reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

wiem akuku o co chodziło, ale nie martw się 36 dniowy cykl nie jest aż taki zły, ja poprzedni taki miałam i skakałam z radości, że to cykl TYLKO 36 dniowy a nie 50 albo 60 dniowy ;-)

to nie tak, że unikamy przytulanek żeby czasem nic się nie zadziało, to nie tak, samo jakoś tak wyszło, że nic nie było przez kilka ostatnich dni, nie unikamy przytulanek tylko po prostu nie celujemy w owulację. Tak czy siak seruszek nie było i czasu się nie cofnie.

łeeee tam, nie wierzę do końca, że to TEN cykl, poprzedni wykres był o wiele ładniejszy i bardziej się nadawał na właśnie TEN trafiony no a nic z tego nie wyszło...

poza tym ten skok to taki skok-nie-skok... bo taką tempkę to ja miałam w czasie @ czyli nie jest to granica wyższych temperatur...

kurde, to już mój 1021 post, wrrr a tak pilnowałam żeby zobaczyć który wpis będzie numerem 1000, tak pilnowałam, że aż nie upilnowałam, tak, wiem, pusta jestem :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.
Ja dzis mam duzy skok tempki.

Milego dnia

Akuku takiej temperatury u Ciebie to nie pamietam :D:tak:

Karolus - a jak u Ciebie z temperatura??
no i czemu cie kumpela skrytykowala???? przeciez to tylko Twoja i Twojego meza decyzja i nikomu nic do tego:baffled::tak:

Die? czy to dzisiaj badania??? trzymam baaaaaardzi mocno kciuki!!! :*

Missiiss - oby udalo Ci sie dostac te pieniazki, naleza Ci sie:tak:

Akuku aaaa zapomnialam - ty chcesz wziac urlop i jechac do Polski na badania zamiast do Hiszpani czy Francji na wakacje????? mi sie wydaje, ze wlasnie ten urlop nalezy ci sie jak nie wiem:tak: wyrwanie, cieplo, pobyt z mezem bez mamy, rodzinnie...ah takie cos moze zdzialac cuda!!

Anabelko - jak sie czujesz?

pozdrawiam i zycze milego dnia

ja tak szybko z rana bo dzisiaj mam kontrol i musze jeszcze szkolenie z rana zrobić...

Tili
ja bym poczekała jeszcze z 4 tygodnie bo jak masz dostać dokumenty za 6 tygodni to akurat powiesz szefowi że właśnie mogłabyś zaczac po macierzyńskim. Wydaje mi się że tak będzie lepiej żeby nie wyszło że wynegocjowałaś coś a wiedziałas że w ciaży już jesteś. Ja bym chyba tak zrobiła, przed popdisaniem 2 tygodnie powiedzieć że się dowiedziałaś o ciaży i że chcesz to zacząć ale później. Kciuki trzymam za decyzje :)

akuku
no nie wiem właśnie ile :/ ale jak znajde prace i troche popracuje więc może u mnie to potrwać... :/

dobra lece kochane moje :)

Tili - ja mialam podobną sytuację w pracy, jednak zdecydowalam sie powiedziec o ciąży w okresie "rozdawania" premii i podwyżek. Bylam w szoku że dostalam dobrą premie i dobra podwyżke i nie potraktowali mnie gorzej ze względu na ciąże. Może właśnie dla tego że powiedzialam. Ciesze sie ze tak postapiłam, mam czyste sumienie.

Ja jestem takim dzieckiem grudniowym i jakoś z tym fantem żyję :-p:-p:-p

Dzien dobry moje kochane:)
widze ze tutaj ważne rozmowy sie odbywaja!

Karola- oplułam monitor przez Twój tekst "tak pusta jestem wiem" :D zajebioza:) na moment sie rozluznilam az ze stresu przedbadaniowego! a co do aparatu - a w zadsadzie obiektywu- moj mąz sie zasadza teraz na teleobiektyw- i tak widze oglada juz już chce kupic ale jednak ceny teteobiektywow chłodzą troche jego zapała..ale jak go znam penie za niedługo staniemy sie szczęsliwymi posiadaczami teleobiektywu ;/

Missis- ciesze sie ze walczysz o soje! ja juz sie nie raz przekonalam ze jak czloiek jasno przedstawi ze wie co mu sie nalzey i jakie ma prawa- to zawsze dostaje na co zapracowal ciezko....a jak siedzi cicho to ludzie go często uszukuja....trzymam mocno kciuki za dalszy pozytywny rozoj akcjii no i zeby 10 - na konto wplynela piękna nagroda!

Tili z jednej strony jak piszesz- obowiazku mówienia jeszcze nie masz! z drugiej strony azne sa aspekty "bycia fer" ja bym się zastanowila czy jelsi powiesz po 12 tygodniu faktycznie będziesz " nie fer" obec pracodawcy i wspolpracownikow- bo moze wclae tak nie jest??? i pamiętaj- Ty nikogo nie oszukujesz! na tym etapie ciązy informacja o niej nalezy tylko do Ciebie- nie masz zadnego prawnego ani moim zdaniem morlanego obowiązku informowania o niej kazdej osoby- w tym swojego szefa! Niemniej jednak- wzielabym pod uwage stosunki w pracy- byc moze podobne sytuacje juz byly i wiesz jak traktowane sa ciezarne u ciebie w pracy- mozer to pomoze podjąc ci decyzje!

Akuku jaki skok!

Anabelka czekam czekam...

Dziewczynki trzymjacie za nas dzis kciuki wizyte mam o 13:40...stresuje sie okrutnie prawie nie spalam w nocy;/ masakra.....boje sie kuwa no:(

hej dziewczyny, a u mnie jeden wielki znak zapytania, biore od trzech dni luteine, we wtorek plamilam,ale sie uspokoilo, no i czekam do srody, zeby zatestowac, nie wydaje mi sie zeby cos z tego bylo, ae moze????

z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jak intensywnie myslalam o zajsciu w ciaze i sie martwilam wrecz szalalam, cykl mi sie zaczal pieprzyc na poczatku krotkie cykle, a od grudnia wywoluje, tak wiec akuku twoj dlugi cykl moze byc efektem "wyrywania wlosow a glowy" i wiecznego pytania "dlaczego nie zaszlam". Ja to juz pieprze, zawsze mialam regularne miesiaczki i wtedy dobrze sie czulam, teraz dostaje pregnyl, biore l;uteine i fatalnie sie czuje, mam mdlosci, bol brzucha i jestem nerwowa, wiec musze wrocic do normalnosci moze w koncu mi sie uda miec normalne cykle, a potem zajsc, bede do was zagladac i bede zdawac relacje co u mnie ,ale rzadziej, bo niestetyz za czeste wizyty mnie nakrecaja, buziakuje was dziewczynki i na pewno bede z wami i bede pisac co i jak u mnie, buzka.

dziewczyny odnośnie tego programu na TLC zapowiadali premiere 8 kwietnia wczoraj pokazali w TV że będzie o 19:00 w niedzielę,więc trzeba zerknąć czy przypadkiem nie będzie to w niedziele...

karola może w necie będzie to gdzieś udostępnione :-)

a mi smutno trochę,temperatura ewidentnie spada,dzisiaj 36,6 jutro chlapnie krwią już to czuje,mojemu wczoraj powiedziałam że pije ostatnią w życiu kawę i zero chipsów itp świństwa :-) a by było groźniej powiedziałam że ostatnie 2 cykle się staramy i koniec :-):-)

ja nie mogę odpuścić metod dla staraczek bo mam czasami za długie cykle i bym przegapiła,tą owulację bym przegapiła gdyby nie ginekolog

Ostatnia edycja:
akuku ja się nie znam za bardzo na wykresach bo dopiero się uczę ale chyba granica wyższych temperatur coś mi nie pasuje w 21 dc bo jak sama nazwa wskazuje, od tego momentu temperatury powinny być wyższe niż te w pierwszej połowie cyklu. Czyli na mój chłopski rozum wychodzi mi, że u Ciebie granica powinna być ustawiona w 25 dc.

dziewczny, podpowiedzcie, jak to jest z tą granicą wyższych temperatur?

tili tempka u mnie taka sama jak wczoraj, czyli 36,5.

lore hehe, ja też jestem grudniowa i też jakoś z tym żyje :-)
ja tam nic nie mam przeciwko grudniowym w sumie ale mam też ciut inne powody dlaczego wolę by dziecko urodziło się w 2014 niż w 2013. A skoro do tej pory maluch nie zdecydował się na 2013 to teraz musi już poczekać ten miesiąć.

die wyślij numer konta, przeleje Ci zwrot kasy za czyszenie monitora :-p :-D

kasoku trzymaj się kochana!!!

reklama
Tili - ja mialam podobną sytuację w pracy, jednak zdecydowalam sie powiedziec o ciąży w okresie "rozdawania" premii i podwyżek. Bylam w szoku że dostalam dobrą premie i dobra podwyżke i nie potraktowali mnie gorzej ze względu na ciąże. Może właśnie dla tego że powiedzialam. Ciesze sie ze tak postapiłam, mam czyste sumienie.

Ja jestem takim dzieckiem grudniowym i jakoś z tym fantem żyję :-p:-p:-p

w ktorym tygodniu bylas Lori??

ja mam w pracy totalna masakre
dzisiaj dwa meetingi, mam metlik w glowie, w ogole nie mam czasu robic swojej pracy, nagle jest przeorganizowanie wszystkiego, szef mi nawalil papierkowej roboty
siedzialam na tym spotkaniu z pekajaca glowa, myslalam ze sie pozygam, spocona jak swinia, zmeczona... i jeszcze musialam zostac po godzinach zeby zrobic moja robote
masakra
a szef udaje cud przyjaciela
a wiem ,ze tak nie jest
mysle ze powiem mu po usg i tyle
zobaczymy, czy mnie odsunie od projektu czy co.. zwolnic mnie nie moze
najwyzej mnie cofnie spowrotem na recepcje
plakac nie bede
przynamniej bede miala spokojna ciaze
bo teraz to mam ciagle stres :(

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama