasz? co do duphastonu, to z tego co wiem nie powinno sie brac przed owulacja bo moze ja zatrzymac ale juz w dzien owulacji czy nastepny to tak. dokladnie od kiedy brac i przez jaki czas to zauwazylam ze kazdy lekarz troche inaczej mowi, ale chyba z reguly bierze sie przez 10 dni. jak juz skonczyc brac to tez jest dosyc indiwidualna sprawa kiedy przyjdzie @, ale u mnie 3 dnia.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, piszecie o kosztach staranek, czyli testy owulacyjne, ciążowe, których zawsze trzeba mieć zapas, termometr itd.
Ja kupiłam na Allegro testy owulacyjne i ciążowe paskowe za 1zł/szt. (ciążowe teraz są płytkowe ciut droższe), od razu po 30 i 10 szt. Nie ufałam im na początku, spotkałam się z różnymi opiniami. Sama wypróbowałam i owulacyjne i ciążowe, wykonywałam jednocześnie te z apteki i z Allegro, wszytsko mi się zgadzało. Teraz mam tylko te z Allegro, Nie oszczędzam, owulacyjne robię dwa razy dziennie . Gdzieś w szufladzie czeka ciązowy z apteki w celu potwierdzenia jak zobaczę dwie kreseczki.

Czy któraś mi pomoże , prosze o informację jak się bierze Duphaston w fazie lutealnej? Ile dni po owulacji, jak długo, kiedy odtsawić, po ilu dniach przyjdzie @?

mi moj ginekolog przepisał duphaston od 16-25 dnia cyklu, ale teraz wezme troche pozniej bo dzisiaj rano mialam pozytywny test owulacyjny i tak jak dziewczyny radzily, wezme pare dni pozniej, zeby nie zaburzyc owulacji..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry