reklama

Staraczki na Wyspach

witam !!! ja własnie wstałam, musiałam odespać kilka dni, cały weekend pracowałam niestety i dzis dopiero mam wolne, jedziemy z męzem na zakupy wiec sie troche zrelaksuje;-)

ja jeszcze nie biore duphastonu, czekam narazie az sie unormuje organizm sam, zastatawiam sie czy w tym cyklu nie wziąsc ale jak cos to bede go brać dopiero po owulce, nie wiem... tak jakos nie jestem przekonana co do tych hormonów, bo boje sie ze mi znou cos namieszaja.... zobacze jeszcze
tak wiec nie wiem co ci poradzic:confused: , z jednej strony jak weźmniesz to owulki juz nie bedzie w tym cyklu ale tak jak piszesz szybciej go skończysz, bo w zasadzie nie wiadmo ile bedziesz musiala czekac na @ czy 30 dni czy 60 - bo tego nie wiemy
z drugiej strony jak nie weżmiesz luteiny to sprawdzisz mniej wiecej co sie dzieje w twoim organixmie i jesli owulki nie bedzie lub bedzie bardzo późno to potem mówisz lekarzowi co sie dzieje...
jest jeszcze inne opcja której do konca nie rozumiem ale moze sie sprawdza... ze trzeba brac ta luteine tak jak lekarze przepisuja... nie wiem na ile ty miałas ja przepisana bo ja mam na 3 miesiące i moze po tych trzech miesiącach po skonczeniu brania organizm tez moze sie unormować ale nie daje to gwarancji ze przez te 3 miesiące bedziesz miec owulke wiec znowu 3 miesiące czekania :baffled:
w ogóle na ile miesiecy masz ja przepisaną?
Ale to wszystko pokręcone nie wiem co mam robić, najgorsze jest to ze tylko tempka sie nie gadza, bo testy owu były pozytywne, sluz też miałam płodny, a tempka nic a nic nie skacze więc juz sama nie wiem co jest bardziej wiarygodne tempka czy testy???? a z tą luteiną to nie mam pojęcia na ile mi ją przepisał bo nie mówil ile mam ją brać. Dostałam 2 opakowania w jednym jest 30 tabletek czyli w sumie mam 60 a w jednym cyklu mam brać przez 10 dni no więc wychodzi ze mam brać przez 6 miesięcy:szok: to by się zgadzało bo mój gin powiedział ze daje nam czas do grudnia jeżeli do tej pory nie zafasolkuję to mamy się zgłosić to kliniki na badanie nasienia mojego M. Takze przez ten cały czas mam brać tą luteinę:szok:
Chyba jednak ją wezmę i zobaczymy co się będzie działo i tak jest wszystko do d..py:-(

reklama
Czes kochane:-). Ja mialam koszmarna niedziele widzialam na wlasne oczy poronienie samoistne:-(:szok: koszmar co ta moja kolezanka przezyla i to w domu w lazience bo w szpitalu nas odeslali powiedzieli ze nic nie zrobia ech...
Ja bralam duphaston 3m-ce cykle mialam regularne i sluzik byl ok i tylko zaluje ze nie mierzylam wtedy tempki.tylko melisa uwazaj ja w pierwszym cyklu z duphastonem mialam mdlosci, spac mi sie chcialo, zawroty glowy normalnie jak w ciazy sie czulam:-DNo a teraz jestem 2 cykl bez duphastonu i sama widzisz jak jest .

Czes kochane:-). Ja mialam koszmarna niedziele widzialam na wlasne oczy poronienie samoistne:-(:szok: koszmar co ta moja kolezanka przezyla i to w domu w lazience bo w szpitalu nas odeslali powiedzieli ze nic nie zrobia ech...
Ja bralam duphaston 3m-ce cykle mialam regularne i sluzik byl ok i tylko zaluje ze nie mierzylam wtedy tempki.tylko melisa uwazaj ja w pierwszym cyklu z duphastonem mialam mdlosci, spac mi sie chcialo, zawroty glowy normalnie jak w ciazy sie czulam:-DNo a teraz jestem 2 cykl bez duphastonu i sama widzisz jak jest .
Jejku Ci lekarze tutaj to są bezduszni:no: dziewczyna pewnie przeżywała koszmar a oni ją do domu wysłali!:szok: zgroza z tą służbą zdrowia tutaj! Jak mona pozwolić na to żeby ona sama w łazience roniła??? dla mnie to jest po prostu nieludzkie:angry:
Naprawdę bardzo jej współczuję:-(

Ale to wszystko pokręcone nie wiem co mam robić, najgorsze jest to ze tylko tempka sie nie gadza, bo testy owu były pozytywne, sluz też miałam płodny, a tempka nic a nic nie skacze więc juz sama nie wiem co jest bardziej wiarygodne tempka czy testy???? a z tą luteiną to nie mam pojęcia na ile mi ją przepisał bo nie mówil ile mam ją brać. Dostałam 2 opakowania w jednym jest 30 tabletek czyli w sumie mam 60 a w jednym cyklu mam brać przez 10 dni no więc wychodzi ze mam brać przez 6 miesięcy:szok: to by się zgadzało bo mój gin powiedział ze daje nam czas do grudnia jeżeli do tej pory nie zafasolkuję to mamy się zgłosić to kliniki na badanie nasienia mojego M. Takze przez ten cały czas mam brać tą luteinę:szok:
Chyba jednak ją wezmę i zobaczymy co się będzie działo i tak jest wszystko do d..py:-(

roxii według mnie temka jest bardziej wiarygodna niż testy....
jak uwazasz ze tak bedzie lepiej dla ciebie to weź ją , bo rzeczywiszzie pokręcone to wszystko jest..... ale mierz cały czas temke zobaczymy co bedzie sie dalej działo, prawdopodobnie temperatura bedzie wyzsza po luteinie,
a moze w następnym cyklu owulka juz bedzie normalnie, mam nadzieje że bedzie
a gdzie do lekarza chodzisz w Polsce czy tutaj?

o matko, jakie to straszne musiało byc dla niej:szok::-( biedna dziewczyna...

wiem ze duphaston ma dużo skutków ubocznych i powoduje objawy ciążowe i tycie, i dlatego własnie sie zastanawiam czy warto go brac...:baffled: jeszcze mam troche czasu zeby sie zastanowić....

jak uwazasz ze tak bedzie lepiej dla ciebie to weź ją , bo rzeczywiszzie pokręcone to wszystko jest..... ale mierz cały czas temke zobaczymy co bedzie sie dalej działo, prawdopodobnie temperatura bedzie wyzsza po luteinie,

o matko, jakie to straszne musiało byc dla niej:szok::-( biedna dziewczyna...

wiem ze duphaston ma dużo skutków ubocznych i powoduje objawy ciążowe i tycie, i dlatego własnie sie zastanawiam czy warto go brac...:baffled: jeszcze mam troche czasu zeby sie zastanowić....
Mellisa ja nie tyla wrecz nawet chudlam 2 kg a to dlatego ze pilam duuuzo wody no i ograniczylam jedzonko.

Dziękuje Wam bardzo za rady:-) jednak postanowiłam wziąć ta luteinę dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę zobaczymy co będzie dalej, trochę sobie poczytałam jakie ma zastosowanie i działanie ta luteina i chyba jednak lepiej jest trzymac się zastosowan lekarza więc teraz tylko czekac na efekty:tak:
A do lekarza chodzę w Polsce to jest naprawdę dobry specjalista tu mam lekarza GP ale wiadomo jaka tu jest służba zdrowia....

Dziękuje Wam bardzo za rady:-) jednak postanowiłam wziąć ta luteinę dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę zobaczymy co będzie dalej, trochę sobie poczytałam jakie ma zastosowanie i działanie ta luteina i chyba jednak lepiej jest trzymac się zastosowan lekarza więc teraz tylko czekac na efekty:tak:
A do lekarza chodzę w Polsce to jest naprawdę dobry specjalista tu mam lekarza GP ale wiadomo jaka tu jest służba zdrowia....
Roxii ja slyszalam ze dobrze jest brac na noc przed spaniem ta luteine wtedy przesypiasz skutki uboczne

Mellisa ja nie tyla wrecz nawet chudlam 2 kg a to dlatego ze pilam duuuzo wody no i ograniczylam jedzonko.

ooo to nieźle :-),wiekszosc dziewczyn pisałao że tyło:baffled: to pewnie tez od osoby zależy tak jak po tabletkach anty niektóre tyja a z niektórtymi nic sie nie dzieje..

nie ma za co bo przeciez to tak naprawde to troche ci namieszałam, i pisłam żeby czekać a moze mogłas od razu ja brac tak jak lekarz zalecił... chyba nie masz mi tego za złe co:confused:
lekarzowi mozesz powiedziec co sie działo i pokazac mu wykresy, moze tez coa na to poradzi,

reklama
hej dziewczyny, co z Ola odzywala sie cos czy nic?
Mellisa szkoda, ze sie nie udalo tak pieknie to u Ciebie wygladalo wszystko, ale bedzie kolejny cykl i kolejna szansa :tak:
Ja tymczasem czekam na @ robilam wczoraj test - negatywny, byc moze bylo za wczesnie, byc moze jednak nie, ale pewnie sie nie pomylil, objawy juz typowo na @ a rozdrazniona jestem, ze szkoda gadac dobrze, ze jeszcze tylko jutro i urlop:-) powrot do pracy 7 wrzesnia, w piatek z B na wakacje, chociaz mnie dzis wkurzyl jak zawsze i najchetniej to bym chyba sama pojechala, odpoczac od wszystkich, bo juz mi czasami nerwy siadaja :no: zwlaszcza przez te ciagle staranka nieudane, jestem sfrustrowana, ze nie wychodzi, licze te dni do owu, pozniej do testowania jak jakas nawiedzona :szok: nie!! koniec nic juz w nastepnym cyklu nie bede liczyc, co bedzie to bedzie, mam juz dosc:baffled:
Dobrze, ze w listopadzie jade odwiedzic rodzinke ( babcie, ciotki, wujkow itp) jade bez B wiec sobie odpoczne troche bo jakby nie bylo chyba czasem jednak potrzebuje przerwy od niego :confused: do rodzinki nie jezdze czesto bo dosc daleko mieszkaja (caly dzien drogi ) takze teraz polece prosto do nich, a do siebie juz nie bede jechac, za to gdzie mieszkaja:-) w przepieknych Bieszczadach :-) ach odpoczne sobie na maksa, jak bedzie jakas w maire pogoda to bede spacerowac, spacerowac i jeszcze raz... po lesie, po gorach :-D bosskkkoo:-D normalnie bardziej sie ciesze niz z moich nadchodzacych wakacji, ale Wam tu truje, niezbyt czesto, ale jak juz potruje to konkretnie :-D
calusy dla Was kochane staraczki

A wlasnie jeszcze mialam spytac Sandra jak sie miewasz, dalej takie mdlosci okropne masz? powiem Ci tak przejdz sie moze do GP swojego, wiem ze u nas lekarz przepisuje cos dziewczynom w ciazy jak maja takie mdlosci okropne, nie wiem dokladnie co to jest, ale na pewno cos dla kobiet w ciazy, co dziecku nie zaszkodzi, a podobno pomaga, no a poza tym jako kobieta w ciazy masz leki za darmo wiec nawet gdyby nie mialo pomoc to nic nie tracisz, a warto sprobowac;-)

Bajeczko fajnie, ze tak dobrze wszystko znosisz:-D rany jak ten czas leci, pamietasz testowalysmy mniej wiecej w tym samym czasie, razem cieszylysmy sie dwoma kreseczkami, Ty jestes juz w 13 tc a ja wciaz musze probowac od nowa :-( i znowu od nowa :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry