reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

kasoku - ja o babciach mam takie samo zdanie, w ciąży tylko raz mi ktos ustapił miejsca, nawet jak jechalam z dużym brzuchem autobusem o całą droge stałam. One wszystkie obłożnie chore ale pod klatką stoi 1,5 godziny i plotkuje z sąsiadką. Druga grupa staruszków wkurwiająca to dziadki na uczelniach. Jak ma skończone 60 to won na emeryture a nie stary pierdziel dobija 80 ale trzyma sie stołka bo czuje sie potrzebny. Etatu dla młodych nie ma, on nie ma pojęcia co się na świecie dzieje ale pokoik musi miec.

ile bierzesz luteiny? ... mi lekarz zapisał 5 tabletek na cały pierwszy trymestr. Potem zeszliśmy do 4 od 13 tc a teraz mam dwie tabletki. Biorę cały czas dopochwową. Mialam mocne upławy ale to normalka i się nie przejmowac. Tak jest przy luteinie.

reklama
wlasnie czytam ze masz lekkie plamienia kas?? ja tez mialam na poczatku- u mnie okazalo sie ze byl lekki krwiaczek- wchlonal sie samoistnie tlyko mialam lykac magnez i sie oszczedzac. tez nie bylo krwi tylko taki kolor..hmm kawki z mleczkiem czy cos w ten desen. kup sobie magnez i lykaj- na plamienia jest dobry. aha i jeszcze u mnie podali zastrzyk bo ja mam rh- grupe krwi a maz rh+ i lekarka mowila ze to drobne plamienie moze byc wynikiem konfliktu- ale chyba nie bylo- zatsrzyk dostalam profilaktycznie.

lori, die, ja biore 2 razy 2 luteiny dopochwowo, ale gin powiedział,ze smialo mogę zwiekszyc do 6 dziennie, na razie plamienie ustalo, znowy bialo-zoltawa woda leci, no nic zobaczymy, teraz miałabym mieć okres, może macica się buntuje i dlatego tak plamie, jest to lekkie plamienie bezowe, albo kawa latte, wiec staram się wyluzować.

ja mam Brh+, maz ma Arh+, wiec konfliktu nie ma, ufffff

Ostatnia edycja:
mysle ze spokojnie- mi lekraka mowila poki nie ma zywej krwi jest ok- to moze byc tez efekt naciagania sie scianek macicy. moz ebyc efekt po zagniezdzaniu - taka wlasnie podbarwiona na bezowo wydzielina to ponoc sa resztki jakiejs tam minimlanej ilosci krwi krtora czasem sie pojawia przy zagniezdzaniu a potem podczas terminu miesiaczki sie wlasnie wydostaje! nie stresowaj sie- nie dziwgaj odpoczywaj! kiedy masz wizytke jakas??

wlasnie z kibelka wracam, boje się ta twarda robote robic ,bo trzeba przec :tak:plamienia ustalu tzn lekki bez, ale brzuch kluje, nie boli ale takie rozciąganie czuje. Ok koniec o moich dolegliwościach.

Anabelko a możesz jeden cykl nie mierzyc temp, nie badac szyjki tylko isc na spontan???tzn masz ochote na przytulansko większe niż zwykle to dawaj.
mi w tym cyklu tak naprawdę się chciało rickac z moim i trzy dni pod rząd wieczorem dawaj.

u mnie się tak nie da,mierzyć muszę bo często mam podejście do owulacji,śluz płodny,szyjka gotowa i brak skoku temperatury,na ogół w ponad 20dc tak mam a potem kolejne podejście,przy zwykłej chcicy starałam się 1,5 roku i nic,gdy zaczęłam obserwować to mi się udało wtedy,jak mam ochotę na seks to korzystam,póki co miałam 2 dni temu i wczoraj

czesc dziewczynki:) stesknilam sie za wami:) ale sobie narobilam tyle zaleglosci u was ze nie wiem o czym mam pisac;/ dlupio mi jakos ;/

kas- z babciami mam praktycznie identyczne doswiadczenia...ja sznauje straosc itp..ale one czasami sa straszne..i wcale nie takie niedolezne jak udaja...i uwielbiam akcje w stylu- pani sobie moze postac bo moje siatki musza odpoczac tutaj na przystanku...

jak sie czujecie moje ciezarowki?

a straczki- juz marna ilosc zostala:) tylko sie cieszyc niedlugo to juz zostanie czystko cierazowkowy watek :) super:)

u mnie nic ciekawego- brzuch mi rosnie ja sie czuje bardzo dobrze a w piatek nasz groch zaprezetowal swoje zacnej wielkosci przyrodzenie- i mamy synka:) leopolda tytusa:)

pozdrawiam was mocno- i wybaczcie mi moja nieobecnosci i niewiedze co w temacie :( jest mi z tego powodu naprawde glupio bo nie wiem jak to nadrobc :(

ja kiedyś jechałam w autobusie z brzucholem (8mc) i jakaś starsza wskoczyła do autobusu kazała mi zejść...no ok zeszłam,a jak się okazało wysiadła po 2 przystankach,ochrzaniłam ją :-) ale raz zaskoczyli mnie młodzi :-) byłam chyba w 4 mcu ledwo co było widać a jakaś dziewczyna z kolegą podeszli do kogoś i kazali zejść bym mogła usiąść :-) Ja sama nie ustępuje chyba że ktoś ma nogę w gipsie,jest w ciąży lub jest z małym dzieckiem i ma zakupy a tak nie schodzę nikomu,nigdy babciom które podjeżdżają do tesco bo promocja kurczaka czy papieru toaletowego :-)

kasoku - ja o babciach mam takie samo zdanie, w ciąży tylko raz mi ktos ustapił miejsca, nawet jak jechalam z dużym brzuchem autobusem o całą droge stałam. One wszystkie obłożnie chore ale pod klatką stoi 1,5 godziny i plotkuje z sąsiadką. Druga grupa staruszków wkurwiająca to dziadki na uczelniach. Jak ma skończone 60 to won na emeryture a nie stary pierdziel dobija 80 ale trzyma sie stołka bo czuje sie potrzebny. Etatu dla młodych nie ma, on nie ma pojęcia co się na świecie dzieje ale pokoik musi miec.

ile bierzesz luteiny? ... mi lekarz zapisał 5 tabletek na cały pierwszy trymestr. Potem zeszliśmy do 4 od 13 tc a teraz mam dwie tabletki. Biorę cały czas dopochwową. Mialam mocne upławy ale to normalka i się nie przejmowac. Tak jest przy luteinie.

mi zawsze z rańca kapały resztki hehe

witaj Die- pokazuj brzucha!

Co do staruszek. Będąc w ciązy dość wysoko już, zawiozłam brata na SOR bo miał bardzo wysokie ciśnienie (kolejna wizyta w tyg.). Wszystkie miejsca zajęte, od młodzieży do starszych pań. Zaznaczyć muszę, że głównie to były osoby czekające na kogoś z rodziny badanego na oddziale. Dwie panie zostawiły siaty na krzesłach i poszły chyba pozwiedzać. A ja stałam. Po 45 minutach wyszła przypadkiem pielęgniarka, patrzy na mnie i mówi "Pani w ciązy, niech pani usiądzie". Młodzież nadal siędziała, panie w starszym wieku też. Za to dwóch panów koło 70 z czego jeden o laseczce zszedł mi z miejsca. Odmówiłam grzecznie i stałam dalej.

Die wizyte mam 19 czerwca ,to będzie mój 6 tc i wtedy cos tam gin ma szanse zobaczyć,
anabelko ja bym babci nie zeszla, jestem może nie wychowana, ale nie ma bata :no:

natomiast zawsze babeczkom w ciąży ustepuje miejsce i przepuszczam w kolejce :tak:

krowko ja tez miałam taki przypadek i po prostu siaty wyladowaly na ziemi, natomiast w tesco jest kasa dla kobiet w ciąży i niepełnosprawnych, a, ze był grudzień ja bylam 9 m-cu i wiecie jakie sa kolejki w grudniu??? no i wkurzylam się podeszłam do kasy z serduszkiem a tam wypakowane zakupy od bab, ja wepchnelam się przed te wszystkie babki i zaczelam ich produkty ladowac spowrotem do wozka, boze myslalam,ze mnie zezra, ale ja miałam to generalnie w doooooooopieeeee.

Ostatnia edycja:
kasoku mam bardzo podobne odczucia związane ze starszymi paniami...:sorry:Oczywiście,nie wszystkie to wredne i pazerne jędze. Ale też spotkałam się nieraz ze złośliwościami i pretensjami,mimo że naprawdę nie zawiniłam,a wręcz staram się być zawsze kulturalna i miła.:szok: RAz tylko,pod sam koniec ciąży z Sarą już,nie mogłam wygrzebać żadnej tuniki,która by mi cały brzuch zasłoniła,więc ubrałam polarek,spod któego jednak co nieco wystawało.. mówi się -trudno.:sorry: Ale pani "starsza" ,która stała obok mnie na przystanku,zaczęła cmokać,że jej to "gwałci zmysł estetyczny" i ja nie mam szacunku ani do siebie,ani do dziecka w brzuchu...:szok: Łooo kurrr...jakiego szału dostałam...no normalnie biała gorączka.:no:
Mam nadzieję,że twoje plamienia niedługo przejdą i będzie już wsio ok.:tak:
No i tak przy okazji,już tyle razy się przymierzałam do tego,żeby tą tempkę mierzyć,ale...znam siebie i wiem,że będę zapominać.:zawstydzona/y: Więc zdecydowałam się na zakup testów owu...powiedzcie mi tylko...jaka jest skuteczność? No i kiedy mam je robić? Przez cały cykl czy jak? Zwłaszcza,że mam teraz nieregularne...:no:

Karociu ja robiłam testy owu jak czułam,ze owu się zbliza, a,ze ja mam cykle 26 dniowe to tak od 8 dc do 12 robiłam, tylko,ze bardzo często wychodzily mi mocne kreski,ale zawsze ta testujaca była bledsza od kontrolnej a wtedy zdaniem producentow nie ma się woulacji, tak tez było w tym cyklu, a tu owulacja była, wiec nie załamuj się jak kreski nie będę tak samo intensywne, owulacje tez się wtedy ma. Gdy miałam zima te zawirowania moje hormonalne testy owu non stop mi wychodzily pozytywne az do okresu, a w styczniu i lutym same negatywy, wiec roznie z tym bywa, one maja tylko pomoc zorientować się, to nie jest wyznacznik owulacji pamiętaj o tym, mój gin kazal mi wypieprzyc termometry i testy owu, bo powiedział,ze tylko się nakręcam i spinam i...chyba miał racje:tak:

reklama
monsta Groch.jpgIMG_5130.jpgGroch.jpgP1060827.jpg no to z pozdrowieniami od nas - monsta groch, ja i fontanna, teraz z górki i na koniec moj przystojniak mowi wam dziendobelek:)

Załączniki

• monsta Groch.jpg
    monsta Groch.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 69
  • IMG_5130.jpg
    IMG_5130.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 59
  • Groch.jpg
    Groch.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 64
  • P1060827.jpg
    P1060827.jpg