reklama

..:: Staraczki marzec 2013 ::..

Agaawa, to super wieści, znam jak to jest:-) Domyślam się jak Ci to poprawiło humor i w ogóle:-)
Ja też przypadkowo dowiedziałam się o jajeczkowaniu, którego miało nie być. Poszłam po leki na grzybice i kontrolę po zapaleniu macicy, ale do innego lekarza niż zwykle, gdyż moja była na zdrowotnym. I nowy lekarz powiedział, ze zrobi mi usg jako nowej pacjentce i biocenozę. Jak robił wymaz na biocenozę mówi, o chyba owulacja tuż tuz, bo ogrom śluzo szyjkowego( a ja myślałam, że to gluty po zapaleniu) i szczerze zdziwiona byłam. Zrobił usg a tam dojrzałe jajo na pęknięcu:-):-) Jak w amoku brałam męża na boboseksy. Aż boję się wyniku, we czw ma być ciota. Góra do pt.
Ty stara, a ile masz lat? 40?

Ostatnia edycja:
reklama
Aka85 no to trzymam kciuki, to Ty wiesz dokładnie jaka to radość z nowo nabytek wiedzy o owulacji. Będę Ci kibicować! Zreszta musze sie przyznać, ze na testowanie każdej z Was czekam jak na swoje, jak to ktoś napisał, kolejka sie skraca i dobre wiadomosci super nastrajają:)) to pisz od razu, jak teścik bedzie pozytywny.

no ja niestety juz po 35 roku życia. W październiku mi 36 wystuka. I dopiero o pierwsze dziecko sie staramy. Ale młoda duchem jestem, aż czasem za bardzo, jak widzę niektóre moje koleżanki. Ja kocham życie, nawet prace lubię, bo z ludźmi pracuje i uważam, ze jeszcze tyle cudownych rzeczy nas w życiu czeka - dalekie kraje, podróże, rodzina kochająca z dzieciakami, cudowne przytulanki z kotem i mezem. Ja mam troche życiowe ADHD:)) mąż sie ze mną nie nudzi. A najbardziej marzy mi sie , żebym chociaż jedno dziecko miała, żebym miała komu o tym życiu opowiadać i komu pokazywać te wszystkie wspaniałości. Z naszym synkiem/ córeczka pojedziemy na pewno do Peru- to moje marzenie i na nartach będziemy go/ ja uczyć jeździć. I pewna jestem, ze ono sie spełni. Może nie od razu, ale na pewno.

żabucha - ja jestem identyczna! Chociaż w tamtym cyklu miałam test w domu i korciło, ale pierwszy zrobiłam na 5 dni przed @ :-) (wtedy co zaszłam w ciążę, to na 5 dni przed okresem już wyszedł mi cień cienia kreski!) A teraz muszę mieć silną wolę i nie robię wcześniej niż 28 kwietnia, czyli 28 dc. Nawet chciałabym zrobić jakieś 2 dni po spodziewanym okresie ;-) Jeżeli wcześniej @ nie przyjdzie :angry:

Aka - mówisz, że masz migreny? Ja mam chyba takie jak Ty. Tak zwane migreny oczne. Najpierw coś mi "chodzi" po oczach, w sensie jakieś światełka, tak jakbym się spojrzała na zapaloną żarówkę i mi się to utrzymuje na oczach. Ale to tak, że nic nie widzę dosłownie :crazy: I jeżeli już to mi się zaczyna to sygnał, żeby wziąć coś przeciwbólowego, bo zaraz będzie ból głowy nie do wytrzymania! :baffled: Moja mama ma to samo! Kiedyś to się z niej śmiałam, że ściemnia, dopóki ja tego nie zaczęłam mieć kilka lat temu... Straszne to jest.

Agaawa - Gratulacje! Teraz jeszcze poprawić i czekać na testowanko ;-) A w ogóle piękne masz plany. I na pewno Ci się uda. Peru? Ja to bardzo bym chciała na Dominikanę, ale boję się długiego lotu samolotem :crazy: I wcale nie jesteś stara, mam siostrę co ma 34 lata i w ogóle dopiero teraz sobie zdałam sprawę, że ona ma 34 lata! Bardzo jesteśmy zżyte. Często ja do niej jeżdżę, ona do mnie. Chociaż ona mieszka w Gdańsku, a ja w Warszawie. Nawet w tych samych ciuchach chodzimy czasami :) W ogóle nie czuję tej różnicy wieku 8 lat! :-) Ona ma już syna 10 lat, we wrześniu 11 skończy! Ona z synem to wygląda jak siostra z bratem ;-)

No ładnie, a ja sobie powtarza,... wszyscy wytrzymują to i ty wytrzymasz. Mam w domu jeszcze dwa testy o czułości jeden 10 i jeden 25:-D najchętniej teraz bym podreptała do łazienki, ale poczekam do rana (chyba), chociaż wiem, że mija się to z celem... ale od tego powstrzymywania się jeszcze gorzej mi :-p

A ja dziś od rana jakoś dziwnie się czuję, jakby mi coś w brzuchu jeździło. Chyba już mam omamy normalnie :-)

Lista dla przypomnienia, bo gdzieś zaginęła w tych postach :tak:

02.04.2013 - Smerfna85 - wynik pozytywny :) hcg: 8.04 = 640
04.04.2013 - Agata1983 - hcg = 296
04.04.2013 - Australijka - @ (teraz już musi się udać)
05.04.2013 - Kasiol - @ (teraz już musi się udać)

05.04.2013 - Kaśkasiunia (hcg -; teraz już musi się udać)
07.04.2013 - Patu$ka
- @ (teraz już musi się udać)
10.04.2013 - Aka85
10.04.2013 - AniołekBB
12.04.2013 - Marce_la
13.04.2013 - Katherinne
13.04.2013 - Patanka
14.04.2013 - Ananaska
14.04.2013 - Zabucha
15.04.2013 - Costa
15.04.2013 - Moniqaa
15.04.2013 - Nuuuśka
21.04.2013 - Agaawa
25.04.2013 - Tygryseczek
28.04.2013 - Ailatan1987

Ailatan, dobrze to określiłaś takie światełka mrugają w oczach, potem mdłości, i ból nadchodzi w głowie. Istna masakra z tym. Ja najczęściej mam te migreny kiedy wolne, albo weekend, raz na Boże Ciało, na święto majowe, nie musiałam wolnego brać. Auta bym nie mogła wtedy prowadzić i w ogóle nic pisać. Z dwojga złego lepszy kac, bo przynajmniej jakaś zabawa przed była:-)
Agaawa, grunt to do 40-stki z pierwszym dzieckiem. I potem na drugie się załapiesz. Młoda jeszcze jesteś, zresztą to czuć z Twoich postów. Najważniejsze, ze wszystko ok, badania porobiłaś, to już połowa sukcesu i człowiek może ze spokojem się starać. Owulacje są:-). Wyobraź sobie, że ja jak dziecko się cieszyłam jak ginekolog mi powiedział wtedy o owulacji, a ja myślałam, że zapalenie zaszło na jajniki, bo bolały:-) Wyszłam przed tym lekarzem na ciemnotę, niby tyle wiem o jajeczkowaniu, a jednak mało. Trzymam kciuki za Twój cykl:-)!!!!!!!!!!!!!!!
Fajne masz plany, trzeba spełniać marzenia.

Dziewczyny, ja wiem, ze to niełatwo poczekać, ale jak juz musicie, to idzie na bete, bo oszalejecie, a ja z Wami:)) beta juz po 10 dniu od owu coś tam powinna pokazać. A sikance chyba nie.

trzymam kciuki za Was! Wierze mocno ze sie uda Wam, a potem mnie:))

Moniqaa hihihi badz twarda kobieto:-)

Agaawa piekne plany. Napewno Ci sie uda. Dzisiaj z kolezanka rozmawialysmy o ciazy. A mlode nie jestesmy bo mamy 33 lata i ona mowi ze wlasnie jej sasiadka w wieku 37 urodzila pierwsze, zdrowe dziecko wlasnie. Rozmawialysmy o drugim bo ona by tez bardzo juz chciala ale warunkow nie maja:/ Ale mowi ze spokojnie jeszcze pare lat jest na to czas:-)

A u mnie typowe PMS, cycki bola jak zwykle, brzuch poolewa i syfow wyszlo jak u nastolatki. Wiec czuje ze nic z tego nie bedzie no ale czekam do soboty co bedzie to bedzie.

Patanka, będę twarda i poczekam do rana o ile temp mocno nie spadnie :-p Będzie negatywny (bo za wcześnie), ale muszę bo się zadręczam tym ciągłym myśleniem o tym teście...
Uciekam spać zanim zmienię zdanie :-D
Kolorowych snów Kobietki :-)

reklama
Agaawa ja bym poszła na betę ale mieszkam w UK i tutaj to nie takie proste, a nie zamierzam płacić niewiadomo ile prywatnie. Ale dzisiaj musiałam sprawdzić, tak dla samej siebie...

A jeśli chodzi o wiek to jedna z moich klientek 4 marca urodziła zdrowego synka a skończyła w tym roku 47 lat:szok:

i wkrótce planuje drugie. No nie za szybko bo miała cesarkę, maluszek nie chciał się obrócić do porodu.

Ja mam 31 lat, moja córka we wrześniu skończy 4 latka. Już czas na drugie maleństwo. Nie chcę za dużej różnicy wieku pomiędzy dziećmi. A zresztą już marzę o małym bąbelku śpiącym w łóżeczku...

Powodzenia jutro Maniqaa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Idę spać

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry