reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hej ja w polszczy :)

Micuirko ja wychodzila od razuu z obydwojgiem a Viki zlutego, Alex z lipca.
Wiadomo w lutym to nie na dlugo ale normalnie szlam, dziecko w wozku ma cieplutko , osloniete od wiatru itd, a w szkocji zimynie sa takie jak w pl :p
nurofen kup sobie wczesniej ale spojrz na date waznosci, bo pewnie przy zombkach sie przyda :p a moj mlody mial 2 miesiace jak mu pierwszy zab wyszedl :)

milego dnia , zmykam

reklama
hej ja w polszczy :)

Micuirko ja wychodzila od razuu z obydwojgiem a Viki zlutego, Alex z lipca.
Wiadomo w lutym to nie na dlugo ale normalnie szlam, dziecko w wozku ma cieplutko , osloniete od wiatru itd, a w szkocji zimynie sa takie jak w pl :p
nurofen kup sobie wczesniej ale spojrz na date waznosci, bo pewnie przy zombkach sie przyda :p a moj mlody mial 2 miesiace jak mu pierwszy zab wyszedl :)

milego dnia , zmykam

gdzie tam ząbki... :-D dziewczyny u Nas w Pl coś wycofali albo nurofen albo ibufen co to jest/było ?

miciurka termometr jeszcze jeśli nie masz

Dziewczyny kto w ostatnim czasie zaszedł bo ja nie w temacie jestem hehe wpadam na dosłownie kilka minut i nie nadążam z czytaniem :-)

jamam jeszcze okres emalia ma okres,karola​ plami...a kto zaszedł na dniach ?

Ostatnia edycja:
Hej jestem

Wczoraj troche lez wylalam ale mi chociaz ulzylo!!

Adas w domu ma jakiegos wirusa... niesprecyzowanego... goraczka bol glowy i brzucha itd:no: ehhh wczoraj przelala sie u mnie fala goryczy ale dzis juz zupelnie inaczej:tak:

Miciurko jak bedzie pogoda to odrazu mozesz wyjsc nie kis dziecka w domu..
Adaska w maju urodzilam i na nastepny dzien bylam na spacerze:-) ale bylo goraco:tak:

a to moj brzuch dzis koniec 21 tygodnia... 2013-06-25 11.27.20.jpg

Załączniki

• 2013-06-25 11.27.20.jpg
    2013-06-25 11.27.20.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
anabelka hmm, ostatnio edyta miała bladziocha ale nie wiem co teraz się dzieje, bo edzia nas nie odwiedzała ostatnio :eek:

kamilka piękny brzusio, dużo zdrówka dla Adasia.

miłego dnia akuku, paskudna pogoda w Polszy, co nie?

Czesc Kochane ;-)

Tili dzieki za pamiec ;-) apropo sliczne malujesz :tak:

Akuku daj znac po usg bo czekamy z niecierpliwoscia :-)

Kamilka jaki brzusio zgrabny, nie denerwuj sie tylko tesciowa w kosmos wyslij :-D

A u mnie jeszcze mic nie wiadomo,bo wychodza bladzioszki nadal ale.... dzwonilam do polskiej nowo otwartej kliniki ( oczywiscie dodzwonilam sie dopiero wczoraj ) zapytalam czy zrobia mi beta hcg ,i przedstawilam cala sytuacje z testami itd ale recepcjonistka powiedziala ze miali to badanie wprowadzic ale nie wiedzieli czy bedzie na nie zapotrzebowanie,ma zadzwonic do mnie w przyszlym tyg i powiedziec czy mkge przyjechac poniewaz nie maja jeszcze swojego labolatorium i musi sie dowiedziec czy w moim miescie w ang. labo beda w stanie oznaczyc mi bete ...pani doktor byla na recepcji i mialam przyjemnosc z nia porozmawiaci z tego co mi powiedziala to ,czesto przychodza kobiety ktorym testy nie wychodza a sa w ciazy :sorry2: doradzila mi abym test wykonala w 50dc poniewaz stezenie beta hcg jest wtedy najwieksze i test powinien juz wykazac ciaze chyba ze bede mogla oznaczyc bete to wtedy juz nie bede musiala testowac :tak: tak wiec czekam na tel od nich ...przepraszam ze malo zagladam ale teraz syn w piatek jedzie na wycieczke ,wraca dopiero w poniedzialek a ja jezdze po sklepach i kupuje to co potrzebuje tzn jezdzilam bo juz praktycznie wszystko mam :-p

hej ja po usg :D:D

dzidzia ma prawie 4 cm :) kopie nogami macha recami :p:p hehe
ale jakos zdjecia dr porobil, wstawie jutro na forum :)
ogolnie wybilo mi brzuszek, chyba to prawda ze przy 3 ciazy szybciej, bo jem teraz mniej niz przed ciaza ;/
lekarz powiedzial ze tonormalne i mam sie nie martwic :)
dziecko ma przepukline i powiedzial ze na nastepnym usg nie powinno jej byc, wiec mam w uk o to zapytac.
aaa i dogadalam sie co do zwolnienia, jezeli w uk mi nie dadza, to on bedzie mi z londynu co 3 tyg. wysylal tylko bede placic...ale nie bede dziwgac w ciazy wiec wole placic :)

Emalia pytalam o Cibie lekarz powiedzial, ze masz zrobic badania czy to nie zespol fosfolipidowy...powiedzial ze tu duphaston nie pomoze, masz przebadac siebie i partnera i powiedziec o wczesnych poronieniach,, bo testy nie wychodza same z siebie.

Akuku- ciesze sie dzidzia rośnie i czekam na fotki.
na zespół też robiłam wyniki ( naciągnęłam na to NFZ) i mam ok, wiec mi to tylko Housik by pomógł :tak: Dziękuje że o mnie pamiętałas. :*

Aha dobrze wiedzieć co do tego wyjścia z dzidzia bo zastanawiałam się czy sa jakieś rules co do tego lol ;p

Akuku- super ze dzidzia ok jednak pl lekarz to pl spec ;), czekam na fote ;), fajnie ze ze zwolnieniem zalatwisz.. Tylko wiesz co lepiej zobacz na zaś już ile masz składek i jak to się ma do macierzyńskiego bo potem jak nie pracujesz to składki nie narastaja a co będzie jak sie nie zmiescisz w limicie przez doslownie 1-3 skladki ;/ - ( wysylalam dziś papiery na macierzyński i się nad tym glowie czy dostane..;)) wrr. :/) a w pracy muszą ci zapewnić dogodne warunki żadnych nocek itd a jak nie to niech dają na piśmie ze nie ma takiego etatu to możesz iść normalnie na socjal health&safety bynajmniej u mnie coś takiego jest ;), aa strasznie szybko twojemu małemu zabek wyszedł masakra :)!

Anabelka- termometr juz jest ;)), od grudnia czeka hehe,

Edyta- oo to ciekawe, a w ciągu jakiego czasu będziesz wiedzieć czy jest opcja beta hcg?!

Emalia- oj nie bądź sceptyczna co do ziolek ;), a chociaż najwyższy miło się zaskoczysz;) a jakie wybralas bo oni.maja kilka 1, 3 ?!

Kamilka wow- jaki malutki brzuszek! Super

Ja dziś popralam małemu przescieradelka, ciuszki pieluszki itd wszystko takie małe i słodkie massakra!! :)), wczoraj szorowalam wanienke juz ułożyłam kosmetyków kilka, posegregowalam ładnie.na poleczkach :) jutro dalsza część prania 2 kupki zostały kocykow i ciuszkow

Czy myślicie ze wystarczy mi po 1 kocyku z każdego rodzaju czy wiecej ?! Bo mam 1 b.cienki materiałowy, 2 troszkę grubszy, jeden polarowy i jeden z dziurkami taki dziergany chyba styka co?! :)

reklama
ah mam chwilke to wlatuje jak baba na miotle:-D

Kamilko - wow!! zazdroszcze brzusia!! zamien sie:-D bo mi moj juz zaczyna troszke otrudniac zycie:baffled:
i to doslownie :eek:
nie mieszcze sie miedzy blokami gabek ktore stoja na magazynie zeby zobaczyc nazwe materialu:laugh2:

musze prosic zeby na sztaplarce mi wyciagali blok po bloku hehehe
no co? nie wciagne brzucha nie?:-p

Akuku - ciesze sie, ze malenstwo juz 4cm i pieknie aktywne! swietne wiesci:tak: czekam na zdjecie

Miciurko - wow, ale zapas:-D:-D super zorganizowana mamusia:tak: pamietaj ze co nie masz teraz - sklepow nie zamykaja i zawsze mozna dokupic.. lepiej tak niz sie przekupic:-D czyli miec za duzo
mysle ze nawet w 1 tyg 4 kocyki wystarcza;-)

moje oboje z lutego i ja juz 5 dni po porodzie mialam pierwsze spacerki;-)

co to ja chcialam... yyy.. aha zeby nie bylo ze sie obijam:sorry: w chwili wolnego po nocach przy lampce nocnej cos tam pomalowuje, wczoraj do polowy zrobilam cos takiego 1013428_518265358227081_1951199504_n.jpg i to zdjecie telefonem po ciemku robione hehe lol, dzisiaj musze dokonczyc;-)

Załączniki

• 1013428_518265358227081_1951199504_n.jpg
    1013428_518265358227081_1951199504_n.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 41
Do góry