reklama

Staraczki luty 2013

Natka kremik z filtrem się przyda, bo to jednak wrażliwa skórka... Podobno te z baby dream są dobre i ja taki chłopakom teraz kupię. A do pupki używamy linomagu. Testowaliśmy też sudokrem i bepanthem, ale mniej nam odpowiadały, niż linomag:)

Natka a Tobie chodzi o to czy zamiast kremu do pupki używać zwykłego? Takiego w stylu bambino na przykład? Jeśli tak to stanowczo odradzam. W szpitalu dziewczyna smarowała synkowi i po dwóch dniach dupcia odparzona, że szok... Takie kremy jak dostaną wilgoci to jeszcze mocniej dziecko odparzą. Co jest na buźkę to niech na tej buźce zostanie, a pupka to jednak coś zupełnie innego, bo i cieplej tam i wilgotniej i przewiewu brak. Niby pampki oddychające, ale wiesz jak to wygląda...

Ostatnia edycja:
reklama
no właśnie słyszałam, że dobre kosmetyki są z babydream właśnie albo hipp. I chyba na to się zdecydujemy.

A co do pupci to właśnie o taki krem w stylu bambino mi chodziło (akurat nie bambino bo jego skład nie powala, ale coś tego typu, tej konsystencji). Bo podobno niedobrze cały czas używać takiego z cynkiem w składzie a z tego co widziałam, to w sumie praktycznie wszystkie typowo zapobiegające odparzeniom cynk mają. Ale w sumie nie wiem, może za bardzo się wczytuję, rozdrabniam. Moja kuzynka też używała linomagu właśnie ale nie kremu tylko maści z tego co kojarzę (w tubce chyba był). Za duży wybór tego wszystkiego, a chciałoby się wybrać jak najlepiej :-)

Ja też mam taką maśc w tubce
I na codzień to tak nie używam, jak się pupka zaczewieni i od czasu do czasu profilatycznie:) jak dziecko jest malutkie to trzeba częściej, ale Marcelowi przy każdym przebieraniu dupki nim nie smarowałam:) Mikołajkowi na początku smarowałam cały czas i też nie zaszkodziło:)

Hej

Natka ja z kosmetykow to do mycia bede dawac oilatum i pozniej juz nie smaruje niczym.
Na pupe przy chlopakach uzywalam sudocrem zapobiegawczo ale cos mi sie o uszy obilo ze powoduje sklejenie warg sromowych u dziewczynek.. tak wiec teraz kupie chyba linomag.. a na odparzenia uzywam metanium krem zolty w zoltej tubce. Dziala cuda ;) po jednej nocy odparzen brak ;)
Kiedys jeszcze uzywalam nivea do pupy jakis ale nie wczytywalam sie wtedy w sklad.. aczkolwiek dobrze chronil pupcie. U nas baby dream nie ma niestety.

paulinka czyli dobrze rozumiem - jak już pojawi się jakieś zaczerwienienie/podrażnienie to wtedy ten linomag zielono-biały w tubce używacie, tak? A tak na co dzień profilaktycznie tak patrzę na linoderm http://www.aptekagemini.pl/linoderm-plus-z-pantenolem-50ml.html - nadałoby się?

akuku co do oilatum to ja sama mam na niego uczulenie i obawiam się, że mała może też mieć po mnie :/ także do mycia myślę albo płyn z hippa albo z babydreama właśnie. Po kąpieli też już nie planuję niczym smarować.
a co do sudocremu to moją kuzynkę też pediatra przestrzegała że dla chłopców jak najbardziej, ale dziewczynkom może zapalenia powodować. Dzięki za radę z tym metanium, zaraz sobie poczytam o tym:-)

hej
natuś w szpitalu dostaliśmy próbki i jedna mama odrazu zaczeła używać sudocremu-na co położna jej powiedziała ze na razie nie musi nic-pupa czerwona bo jeszcze czerwone całe ciało a to nie powód żeby kremu używać, my z Kali mielismy sudocrem ale ja używałam tylko jak była potrzeba w minimalnej ilości i mocno wklepywałam, najlepiej na nią działała jednam mąka ziemniaczana-to samo do kąpieli :) Felek niestety też ma taką skórę, dziś był pediatra i też stwierdziła ze kolejny alergik -skóra sucha wrażliwa... musze kupić mąke ziemniaczaną na zapas bo napewno będe używać:) Później przejdziemy na ojlatum, choć połozne noworotkowe polecały dodać oliwkę Bambino do wody do kąpieli na jego suchą skóre-bo oliwkować nie za bardzo-mały miał róż niemowlęcy i wtedy się nie natłuszcza;/

my walczymy z karmieniem-znaczy Feluś je ładnie, piersi się goją, więc chyba walkę kończymy, mam nadzieje że nawał pokarmu już za nami i teraz będzie tylko lepiej:)
dziweczyny teraz czekamy do sierpnia na pierwszą dziewczynkę z naszych staraczek lutowych:)

Kasiol mi też wszyscy radzą tą mąkę ziemniaczaną w razie czego, ale na wszelki wypadek wolałabym mieć jakąś małą maść gdyby jednak była konieczna. Dlatego tak się zastanawiam co wybrać :-)
Super, że sytuacja z karmieniem się stabilizuje, teraz już na pewno może być tylko lepiej :tak: ale masz fajnie, że już cała rodzinka w komplecie :-) jak ja bym chciała, żeby czas szybciej płynął i był już ten lipiec/sierpień:-):-)

paulinka oo jak dostałaś to chętnie bym sobie przejrzała :-) zaraz wyślę Ci adres mailowy na priv :-) dzięki :-)
i jakbyś mi jeszcze napisała jak mniej więcej cenowo u tej babki wygląda żebym wiedziała czego się spodziewać :-)

reklama
Ja za swój komplet z minky kocyk i podusia płaciłam 69 zł plus wysyłka, czyli 83-84 zł nie pamiętam już dokładnie.... A teraz pytałąm o cenę, ale Pani chyba zapomniałą i tylko wzorniki dostałąm:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry