reklama

Staraczki luty 2013

Ajj Paulinka kusisz:-D za miesiąc mam prenatalne we Wro to na pewno real przy okazji zaliczymy ;-) tzn chyba sama zaliczę bo nie wiem czy M. będzie mógł ze mną jechać ;-)

Akuku no to racja. Już samo to, że często przyszpitalne poradnie laktacyjne są płatne to już mówi samo za siebie jak to jest ze wsparciem w PL ;-)

reklama
Akuku bo w Polsce się w karmieniu piersią nie pomaga tylko naciska na to. Może robią to specjalnie, bo ze stresu matki się łamią i podają mm.
Ja miałam taką sytuację w szpitalu jak Marcel leżał na oddziele już, że ja ku...a ściągałam pokarm i woziłam 50 km w jedną stronę codziennie, a nieraz przyjeżdżałam i co się okazywało- pojemniczek nie ruszony- pielęgniarki mm karmiły!!! A jak szłam do domu to dostałam puszkę mleka dla wcześniaków i kazali dawać pierś i dokarmiać mlekiem.... Ba powiem Ci więcej jak leżałam z Mikołajem w szpitalu to jak gestapo się zachowywali, bo ma być pierś i koniec. Jak leżałam po cc z Marcelem to leżała też dziewczyna, która miała 15 lat i karmiła piersią, ale mały nie dojadał, bo chyba za mało mleka miała albo za słabe dla tego dziecka i jak od czasu do czasu musiała iśc do pielęgniarek po mm, żeby go dokarmić to aż blada ze strachu była, bo tak się na niej wyżywały. A mój Marcel wcześniak- wiadomo mleko matki dla takich dzieci najlepsze, ja nie brałam leków przeciwbólowych po cc, żeby w pokarmie nie było. Chociaż bolało jak cholera, a oni w ogóle jakoś nie zabiegali o mleko matki. Jak szłam i mówiłam, że jak tylko się pojawi mleko to zaraz mu przyniosę to słyszałam no jak pani chce. A potem to nawet babska go tym mlekiem nie karmiły, bo łątwiej było wyciągnąć im gotową mieszankę z szafki, przykręcić smoczek i podać, ni ż wyjąć z lodówki, odlać, podgrzać , zakręcić smoczek i podać.

Paulibka sa w polsce darmowe poradnie laltacyjne.. pomoc. Ta grupa na fb jest wlasnie po to stworzona by pomagac i wyprpwadzac z bledu mlode mamy.
Widzisz ja bym skarge napisala gdybym wozila mleko a one karmily by mm.
Ale tez rozumiem ze na pewno nie mialas na to glowy.
I teraz leki, spikojnie moglas brac cos przeciwbolowego jest leksykon lekow ktory mowi w jakie substancje czynne sa w jakiej grupie. Wiekszosc lekow ma napisane w ulotce ze nie wskazane kp tylko dlatego ze za drogo by kosztowalo teraz potwierdzanie wszystkich pojwdyncYch lekow... ale doskonale widza o subst czynnej.
Tylko ze wlansie lekarze sie twgo nie douczaja i czesto kaza odstawiac bo np mama bierze antybiotyk.. tylko mocnych paychotropow i lekow na raka nie wolno brac kp a reszta ma gaki odpowiednik ze jest z czego qynierac..ale to by musieli sie douczyc..

Jeju dziewczyny, jestem wykończona:p ostatnie pół godziny ścigam komara i nie mogę skubańca złapać :/ chyba pomału trzeba moskitierki założyć, bo zdaje się, że się budzą te małe bestie :P

No niestety... wyłażą i to wcale nie małe. Mama mi mówiła, że u niej w pracy już muchy łażą więc obawiam się, że teraz to się zacznie :P no ale zimy nie było, owadów nie wymroziło i tak to jest. A najlepsze, że nie znalazłam tego wczorajszego przez cały wieczó, a wstaję rano i siedzi sobie jak gdyby nigdy nic na ścianie :P no myślałam, że padnę ;-)

Patrz jaki przebiegły:)))) U nas na szczęscie jeszcze nie było:)

Pochwal się co kupiłaś w pepco? Ja też byłam, ale cudne były spodenki dla niemowlaków:)

Paulinka nie dotarłam do pepco wczoraj bo jak miałam wychodzić to oczywiście padać zaczęło ;-) ale dziś jedziemy razem z M. więc może dzisiaj uda się zrobić jakiś mały pierwszy zakup :-) najchętniej to bym pierwszy jakiś pajacyk albo bodziak kupiła bo wszędzie takie śliczniutkie :-D no ale jak tu się na coś zdecydować jak nie wiemy jaka płeć ;-) ciężko znaleźć coś takiego naprawdę unisex ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry