reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
Hejka Laski:-)
Zaczełam posta i M mi przeszkodził i strone zamknęłam :baffled:

Dzień ogólnie do bani. Jedyny pozytyw to posadzenie WRESZCIE ostatnich drzewek. Późno ale mam nadzieję, że odbiją w przyszłym roku.

Dziewczyny, które mają owulkę KCIUKASY ZACIŚNIĘTE!!!!!
U mnie dziwnie bo powinno coś się ruszyć ze śluzem a tu cisza:confused::shocked2::sorry2:
Chciałabym taki dzień lenia :-)

Ja tam takiej zupy nie gotuję,ale słyszałam o niej:-D a tu pierwszy lepszy przepis z neta:-p

4 łyżki świeżych liści lubczyku
2 l wody
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
1/2 szklanki śmietany
sól
Świeże liście lubczyku dusić przez chwilę na maśle, a gdy zwiędną, zalać zimną wodą i na małym ogniu doprowadzić do wrzenia. Gotować ok. 20 minut, doprawić do smaku.
Mąkę rozprowadzić śmietaną, dodać do zupy. Podawać z grzankami lub ziemniakami.
Odwar korzenia lubczyku wykorzystywany jest w przypadku nieżytów dróg moczowych i niewydolności nerek. Przetwory z lubczyku łagodzą też bóle menstruacyjne i działają moczopędnie.
Aktualnie wchodzi w skład wielu mieszanek ziołowych, przyprawy "Maggi", różnorodnych kostek bulionowych i zup błyskawicznych. W Anglii rozdrobnione nasiona dodawano do wypieku chleba, w niektórych krajach bywa używany do parzenia słodkiej herbaty z miodem. Wytwarzana jest też przy jego użyciu nalewka zwana

krowkabordo haha to patrze Ty tak jak ja, jak moj sie zbliza to zamykam strone :P Ja jakos na tym sluzie nie rozpoznaje kiedy plodne... teraz jak mialam taki , wydawalo mi sie, ze plodny to testy wychodzily negatywne, a jak juz nastala suchosc to pozytywne :/

Witam serdecznie :) Dziewczyny podczytuję Was od kilku dni i chciałam nieśmiało zapytać czy mogę do Was się przyłączyć. Właśnie w listopadzie zaczeliśmy z mężem starania o 3 dzieciątko i teraz czekamy już na testowanie (gdzieś koło 20 listopada). To moja pierwsza przygoda z forum dlatego jeszcze nie potrafię się tutaj odnaleźć - ale mam nadzieję, że będę mogła liczyć na pomoc bardziej doświadczonych forumowiczek. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie staraczki listopadowe :)

mamolinka90 dziękuję za powitanie :) Masz rację w grupie raźniej :D
Mam nadzieję, że przy Was jakoś szybciej zleci mi ten czas do testowania bo ja już zaczynam się strasznie nakręcać i nawet objawy czuję (chociaż to przecież niemożliwe) :)

No przywitałam się :-) Pierwsze koty za płoty :zawstydzona/y: a teraz uciekam bo moje dzieciusie jeszcze nie śpią a to już ta godzina :shocked2:

reklama
witam w sobote wieczor :P a mialam nie pisac nie??;-)
moje jedno dziecie juz spi a drugie zasypia obejmujac ojca :-)

Ardianka - witaj :-) ja tez nowa i tez staram sie o trzecia sztuke :tak:
powodzenia!

ja juz jak pisalam starania zaczelam ale owulacji jeszcze nie bylo i kiedy bedzie?? to chyba nikt nie wie :no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry