• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Hej :*

Nuuuśka dobrze że masz usg, będzie wiadomo co tam się u Ciebie dzieje. Choć wygląda że być może drugie podejście do owu lada dzień bo tempka cały czas Ci spada - pewnie dlatego żeby miała od czego się odbić :-)
Co do endometrium to domyślam się że jest konieczne brać coś na jego poprawę ale może dawka mniejsza? Niefajne są takie długie cykle- wiem coś o tym :-(

Kasiol mmm spacerek :-) zazdroszczę!! Taka piękna pogoda że tylko na spacerek się wybrać :-)

A u mnie dziś kolejny skok, podoba mi się ta tempka hehe :-) tylko na ovufriend nie wygląda ładnie bo wydaje się być dość niska- na enpr byłoby to wszystko dużo ładniejsze i wyraźniejsze...

Miłego dnia :*

reklama
natka to zaloz sobie konto na FF :) tam sa na prawde fajne funkcje, a os prawie tak samo dokladna jak na enpr :)
Co do cykli, niestety wiem ze okropne sa takie wydluzone, ale ja juz teraz zmniejszylam dawke :/ miesiac temu bralam po 6 tabletek dziennie przez 5 dni 8-12dc, w tym cyklu po 4 dziennie od 8-12dc i dalej jest to samo, niestety to jak metoda prob i bledow, bo wazne jest to zeby endometrium bylo jak najgrubsze, ale nie wiadomo jaka dawka bedzie dla mnie najlepsza zeby nie wydluzyc zbyt cyklu. Przy dziennej dawce 1 tabletki endo bylo za cienkie, teraz biore 4, nie wiem , pogadam z ginka zeby w nastepnym cyklu sprobowac z 3 dziennie.
Trzymam kciuki za Twoj cykl kochana :tak:

Matko nuuuśka aż 6 dziennie?? Wow ale ginka poszalała z tą dawką w sensie ilości tabletek :-)
No ale w sumie najważniejsze żeby się w końcu udało więc jeśli tyle masz brać to bierz :*
A jeśli chodzi o mnie to wyjątkowo pozytywnie jestem nastawiona do tego cyklu- pewnie się to na mnie zemści i @ przyjdzie i będę znowu zdołowana- no ale jakoś tak nie umiem bardziej z umiarem do tego w tym miesiącu podchodzić bo jest kilka rzeczy, jakich wcześniej nie miewalam bez leków (np masakryczny ból (.)(.) bez przyjmowania duphastonu). Duże nadzieje mam chyba :-)

wydaje sie duzo, ale pewnie chodzi o szybszy wzrost przy krótszym zażywaniu ? co do duphastonu to w sumie jestem w szoku, nie mogłam znaleść nigdzie info o tym, jak w takim razie sie to bierze? ile dni dokłdnie przed owu? ja mam srednio od 13do 14 dnia cylku wiec łatwo sobie wpasowac:)
natka ob przeczucia się sprawdziły! a nie myślałaś o dupku? staranka idealne, owulacja tempka potwierdzona wiec może małe wspomaganko?

Kasiol pewnie że myślałam o dupku. Ale stwierdziłam, że nie będę na razie go brać. Jeśli test za parę dni będzie pozytywny (oby :-)) to wtedy ewentualnie będę go brała. Chcę tym razem spróbować "naturalnie" skoro z dupkiem dwa razy pod rząd się nie udało mimo bledziochów :-)

natka kochana ale to sie tylko wydaje tak duzo, 1 tabletka Estrofemu zawiera tylko 1mg estrogenow, wiec dziennie przyjmowalam zaledwie 6mg czystego estrogenu, teraz 4mg wiec to na prawde nie duza dawka, a podchodze do tego juz bardziej na spokojnie, bo jakos musze uzupelnic brak estrogenow w moim organizmie, tak jak przy przeziebieniu uzupelniamy witamine C ktorej brakuje, tak teraz u mnie jest ubytek tego, niestety nie ma innego zlotego srodka by temu zaradzic, jedynie Biosteron DHEA moze pomoc, ale tu musze zbadac poziom czystego DHEA w krwi, ale to zrobie dopiero w ewentulanym kolejnym cyklu :zawstydzona/y:

kasiol znajde Ci w domu artykul o tym, teraz nie mam zbytnio czasu, ale regula jest taka ze bierze sie 1/4 tabletki Duphastonu od 3 dnia przed owulacja, do dnia owulacji. :blink:

paulinka heh nie nie kochana, tak mala dawka progesteronu nie ma wplywu na zahamowanie owulacji :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka no domyśliłam się że dawka pewnie jakaś olbrzymia nie jest ale ilość sztuk tabletek wydała mi się masakryczna hehe :-) ale powiem Ci że przykre to jesy że w Polsce leczy się nas metodą prób i błędów :/ zamiast zrobić raz a porządnie badania żeby dostosować dawkę to w każdym kolejnym miesiącu robią eksperymenty... Masakra jednym słowem!! Oby jednak kolejne badania nie były konieczne- niech owulka faktycznie się pojawi i oby cykl miał piekne fasolkowe zakończenie :-) :*

Paulinka super że to tylko jednodniowy gorszy dzień :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry