reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

reklama
Za wszystkie meble (oprócz kanapy) zapłaciliśmy 2500zł. Komoda jest bardzo pojemna:tak: Są to Meble Idea- model Madox producent Forte.

ja kupiłam wiesiołek w kapsułkach, na allegro :tak:
jestem zachwycona, bardzo poprawił mi śluz, a przed samą owulacją śluz był książkowy! :szok:

ja dziś machnęłam progesteron by potwierdzić owulację, odwiedziłam babcię i dziadka, spotkałam się z kumpelą (też stara się o pierwsze dziecko), posiedziałyśmy, wypiłam przepyszny koktajl ananasowo- pomarańczowy z lodami śmietankowymi, w sumie nie wiem gdzie te lody były, chyba je rozbebłali no i w końcu wróciłam do domu. Tempka dziś 36,8 ale mierzona była pół godziny wcześniej niż zazwyczaj no i wstawałam w nocy na sikanko, pewnie gdyby nie to to może by była wyższa :eek:

wkurzam się bo wszędzie mi śmierdzi kocimi sikami (!), sprawdziłam całe mieszkanie, Rufi nigdzie nie nasikała a mnie cały czas śmierdzi... :wściekła/y:

Dzięki, musze podskoczyć do apteki i kupic, jezeli w tym cyklu mi sie nie uda...;/ (musi !:-D)bo powiem wam, że odkad odstawilam tabletki (listopad) to sluzu mam bardzo malo i czasami bardzo trudno jest mi go zinterpretowac :cool:. Nawet w dni płodne nie mam czasami tego "przypływu" :laugh2:
jeżeli chodzi o kocie siki, to Ci współczuje, nienawidzę tego zapachu, na szczęście kota w domu nie mam, ale moja znajoma ma i jak ją odwiedzam to często czuje ten specyficzny zapach, a może byś musiała zmienić kocyk kotkowi ??

Tamaguczi...możliwe...zawsze bierze się ten pierwszy pozytywny test ... po prostu LH pomału Ci spada :tak:
Lamorela mebelki świetne...w ogóle taki "trendy"salon...jedynie będzie Wam ciężko TV oglądać bo macie pod słońce...ale roletka załatwi sprawę :tak: Ja też mam mebelki Forte...w sypialni iw salonie,jestem zadowolona z tej firmy :-)

Witajcie, właśnie dziś dostałam okres więc dołączam do starających się w lipcu :)

Zupełnie nie wiem kiedy rozpocząć staranie ze względu , że cykle są coraz dłuższe, mianowicie były takie 27,29,30,32,39,45...

Chyba nic innego jak testy owulacyjne mi nie pozostało? I liczyć na szczęście..

Lamorela b. fajne mebelki i trochę klasyczne i trochę nowoczesne - super! ja też czekam na mebelki - tyle że kuchenne bo od kiedy się wprowadziliśmy tj listopad ub.r. funkcjonuję na samym sprzęcie AGD i 2m. blacie w kuchni i czasem było ciężko w takich warunkach pitrasić... :/ maja być w piątek :) - a wtedy to tak jak zapowiadałam na majówkach! demon w kuchni będę tak jak Ty hehe i twój schabik zapiekany zrobię wreszcie bo sobie przepisik wydrukowałam i skrzętnie schowałam :)
Kurczę ja też dziewczyny mam baaardzo mało śluzu, nawet w ovu nie wpisuję bo najzwyczajniej nie mam czego interpretować... ale mam dziś już 3dc a ten wiesiołek trzeba brać od 1dc?

Lamorela mebelki świetne !! juz nie moge się doczekać naszego remontu (w sierpniu) wtedy też wpadnę w wir zakupów ;) ale dzisiaj jestem padnięta, miałam dzień wolnego ale pojechalam na zakupy, doszłam do wniosku że muszę wymienić część mojej garderoby zwłaszcza t-shirty które są sprane;/ no i wogóle liczą ileś tam lat. Za zakupami nie bardzo przepadam, ponieważ mam spory biust 70HH i ciężko jest mi jakąś fajną koszulkę kupić.. Dziewczynki mam pytanko, jak bardzo w ciąży powiększa się biuścik ?? boję się że będe chodzić jak napompowana Barbie ;/

reklama
Dośka powiem Ci że ja się rozczarowałam bo biust mi niestety nie urósł w ciąży... A więc zacznę od tego że jestem dosyć wysoka i ważę 55 kg (od czasów L.O.) dla niektórych jak tu czytam zmorą jest parę dodatkowych kg. a ja z racji tego że zawsze byłam raczej chuda - zmorą był hmm... waham się czy napisać tu: mały biust czy :brak biustu... :) no więc do rzeczy... w ciąży przytyłam 15 i dobiłam do 70kg ale "urosłam" tylko w brzuchu i po porodzie bez diet - bo karmiłam -fik na 55 (więc dziewczyny to naprawdę genetyka nami rządzi i nie ma co walczyć z własnymi predyspozycjami do czegoś tylko je zaakceptować i polubić, takie jesteśmy i tyle :)) Nasłuchałam się że jak urodzę dziecko to urośnie mi biust hehe bzdura największa! Piersi były pełniejsze owszem ale po czasie karmienia - udało mi się to przez 9 msc i strasznie byłam szczęśliwa bo myślałam że nie będę mieć pokarmu - "wróciły" i dalej sem płaska :) Więc to zależy, każda z nas jest inna :)

Do góry