reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

kusisz mnie z tymi ziolkami! w nastepnym cyklu powinnam byc w PL to moze wtedy je kupie i zaczne brac. a w jakie dni cyklu je bierzesz?

pije się je od 1 dc przez 3 cykle. jedna łyżeczka na szklankę wody, parzy się je pół godziny i pije przed snem (ja leję trochę mniej wody bo inaczej chyba 2 razy bym w nocy wstawała na siku).

fazę lutealną mam 13 dniową więc jak w 13 dpo @ nie przyjdzie to z prędkością światła lecę do apteki po jakiś lepszy test.

ale znając życie to nie wytrzymam do tego czasu z testowaniem, od 10 miesięcy nie miałam takiego ładnego, wręcz idealnego wykresu :szok::szok::szok:

dziś już nie mogę sobie miejsca znaleźć, nie lubię sprzątać a dziś z własnej, nieprzymuszonej woli pomyłam wszystkie okna, a okna mam nie byle jakie bo wszystkie 2,5 m x 1,4 m, wysprzątałam kuchnię i zaraz zabieram się za mycie podłóg, 100 m2 to trochę się zmacham. Nosi mnie, normalnie mnie nosi.... :szok:

reklama
susel robiłam sikańca wczoraj i wyszła I krecha :( jak do niedzieli @ nie przyjdzie to powtórzę....

a co do testów ciążowych to ja kupuje z tesco pepino kosztuje ok.6zl i ma czulosc 10/ml

Cześć dziewczynki,

Witajcie wszystkie nowe staraczki!!!

karola nie mogę oczu nacieszyć Twoim wykresem. Tak jak piszesz jest wzorcowy;-)

U mnie @ brak. Test rano negatywny. Plamienia i ból brzucha mam od wczoraj. Dziś trochę ciemniejsze i brzuch boli mocniej. Generalnie nie wiem o co biega. Podejrzewam, że jutro lub w sobote dostanę @ i wreszcie zacznę nowy cykl. Ten spisuję na straty:-(. Ale ogólnie humor mi dopisuje i już czekam kiedy bedziemy mogli z mężem zacząć staranka na nowo bo teraz trochę uważaliśmy do okresu więc nas roznosi:-):-):-)

Piaska ja nad tym myślałam. Myslałam też nad monitorem owulacyjnym ale stwierdziłam, że to nie ma większego sensu. Owu i tak wiem, kiedy mam. Od następnego cyklu już powiedziałam sobie, że przytulanki co drugi dzień będą od 8-9dc i tyle:-). W końcu musi się udać;-). Nawet nie wiem czy będę teraz testy owu stosować, bo chciałabym trochę wyluzować i psychicznie odpocząć od tego myślenia o dziecku.

żabucha moja gin mi mówiła że najlepiej to w 12, 14 i 16 dc się starać, bo jak tak dziennie się kocha to to jest najlepsza antykoncepcja :p co za dużo to nie zdrowo.... tzn. niby że te plemniki to potem już nie są takie jak na początku "żywotne i zdolne do zapłodnienia"

Co do częstotliwości współżycia to wszystko chyba zależy od ginekologa. Jak zapytałam się mojego to powiedział, że jak często chcemy, a im częściej tym lepsze plemniki będą. Więc, wszystko zależy od ginekologa.:-) Tak swoją drogą, byłam dzisiaj u ginekologa. Na wywołanie @ nic nie dostałam i stwierdził, że jeżeli nie dostanę do 50 dnia cyklu mam się do niego zgłosić. Zapłaciłam 50zł, a nic się nie dowiedziałam.

Ostatnia edycja:
reklama
A mi lekarz powiedział, żeby sie kochać co 2 dzień, bo plemniki sa wtedy mocniejsze. A jak codziennie beda słabe i mogą nie przetrwać.

Do góry