reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Cześć dziewczyny.

Na początek gratulacje zafasolkowanym!!!

Ewka poproszę o wpis na listę. Testuję 8.07. @ się już spóźnia 6dni.. choć nie wiem czy mogę to brać jako wyznacznik ciąży. Bo po karmieniu mogą być cykle nieregularne. W każdym razie objawów na @ brak. Za to piersi mi się powiększyły. I zrobiły wrażliwe. Nie miałam tak wcześniej. Stąd powróciła nadzieja że może jednak się udało. Byłby to trzeci cykl starań.

niestety martwi mnie to że się przeziębiłam i mogłoby to zaszkodzić fasolce :(((( strasznie mi cieknie z nosa :(

reklama
Hej Dziewczyny! Miałam weekendziek w pracy więc długo mnie nie było i jutro postaram się wszystko nadrobić :tak:

Siasia, gratulacje pięknych II kreseczek !!! :happy2:

Dośka, pytałaś tu ostatnio o Duphaston. Ja go brałam. Pierwsze 3 cykle brałam właśnie 16-25dc a w 4 cyklu wkurzyłam się i wzięłam dopiero w 21dc bo miałam te same wątpliwości co Ty. Powiedziałam Ginowi, co zrobiłam ale powiedział, że nie szkodzi, że wzięłam później, więc u Ciebie też pewnie nic złego się nie stanie.
MOje ogólne doświadczenia z Dupkiem są jednak średnie :confused:. Stresowała mnie ta niewiedza na temat, kiedy go brać i nie chciałam sobie zaszkodzić. Po nieudanych 4 cyklach Gin kazał mi go odstawić. Ja czytałam, że Dupek jest dobry na niski progesteron i nieregularne, długie cykle, ułatwia zagnieżdżanie...ale u mnie pewnie nie to było powodem braku ciąży... Pisz jak coś!

Witam po weekendzie :-)

sasia GRATULUJE!!! Trzymaj się cieplutko i dbaj "o Was" :tak:

Malgonia1 4.07 @
Rybka33 5.07
Ewka358 7.07
elifit 8.07
Mika1986 8.07
19ania90 10.07
żabucha 11.07
karola1986 14.07
tamaguczi 20.07
benefica 21.07
AniołekBB 25.07
Susel 27.07
Tygryseczek 28.07
Fuma_Foch 29.07

Lista odświeżona.

U mnie dziś 13dpo test negatywny :baffled:, ale bóle na @ ustąpiły w sobote wieczorem i czuję się jak po @ :-D więc nie wiem co to oznacza. Nadzieję jeszcze mam bo póki nie ma @ jest nadzieja :tak:, ale psychicznie przygotowuję się na nowy cykl staranek. Tak sobie liczę i przy moich krótkich cyklach być może załapię się jeszcze na lipcowe testowanko. Będzie to ostatni dzień tego miesiąca :-D

ewka a nie myslalas zeby bete zrobic?

Nanncy a jaka mialas dawke Duphastonu?

elifit to testowanie juz dzis! czekamy na wyniki, powodzenia!

Dzień dobry wszystkim,

Siasia GRATULUJĘ II!!!!!!!!!!

Ewka oby @ nie przylazła!!! Kiedy znowu chcesz testować jeśli się nie pojawi?

Witajcie wszystkie nowe staraczki!

Karola ładny wykresik masz;-)!

A wczoraj mnie moja córa rozłożyła na łopatki... Zobaczyła na zakupach matkę z niemowlakiem, którzy stali za nami w kolejce do kasy i mówi, że ona chce takiego dzidziusia:szok:! I to ma być braciszek!!! Więc pytamy się z mężem- Gabi a skąd się biorą dzieci? A ona na to- Z brzuszka Mamy!!!:-D:-D:-D Mam nadzieję, że to jej marzenie się wkrótce spełni;-).

U mnie PMS na całego. Piersi mi niedługo eksplodują!!! Więc to albo zwiastun fasolki albo powróciło z wiekszym impetem, po 3 cyklach z niepokalankiem ( chociaż go nadal biorę!).

Hej.
widzę że tu już wszystkie po starankach i czekacie na wynik;-),ja dopiero za tydzień owu albo i nie bo w ostatnim cyklu nie miałam wcale i okres teraz po 57dniach,mam nadzieję że teraz już będzie.
O plamieniach między cyklami to słyszałam ze z hormonami coś nie tak,chyba właśnie progesteron,ale wielu dziewczynom witamina bcomplex pomogła.

Dziś już humor mi się poprawił, w sumie nowy cykl - nowa szansa. Dziewczyny jeśli jeszcze nie macie i chciałybyście założyć sobie konto na OVUfriendzie i mierzyć tempkę oraz obserwować swoje ciało w cyklu to bardzo proszę zróbcie to przez ten link
OvuFriend - Zwiększ Szanse na Zajście w Ciążę! bo zbieram punkty na nowy cykl premium :) ja korzystałam 1 miesiąc z OVU ale chwalę sobie, można lepiej poznać swój organizm - no i w pełni darmowa rejestracja. Poproszę jeszcze czerwcówki - chociaż tam na szczęście towarzystwo się zafasolkowało i wykruszyło w większości :)

susel test wyszedł negatywny więc to kwestia czasu jak @ przyjdzie, a z resztą szkoda mi kasy bo wiem, że ciąży nie ma, a nie chcę się nakręcać i robić sobie nadziei.

żabucha sadzę, że nie będę miała możliwości powtórzenia testu, ale jeżeli @ się nie pojawi to myślałam o środzie, albo czwartku :tak:. Mój synuś też mnie męczy o rodzeństwo więc z mężem robimy co w naszej mocy, żeby się udało :tak:

milenka30 jakie masz długie cykle! :szok: współczuję :baffled: ja mam 22-25dc :-) więc @ czasami dwa razy w miesiącu :-D

ailatan krwawienie czy plamienie może być różnego pochodzenia. Może być całkiem normalną reakcją na znak owulacji (niektóre kobiety plamią przy owu), ale może mieć również inne podłoże związane z gospodarką hormonalną, tak jak któraś z dziewczyn napisała więc według mnie powinnaś skontaktować się ze swoim gin. On powinien wszystko wyjaśnić zbadać skierować na jakieś badania i monitoring i wszystko będzie jasne. :)

Ostatnia edycja:
Dośka, pytałaś tu ostatnio o Duphaston. Ja go brałam. Pierwsze 3 cykle brałam właśnie 16-25dc a w 4 cyklu wkurzyłam się i wzięłam dopiero w 21dc bo miałam te same wątpliwości co Ty. Powiedziałam Ginowi, co zrobiłam ale powiedział, że nie szkodzi, że wzięłam później, więc u Ciebie też pewnie nic złego się nie stanie.
MOje ogólne doświadczenia z Dupkiem są jednak średnie :confused:. Stresowała mnie ta niewiedza na temat, kiedy go brać i nie chciałam sobie zaszkodzić. Po nieudanych 4 cyklach Gin kazał mi go odstawić. Ja czytałam, że Dupek jest dobry na niski progesteron i nieregularne, długie cykle, ułatwia zagnieżdżanie...ale u mnie pewnie nie to było powodem braku ciąży... Pisz jak coś!

Wiesz i chyba tak zrobie, w tym, cyklu nie wezmę wcale, ponieważ boje się że to właśnie przez Duphaston nie moge zajść w ciąże.. Zobaczymy, wspaniały prezent by mąż miał na imieninki ;)

reklama
witam!

nudy na całego ale w sumie dobrze, że siedzę cały dzień sama w domu bo wczoraj chodziłam zła jak osa i zrąbałam chyba każdego z rodziny o byle co, taka nerwowa byłam :sorry2:

2 dni temu coś mi wlazło w szyję, chyba jakiś nerwoból albo mnie gdzieś przewiało... dziś ciut puściło ale wczoraj bolało jak cholera... więc to potęgowało mój wqrw :wściekła/y:

jutro machnę sobie badanie progesteronu, ech zaklinałam się, że nie zatestuję wcześniej jak 14.07 chociaż wtedy to już @ będzie na bank ale już mnie zaczyna kusić powoli (pomimo, że wiem nic z tego nie będzie, bo jakoś siedzi mi głowie, że mam za wysokie tsh i nie zajdę z tym tsh w ciążę) :baffled: :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry