reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

chyba nie ma nic gorszego jak brak wsparcia meza

on na prawde cie nie wspiera czy ty mu nie mowisz jak bardzo jest zle??

i czemu tak jest... rozmowa jest mega wazna

ja sie nauczylam wlasnie niczego nie tlumic tylko mowic od razu bo potem to narasta i rodza sie chore wyrzuty a facet sie nigdy nie domysli...

wiesz co,jak tak patrzę na Twój i mój brzuch to wygląda jakbyś miała większy ale skoro Ty masz tyle w obwodzie co prawie ja mam to wygląda na to że u wyższej osoby całkiem inaczej to wygląda,teraz tak myślę że może Ty klocka tam nie masz bo sugerowałam się Twoją posturą i wzrostem,no i nadal jesteś drobna ;-) jeszcze ponad tydzień i będzie po :-) potem ja :-)

reklama
no i wylądowałam na zwolnieniu :-:)-:)-:)-(
szyjka zaczęła mi się rozwierać :-(
długość jest ok, nie skraca się ale zmieniła pozycję i zaczęła się otwierać, fuck!
dziecko chyba napiera główką i to dlatego bo na usg główka była ustawiona centralnie do miejsca gdzie szyjka się rozwarła. Na usg było widać taką rureczkę (szyjka) i jak dochodziło do główki to robił się lejek. Całe szczęście dopiero się to zaczęło i dobrze, że poszłam na wizytę 2 tyg wcześniej bo teraz bym wróciła do pracy, zaczęła dużo chodzić i kto wie co by było za 2 tyg :no:

jednak te twardnienia to był znak :eek::eek:

dostałam Luteinę i mam leżeć :-(

no i wylądowałam na zwolnieniu :-:)-:)-:)-(
szyjka zaczęła mi się rozwierać :-(
długość jest ok, nie skraca się ale zmieniła pozycję i zaczęła się otwierać, fuck!
dziecko chyba napiera główką i to dlatego bo na usg główka była ustawiona centralnie do miejsca gdzie szyjka się rozwarła. Na usg było widać taką rureczkę (szyjka) i jak dochodziło do główki to robił się lejek. Całe szczęście dopiero się to zaczęło i dobrze, że poszłam na wizytę 2 tyg wcześniej bo teraz bym wróciła do pracy, zaczęła dużo chodzić i kto wie co by było za 2 tyg :no:

jednak te twardnienia to był znak :eek::eek:

dostałam Luteinę i mam leżeć :-(

to jest niewydolność szyjki bodajże tak a twardnienia ma każda więc raczej rozwarcia nie spowodowały :-) bo ja bym chodziła z rozwarciem od 12tc ;-) gdy mnie się rozwierała przy Kubie w 28tc to czułam ból w dole brzucha centralnie w szyjce,to jeśli maluch Ci uciska tak szyjkę to ma główkę w baltonie tak? bo jak schodzi tak nisko to w kanale się szykuje do wyjścia
ja przy rozwarciu w szpitalu byłam 1,5 tygodnia bo się bali że urodzę no i jedną kroplówkę dostałam i mocniejsze leki no i łaziłam z 1cm rozwarciem i szyjką 13mm i dochodziłam tak że potem nie wylazł po dobroci,będzie dobrze,tylko odpoczywaj bo jesteś w młodszej ciąży niż ja wtedy,bo od 35tc już mogłam robić co chciałam bo leki miałam odstawiane

a tak swoją drogą ja bym Ci założyła szew na szyjkę a nie przepisywała lutkę u którego lekarza byłaś u tego prywatnie czy nie ?

lo kuuuuurcze Karolus - dobrze ze poszlas :*

a u ciebie juz w szkole wiedza??? odpoczywaj
ten lejek to nie dobrze..

dziewczyny macie sliczne brzuszki!! takie pileczki do przodu!

jak nie wiedzą to teraz się już dowiedzą :-D ale karola ma brzuszek więc raczej każda się zorientowała hehe

tili ode mnie wiedzą 4 osoby ze szkoły, w sensie, że ja im powiedziałam, nie wiem czy reszta wie bo nikt mnie o ciążę nie zagadywał ale w szkole za wiele się nie ukryje i podejrzewam, że wiedzą, a Ci co nie wiedzą to jutro się dowiedzą bo od jutra mam L4 na najbliższe 3 tygodnie.

anabelka brzuszka mogli nie zauważyć bo raz, że ostatnio widzieli mnie 2 tyg temu (przed feriami) a dwa to, że nie chodzę w bardzo obcisłych ciuchach więc brzucho nie rzucał się aż tak w oczy.

u Gina byłam prywatnie, na NFZ nie mam już zamiaru iść :crazy:

Gin nic o szwie nie mówił, myślę, że to nie jest jeszcze aż na tyle poważne i zaawansowane by zakładać szew, na razie Lutka, Magnez + B6 i leżenie, kolejna wizyta za 3 tyg i zobaczymy czy pomogło.

sorry ale ja zielona jestem w tych sprawach i nie wiem o co chodzi z głowką w baltonie :zawstydzona/y: nic takiego nie padło podczas wizyty więc pojęcia nie mam :zawstydzona/y:

reklama
tili ode mnie wiedzą 4 osoby ze szkoły, w sensie, że ja im powiedziałam, nie wiem czy reszta wie bo nikt mnie o ciążę nie zagadywał ale w szkole za wiele się nie ukryje i podejrzewam, że wiedzą, a Ci co nie wiedzą to jutro się dowiedzą bo od jutra mam L4 na najbliższe 3 tygodnie.

anabelka brzuszka mogli nie zauważyć bo raz, że ostatnio widzieli mnie 2 tyg temu (przed feriami) a dwa to, że nie chodzę w bardzo obcisłych ciuchach więc brzucho nie rzucał się aż tak w oczy.

u Gina byłam prywatnie, na NFZ nie mam już zamiaru iść :crazy:

Gin nic o szwie nie mówił, myślę, że to nie jest jeszcze aż na tyle poważne i zaawansowane by zakładać szew, na razie Lutka, Magnez + B6 i leżenie, kolejna wizyta za 3 tyg i zobaczymy czy pomogło.

sorry ale ja zielona jestem w tych sprawach i nie wiem o co chodzi z głowką w baltonie :zawstydzona/y: nic takiego nie padło podczas wizyty więc pojęcia nie mam :zawstydzona/y:

masz więc 3 tygodnie leniuchowania :-)

główka w baltonie oznacza ze główka zstępuje pomału do kanału rodnego,robi się tak przy właśnie skracającej się szyjce i rozwarciu,każda to ma na pewnym etapie ciąży,kasoku już zapewne malucha ma w tzw baltonie bo niebawem poród a przy skurczach dziecko schodzi jeszcze niżej aż wychodzi :-D :-) ja miałam mieć sprawdzane przepływy u Kuby w tym 28tc ale nie dało rady bo główka była za nisko,na szczęście był duży i to że szybko przybierał spowodowało że dźwignął się potem do góry bo się nie mieścił mi w miednicy :-D całe szczęście

rozwarcie w 17tc jest poważne,bynajmniej mnie się tak wydaje,bo skoro u mnie mówili w 28tc o szwie gdy leki nie zaczną szybko działać to hmm ale jeśli szyjka jest jakby lejek to może to nie jest aż tak poważne ja miałam normalne rozwarcie tzw na palec,skrócona i rozwarta,gdzieś tam może się rozwierać ale w dalszym odcinku może trzymać mocno tak jak przy skróconej mocno trzymającej szyjce.Mnie się obecnie skróciła szyjka ale moja gin uważa że dobrze trzyma i nie wymagam leków,jutro zresztą na usg ma sprawdzić dokładnie jej długość bo to lepszy pomiar niż na oko mierzone ręcznie :-)
Ostatnio tak daleko mi paluchy wepchała że myślałam że po nerach będzie mnie macać bo dosięgnąć nie mogła hehe a ja jeszcze tam opuchnięta jestem :-)

Kurde krocze boli i jest napięte ale maluch mi nie dokucza więc pozostaje relaksująca kąpiel i łóżeczko,więc póki co sama przyjemność :-)

Do góry