kasiol siedzę dzisiaj całe popołudnie i wybieram ;-) szukam pościeli jakiejś. Znaczy mam niby dwa komplety od kuzynki ale chciałabym jeszcze jeden z ochraniaczem pod wzór. Strasznie dużo tego i trudno się zdecydować. Nie wiem czy nie kupimy po prostu ochraniacza i rożka pod kolor a pościel najwyżej odpuszczę. W sumie to nie wiem nic

a co do kocyka bambusowego to kuzynka moja ma i też mi się podobają właśnie przez to że takie milutkie :-)
Dzisiaj też w aptece internetowej powrzucałam wstępnie wszystko do koszyka i wyszło 530 zł. Masakra jakaś. No ale w tym jest termometr bezdotykowy (nad którym jeszcze się zastanawiam, ale raczej kupimy), laktator i w sumie wszystkie pozostałe rzeczy do pielęgnacji które nam brakują plus to co mi się do szpitala przyda. Także poza tą apteką jeszcze łóżeczko, które jutro będę zamawiać, no i materac, ta pościel ewentualnie i małe dekoracje :-) no i zostanie jeszcze zapłacić za wózek bo na razie tylko 100zł zaliczki wpłaciliśmy. Właśnie wczoraj stwierdziłam, że lepiej pokupować to wszystko wcześniej niż mam się stresować potem. Tym bardziej, że liczę że wszystko tak się dobrze poukłada, że czeka nas jeszcze przeprowadzka przed porodem. Ale to jeszcze nadal w 100% nie wiemy, ale na dniach powinno się wyjaśnić (przynajmniej taką mam nadzieję...)
Mam nadzieję, że szybko sobie poradzisz z tymi poranionymi sutkami. Moja kuzynka pamiętam mówiła, że lepiej na takie ranki działało jej jak smarowała swoim mlekiem niż jakimiś maściami z apteki. Także w razie czego polecam spróbować jak nie będzie poprawy:-)
akuku aż sprawdziłam w swoich wynikach usg ile moja mała ważyła na poprzednich usg :-) i w 27t1d czyli około tygodnia później niż Ty miałaś usg miała 1030g i to było w normie także myślę, że u Ciebie też jest ok :-)
co do diety to myślę, że może nie jakoś bardzo rygorystycznie ale chociaż trochę warto zastosować przy tych Twoich wynikach. Lepiej dmuchać na zimne i się trochę przemęczyć niż miałoby czasem coś zaszkodzić małej. Głównie chodzi o to, żeby jeść regularnie (bo nie dopuszczasz wtedy do nagłego spadku cukru), wybierać produkty o niskim i średnim indeksie glikemicznym no i raczej gotować/dusić/piec/grillować niż smażyć. No i jeśli chodzi o owoce to wybierać te co mają mniej cukru np. kiwi a nie banan. Warzyw można dużo ale jak najmniej przetworzonych, najlepiej całkiem surowych. Jak chcesz zobaczyć przykładowe jałospisy w cukrzycy ciążowej to polecam ściągnąć plik o zaleceniach żywieniowych w cukrzycy ze strony szpitala szpitalkarowa.pl - oni się specjalizują własnie w cukrzycy ciążowej :-)