reklama

Staraczki na Wyspach

witam was dziewczyny:)

Kinga ja już kiedyś się udzielałam na wątku "staraczki na wyspach"potem jakoś ucichłam i teraz jestem ponownie.
Służba w UK zdecydowanie różni się od służby w Polsce więc warto się wspierać i wymieniać informacjami aby było nam łatwiej:)

Dziewczyny jestem zaskoczona waszymi postami,kiedyś dużo słyszałam na temat Angielskiej służby zdrowia ale nie wiedziałam że jest aż tak źle bo z waszych opowiadam wynika że nie jest aż tak kolorowo.
Co do badań to moim zdaniem powinni badania przeprowadzać wcześniej aby sprawdzić czy z maleństwem jest wszystko ok a tu dopiero pierwsze usg w 4 miesiącu-szok !!!

lullaby-witamy ciepło :)
Ja osobiście pierwszy porób nie wspominam za wesoło ale myślę że warto poświęcić się i mieć takiego kochanego małego szkraba.
sandrahaha to nie za ciekawie miałaś na pierwszej wizycie i ja osobiście posżłabym i poprosiła o zmianę położnej/pielęgniarki bo dlaczego Ty masz się czuć nie pewnie i nie posiadać żadnych informacji na temat maleństwa przeciez jesteś w takim okresie że Ty i dzidzia jesteś najważniejsze:)

A ja nadal chora,wczoraj byłam jeszcze w robocie-masakra,dziś robię sobie wolne bo nie mam już na nic siły.
Miłego dnia dziewczyny!

Ostatnia edycja:
reklama
witam wszystkie starajace sie i juz mamusie;) mam takie pytanko.tydzien temu wyjelam implant antykoncepcyjny i sie zastanawiam kiedy mozemy zaczac prace nad dzidziusiem.aktualnie mam miesiaczke,chociaz lekarka powiedziala ze pierwsza powinna sie pojawic po 4 tygodniach.moze ktoras z Was juz przez to przechodzila?chcemy miec dzidzie jak najszybciej.

hej dziewczyny :-)

moniqe23 nigdy nie mialam doczynienia z takimi implantami wiec nie pomoge :-(

sandrahaha a mowila ci ta polozna kiedy w takim razie bedziesz miala drugie usg?
Zawsze mozesz pojsc do przychodni i posciemniac troche, ze nie wiesz kiedy masz dokladnie druga wizyte, ze ci kolezanka mowila ze sie chodzi do roznych poloznych i chcialabys wiedziec dokladnie, no nie wiem cos tam ich wypytac jak to u Was z poloznymi jest.:-p Zawsze mozesz sie tlumaczyc ze zle zrozumialas jak mialas wizyte u poloznej. :-D:tak::-D
Albo po prostu poczekaj na 2 wizyte i zobaczysz jaka ona jest i czy to wszytko jest warte twojej cierpliwosci. Pamietaj ze ona ma prowadzic Twoja ciaze przez 9 miesiecy i to wazne zebys miala z nia w miare dobry kontakt. :tak:
Co do usg tutaj, no wiem ze sa strasznie drogie. Dobijajace jest to ze praktycznie do 3 miesiaca nie wiesz czy wszystko jest dobrze. Ale poki co jesli nie masz zadnych plamien, nic sie niepokojacego nie dzieje to badz dobrej mysli. Niestety tak tu jest i nic z tym nie zrobimy.

Hej kobietki, pamiętacie mnie jeszcze? :-):-):-)
Pewno juz nie, dawno mnie nie było, duzo na głowie było echhh, najpierw pobyt w PL...aż miesięczny...niewiem jak ja to wytrzymałam :-D
Potem rodzina do nas przyjechała...też w sumie miesiąc tego było...

No i co....wreszcie zaczeliśmy staranka...mamy za sobą pierwszy cykl uffff, cieszę się i czekam na @

A jak tam u WAS?

Ja dzisiaj powinna dostać @ zobaczymy co z tego wyjdzie...czekam !
Pozdrawiam.

hej dziewczyny :-)

moniqe23 nigdy nie mialam doczynienia z takimi implantami wiec nie pomoge :-(

sandrahaha a mowila ci ta polozna kiedy w takim razie bedziesz miala drugie usg?
Zawsze mozesz pojsc do przychodni i posciemniac troche, ze nie wiesz kiedy masz dokladnie druga wizyte, ze ci kolezanka mowila ze sie chodzi do roznych poloznych i chcialabys wiedziec dokladnie, no nie wiem cos tam ich wypytac jak to u Was z poloznymi jest.:-p Zawsze mozesz sie tlumaczyc ze zle zrozumialas jak mialas wizyte u poloznej. :-D:tak::-D
Albo po prostu poczekaj na 2 wizyte i zobaczysz jaka ona jest i czy to wszytko jest warte twojej cierpliwosci. Pamietaj ze ona ma prowadzic Twoja ciaze przez 9 miesiecy i to wazne zebys miala z nia w miare dobry kontakt. :tak:
Co do usg tutaj, no wiem ze sa strasznie drogie. Dobijajace jest to ze praktycznie do 3 miesiaca nie wiesz czy wszystko jest dobrze. Ale poki co jesli nie masz zadnych plamien, nic sie niepokojacego nie dzieje to badz dobrej mysli. Niestety tak tu jest i nic z tym nie zrobimy.

z tym ze nie zrozumialam to nei przejdzie... po pierwsze ja znam angielski na wysokim poziomie i ona to wpisala w swoja kartoteke a poza tym bylam z moim tz ktory mieszka w uk prawie 9 lat i w sumie posluguje sie angielskim jak jezykiem ojczystym... wiec gdybym powiedziala ze nie zrozumialam to by mnie wysmiali... kolejna wizyte z polozna mam w pazdzierniku... boje sie zmieniac bo tak jak pisalam boje sie ze mi nie zmienia bo jest u nas w przychodni tylko jedna i wtedy to juz w ogole bede miec bagno... poczekam do kolejnej wizyty i zobaczymy co i jak...
polozna wyslala list do szpitala... moze oni sie zlituja i wczesniej mnie zawolaja na usg... mam taka nadzieje... polozna cos wspominala ze teraz w szpitalu beda mi ustalac daty usg a nie ona... i ze jakby sie cos dzialo to mam jechac do szpitala bo tam teraz sie musza mna zajmowac... wiec u niej mialabym tylko pobranie krwii, moczu itp...

Hej dziewczynki...
No zobaczymy chyba poczekam jeszcze ze dwa dni....w weekend juz będe testować...
ale wiecie nie nakręcam się, bo to dopiero pierwszy cykl...jak nic nie bedzie, to spoko, będziem się starać musi być OK.

sandrahaha trzymam kciuki za szybkie ustalenie kolejnegoi USG...ja tez miałam dwa w pierwszej ciazy...ale jeżeli wszystko jest w jak najlepszym porządku to po co kolejne...;-)
pierwsze miałam na samym poczatku ciąży... a drugie na poczatku 4 miesiąca ciązy , Antoś urodził się zdrowiutki...

sandrahaha trzymam kciuki za szybkie ustalenie kolejnegoi USG...ja tez miałam dwa w pierwszej ciazy...ale jeżeli wszystko jest w jak najlepszym porządku to po co kolejne...;-)
pierwsze miałam na samym poczatku ciąży... a drugie na poczatku 4 miesiąca ciązy , Antoś urodził się zdrowiutki...

kochana i okreslili ci plec podczas drugiego usg?? ja to sie boje ze stwierdza ze dziecko zdrowe to tez bede miec tylko 2 usg i ze bedzie zle ulozone i nie bedzie nic widac i w sumie do porodu nic sie nie wiem... a chcialabym zaczac zakupy dla bobasa a nawet nie wiem czy chlopiec czy dziewczynka...

reklama
kochana i okreslili ci plec podczas drugiego usg?? ja to sie boje ze stwierdza ze dziecko zdrowe to tez bede miec tylko 2 usg i ze bedzie zle ulozone i nie bedzie nic widac i w sumie do porodu nic sie nie wiem... a chcialabym zaczac zakupy dla bobasa a nawet nie wiem czy chlopiec czy dziewczynka...
kumpela mi mowila ze tu polozna jest w stanie okreslic dotykajac brzuch jak dziecko jest ulozone. No ale polozna to nie usg :-D
Sandrahaha to jak pierwsze usg bedziesz miala w 15 tygodniu to mozliwe ze moze ci zobacza jaka plec. U mnie w 12 tygodniu nie bylo nic widac jeszcze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry