reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Dziewczyny u mnie dziś 8-10 stopni ;-)

Ankaka to ty przez tarczyce miałaś problem z zajściem w drugą ciążę?
Dobrze że jesteś już spokojniejsza.

Czarna a dlaczego wstrzymaliscie starania?

Pati to taki ostry ból masz przez te dni?

Czarna no wygląda ciekawie twój przepis muszę go sobie zapisać wypróbować. To kakao mnie ciekawi. A i ja też najczęściej jem z tortille a jak nie mam to z ryżem naturalnym.

Mychunia graty dla męża

reklama
Cześć kochane. Zamilkłam na chwilę,bo jakieś choróbsko przylazło,ja prawie przykuta do łóżka,a tu trzeba 2 dzieciaków ogarnąć...Ale nie powiem, mój P. pomagał; chodzi mi o to,że zwykłe zrobienie śniadania młodej do szkoły czy nakarmienie małego urastały do rangi ogromnych,światowych problemów.:-D Na szczęście już jest cacy. :-)
Słuchajcie, polecacie jakąś dobrą stronkę z typu kalkulatora dni płodnych? Bo ja znalazłam taką i jest ,moim zdaniem,w porządku.
Kalendarz dni plodnych - Kalendarz planowania dziecka
Korzystałam kiedyś z innych stronek,ale ta jakoś szczególnie przypadła mi do gustu. :) A z tymi dniami płodnymi,to też różnie przecież bywa..i z owulacją. :crazy:

Ankaka. Super wiesci, to teraz tylko byle do porodu :-) bedziesz sierpniowa mama, gratulacje!
A mnie dzis znow z rana pobolewaly piersi i w pracy przez chwile brzuch. Czyli @ nadchodzi....:crazy:

Ankaka jeszcze taz gratuluje.

Mychunia gratulacje dka meza.

Ladykot to trzymam kciuki.

MamaNadii moj 4 cykl staran.

Jutro ma przyjsc okres. Szczerze mowiac wszystko to zapowiada obrzmienie, bol podbrzusza i wrazliwe piersi. My sami z synkiem. Mial dzis goraczke a maz w delegacji do piatku pod Warszawa

Dziewczyny, jestem załamana :( byłam u gin i na usg wyszło, ze znowu nie pęknął mi pecherzyk z niewiadomych przyczyn. Powiedziała mi, że musimy w przyszłym cyklu obserwować ovu i jak pecherzyk będzie miał 25mm to da mi zastrzyk po którym mi on pęknie. Muszę się przygotować finansowo, bo zastrzyk kosztuje 130 zł :/ a jeśli te zastrzyki nie pomogą, to powiedziała, że bedzie musiała skierować mnie do kliniki leczenia niepłodności :( czyli zapowiadają się starania w wersji hard i już jestem tym przerażona... dzisiaj pewnie cały wieczór przeryczę w łóżku, może po tym będzie mi trochę lepiej...

Trzymaj sie pati, dobrze ze ginekolog od razu chce dzialac, a nie czekac nie wiadomo ile. Im szybciej zaczniecie dzialac tym lepiej. Bedzie dobrze nie lam sie.

Dziewczyny, jestem załamana :( byłam u gin i na usg wyszło, ze znowu nie pęknął mi pecherzyk z niewiadomych przyczyn. Powiedziała mi, że musimy w przyszłym cyklu obserwować ovu i jak pecherzyk będzie miał 25mm to da mi zastrzyk po którym mi on pęknie. Muszę się przygotować finansowo, bo zastrzyk kosztuje 130 zł :/ a jeśli te zastrzyki nie pomogą, to powiedziała, że bedzie musiała skierować mnie do kliniki leczenia niepłodności :( czyli zapowiadają się starania w wersji hard i już jestem tym przerażona... dzisiaj pewnie cały wieczór przeryczę w łóżku, może po tym będzie mi trochę lepiej...

Pati - Pregnyl na pęknięcie pęcherzyka kosztuje między 18-25zł, to coś nie tak Ci powiedziała :/
A po refundacji coś koło 5-10zł.
Nie załamuj się, LUFy nie są straszne ;-) Mi się udało, masz żywy przykład.
U mnie pomógł CLO, jeśli by z nim się nie udało, to też dostałabym Pregnyl.
To początki starań, a Ty już wiesz jaki jest powód niepowodzeń - to duży sukces!
A ile mm dzisiaj miał pęcherzyk?
Moje czasami pękały dopiero przy 25-27 mm., później przechodziły w syndrom LUF (torbiel)

Pati kochana, nie załamuj się! Wiem, ze to nie jest łatwe ta cała sytuacja, bo pragniesz mieć bobaska, ale przecież masz duże szanse na zajście w ciążę! Tak jak pisze Fimka, prZynajmniej znasz powód! Jeśli Twój ginekolog jest dobry, a wierzę że jest, to na pewno zrobi wszystko, żebyś została mamusia! Głowa do góry :*

reklama
Pati - no chyba, że Twoja lekarka liczy sobie za usługę (zastrzyk), bo to ona Ci go wykona? I za wizytę też?
Bo normalnie, to wygląda tak, że da Ci receptę, idziesz, kupujesz, wracasz na monit i jak jest pęchol odpowiedni, to trzask w dupsko i czekasz na owu :-)

Do góry