reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Lori - ja czuje, ze bedzie dziewczynka... a maz jest pewien ze chlopak:tak:
boje sie tego uczucia bo nie chce sie przyzwyczajac..

okej lece po synka, koniec pracy

reklama
lore w następnym cyklu mam mieć monitoring (po raz pierwszy).

akuku olej opinie innych, a co ich to obchodzi ile masz dzieci? :wściekła/y:

kasoku jak Wam się chciało to działaliście, najgorzej to chyba wpaść w taką rutynę, nie, dziś nie bo nic z tego nie będzie, ooo, dziś to musimy bo mam dni płodne, bleeeeh :confused2:

fajnie, że obyło się bez leków, czyli wszystko zmierza ku lepszemu :tak:

tili pierwotny plan był taki, że testuję w sobotę ale dziewczyny tak mnie kuszą by zatestować wcześniej więc nie wiem...

wiem! siknę dziś, teraz, zobaczę I krechę, ciśnienie ze mnie zejdzie, wmówię sobie, że nic z tego nie będzie i będę mogła spokojnie czekać do soboty albo na @ albo na ponowne testowanie.

dobry pomysł? :sorry:

Tilli no ja mam 24 lata wiec juz wogle patrza jak na dziwolaga...
A przeciez nie bede kazdemu tlumaczyc ile sie staralam i czemu tak szybko mam 2 dzieci i 3 w drodze ...

Nie chce mi sie sluchac ich gadania, bo ja dosc wrazliwa jestem i mimo ze nie pokazuje to potem o tym mysle i mi jest zle.

Lori a jesli chodzi o palenie mostow to ja do tesco wroce na max 16 godz w tyg. A moze nawet tylko na jeden dzien.
W zaleznosci jaka bedzie sytuacja z mauchami.
Starszaki w szkole, a mlodsze zobacze albo dam szybko do nursery albo bede wychowywac na full time w domku.
Moze wezme 2 lata bezplatnego urlopu wychowawczego zobaczymy.
pozatym tyle co oni mi na zlosc zrobili to az nie chce myslec, duza firma, wszystkim ida na reke... Mam kol. Z jednym dzieckim i nie miala nigdy problemu z nimi wbtesco, bo ma innego managera...
Tak wiec skoro oni sie mna nie przejmuja to czemu ja mam nimi ?? Specjalnie dali mi wybor takich godzin a nie innych i teraz musze 18 godz. wyrabiac w 5 dni... Mogli by dac mi 3 dni ale nie, musieli zrobic na zlosc... wiem od innych managerow ze to bylo zlosliwe i tyle.
Pewnie teraz beda myslec ze nie chce mi sie pracowac wiec ciaza, ale wiekszosc z nich nawet nie wie jaka praca jest zajac sie dziecmi :-)

Tilli fajnie ze za dwa dni usg :-)

Ja ma wbpiatek i tez sie doczekac nie moge.

Kasoku super ze ochota byla i wszystko bylo naturalne, i owu sama byla wiec organizm wraca do normy :-) trzymam kciuki za dwie kreseczki :-)

Kupilismy laptopa uzywanego za 85 f, jakas baabeczka uzywala ta ze uzywany nie byl :p a na w sumie tylko do drukowania potrzebny :p

Ale mi dzis szybko dzien zlecial.

Tak sobie pomyslalam ze jak dostane zwolnienie to skorzystam a jak nie to bede praciwac jak dam rade, a jak nie to bede dzwonic na sicka.
Mam platne 100 % i przynajmniej nie bede sie stresowac niemilymi ludzmi, dzwiganiem itd.
To moja ostatnia ciaza i chce by byla spokojna.

Dodatkowa zlrzecz o ktora sie martwie to moja kaka tez 3 dzieci i dwoje urodzila o czasie i dosc szybko... Ja tez dwojke szybko urodzilam, no i ja 3 urodzilam sie wb7 miesiacu, a moja mama nic wczesniej nie czula, poprostu poleciala krew i skurcze parte odrazu...
Boje sie troszke ze i ja tak koge miec bo jednak dwojka juz tam przygotowala wszystko i nie chcialabym wczesniej urodzicc.
A dodam ze mama nie miala skroconej szyjki ani nic, wszytsko bylo dobrze, zadnych boli..

a jednak napinanie calego ciala nie pomoze, bo te wozki maja 4 male skretne kolka i te wozki pchac to wyzwanie, bo trzeba balansowac zeby nie uderzyc e klienta polki itd...a jak jest ciezki to juz wogle.
Do tegi te wieczne schylanie i otwieranie i zasowanie tych szufladek, wtedy mnie najgorsze mdlosci lapia, bo jakbu sciskam brzuch...

No to sie rozpisalam :p

Karola jak masz sikac to lepiej jutro z rana :-)
Choc mi ten popoludniowy wyszedl ale ja pewna nie jestem czy to bylo 10 dpo czy 13 dpo :p
Ale trzymam kciuki :-) choc czekalabym do jutra z testem.

Karola mysle ze czwartek piatek to najpozniej testowac mozesz :-) ale jak chcesz to i jutro :-)

Ja mialam plan czekac do wtorku a zatestowalam w piatek :-) tylko ze ja to zrobilam zeby sobie nie wmawiac ciazy przez tempke, chcialam zlac.na siebie kubel zimnej wody, bo przeciez to nie mogla byc ciaza :p

akuku no na wykresie masz zaznaczonego pozytywa w 13 dpo.

tyle, że jeśli u mnie owu była w dzień skoku to pozamiatane, fasolki nie będzie :-(

łudzę się, że może owu ciut się przesunęła no ale wtedy termin testowania też powinnam przesunąć na później.

chowam test! nie testuję aż do weekendu! :cool2:

akuku gdyby nie ta tempka to w życiu bym nie dopuściła do siebie myśli, że w tym cyklu może coś z tego być.

lore akurat byliśmy pokłóceni i przytulanki były w drugi dzień po skoku (rano) więc szanse są marne, że coś z tego będzie. W teorii jest to możliwe bo dni płodne są do 3 dnia (wieczorem) po skoku temperatury ale w praktyce to nie wiem jak to wygląda...

Ostatnia edycja:
dziewczyny no wiec jeden pozytyw, zw owu sama se była i pekla :) ale dzisiaj miałam porypany dzień, bo mój gin powiedział,ze nalezaloby zrobić laparo i sprawdzić czy jajowody sa drożne, no ok, ja mu na to, czy może najpierw sprawdzić HSG a potem mnie laparoskopowac, w końcu w ciemno nie chce isc pod noz i lezec trzy dni w szpitalu, a nuz będą drożne i co???a on na to,ze co najwyżej zrobi mi metode laparoskopowa i poza rtym jak po ciąży nie miałam pologu to już wtedy powinnam się udac do gina, a wtedy to ja zielonego pojęcia nie miałam, ze musiałabym się udac, wyszłam od niego i w ryk, szczerym glebokim placzem plakalam jak dziecko z tej bezsilności i wkurzenia, ze nie potrafią być dla mnie mili i inaczej mi to przedstawić. Mój m mnie ochrzanil (chciał dobrze) powiedział zebym dala spkoj ,ze pierwszy raz wyluzowałam i nie kochałam się na zawolanie i owu sama przyszla i się odbyla, ze mam sobie nie wkrecac itd. itp., znowu w domu się poryczałam takim szczerym placzem, potem tłumik w aucie mi sysiadl i uzeralam się jeszcze z kilkoma ludzmi, zly dzień, dzień placzu, teraz mnie oczy pieka i mam dość...

Karola bo wiesz jak to jest????gdy się wydaje, ze za ch...pana nic z tego , wtedy zazwyczaj wychodzi, wiec testuj i dawaj znac :rofl2::tak:

ja pitole dziewczyny ja pregnylu kupiłam chyba na rok, cala szuflada w lodowce jest zawalona,:szok: ale dobrze,ze sama sobie owu pekla :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry