• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Wg mojego tez musza miec min 17 mm a max 19. Wiec pewnie zlaapie sie na to 19 chyba ze jakims cudem pekna same :D Ale byly by jaja a potem wnerw ze pojechalam i po nic.

Jezdze tak boo on u nas w przychodni przyjmuje w piatki ,a we wtroki i czwartki prywatnie a poniedzialki i srody ma dyzury w szpitalu

reklama
Acha nie wiedziałam :|

Mam L4 do 20-go czerwca, czyli do przyszłego czwartku, w piątek ide już do pracy. Natka, a ile Tynce opoznil się wtedy @ po laparo ?Wiem głupie pytanie bo pewnie nie pamięta bo takim czasie, ale tak pytam, może cos jeszcze jej swita w glowce :happy2:

Wiesz co nuuuśka, z tego co pamiętam to mówiła że około tygodnia jej się spóźniła @ :-) także naprawdę nie masz się czym martwić! :-)
To w przyszłym tygodniu do pracy, przynajmniej nie będziesz sie już tak nudzić w domu :-D

patu$ własnie, jest też opcja że pękną same :-D wszystko jest możliwe :-)

No pewnie, wiesz tu nawet nie chodzi w sumie o nudzenie się, bo zawsze cos znajde do zrobienia, jutro chce umyc okna :> ale o sam czas który mam na myslenie, a które mi w niczym nie pomaga zupełnie :/
Skoro jej się spoznila o tydzień to może rzeczywiście poczekam spokojnie :> wiem, ze pewnie ona się objawi, ale wiesz co my mamy w nawyku - zamartwianie się nawet wtedy kiedy nie ma zadnego powodu :blink:kurde wiecznie tworzymy sobie same problemy.
A propo pracy, dziś dzwonila do mnie kolezanka z pracy, ze fajnie ze już wracam ( taaaa bo nie ma pewnie kto tyrac za Nia, bo to ta dzwonila, która jest ze mna na zmianie i nic nie robi ). :wściekła/y:

No niestety, my to tak mamy z tym zamartwianiem się... ale cóż, trzeba się starać odreagować i nie myśleć tyle o tym wszystkim bo można zwariować :-)
No a co do koleżanki to pewnie masz rację :-D teraz ma zapewne taki zapierdziel że się modli żebyś w końcu wróciła ;-)

Nie wlasnie nie ma, bo ma dwie dziewczyny do pomocy :P ale one sa nowe, wiec nie może co 5 minut wychodzić na papierosa wiec o to chodzi :P
Musimy starac się odreagować, bo inaczej na pewno powariujemy niestety :zawstydzona/y::zawstydzona/y: natusia proszę przypomnij mi, Ty mialas takie długie cykle zanim zaczelac brac CLO dobrze pamiętam prawda ?

A z czego bierze się PCO w ogole ? Przepraszam po raz kolejny ale wiecie ze ja ciemna jestem ....:zawstydzona/y:
Robie wlasnie Oli kolacyjke, potem sobie :>

Rozmawialam z jakies pol h temu z Łukaszem i mowie mu ze dziś wyczytałam ze podobno dobre sa wywolanie sa Przytulanki a on mi na to - no ok kotek, to ja się szybko wykapie jak przyjdę i do dziela tylko zebym Cie nie musial za długo budzic bo jutro mam na 8 do pracy :-D No chyba ze wolisz na spiocha:-D...taaaaa...on i to jego poczucie humoru.. :blink:

reklama
Objawy zespołu policystycznych jajników: brak jajeczkowania, zaburzenia miesiączkowania (rzadkie, skąpe miesiączki); hiperandrogenizm, czyli nadmiar męskich hormonów, przejawiający się m.in. występowaniem nadmiernego owłosienia typu męskiego (sztywne mocne włosy na ramionach, plecach); otyłość (ok. 50-70proc. kobiet)
Przyczyny zespołu policystycznych jajników: Nie są znane. Zwraca się uwagę na rolę insuliny, której wysoki poziom wzmaga wytwarzanie androgenów.
Diagnostyka: USG jajników (jajniki powiększone, wielotorbielowate - na obwodzie widać kilkanaście niewielkich, jednakowych pęcherzyków). Badania laboratoryjne mogą wykazać zbyt wysoki poziom LH i zbyt niski FSH, podwyższony poziom androgenów, podwyższony poziom insuliny, nieprawidłowe stężenie lipidów i cholesterolu, nieprawidłowy poziom hormonów tarczycy i TSH, u ok. 15 proc. chorych również podwyższony poziom prolaktyny.
Leczenie zespołu policystycznych jajników: Hormonalna stymulacja owulacji (zaburzenia jajeczkowania), laparoskopia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry