reklama

Staraczki na Wyspach

kumpela mi mowila ze tu polozna jest w stanie okreslic dotykajac brzuch jak dziecko jest ulozone. No ale polozna to nie usg :-D
Sandrahaha to jak pierwsze usg bedziesz miala w 15 tygodniu to mozliwe ze moze ci zobacza jaka plec. U mnie w 12 tygodniu nie bylo nic widac jeszcze.

mam nadzieje, ale szczerze to watpie... widze ze to polozne tutaj to lepsze niz wrozka :-):-D:-D:-D po omacku wszystko zbadaja... :-D:-D:-D hahaha tylko potem nie nalezy byc zdziwionym ze z dziewczynki chlopiec sie zrobil i w rozowych ciuszkach bedzie :-D:-D:-D czekam z niecierpliwoscia na list ze szpitala...

reklama
kochana i okreslili ci plec podczas drugiego usg?? ja to sie boje ze stwierdza ze dziecko zdrowe to tez bede miec tylko 2 usg i ze bedzie zle ulozone i nie bedzie nic widac i w sumie do porodu nic sie nie wiem... a chcialabym zaczac zakupy dla bobasa a nawet nie wiem czy chlopiec czy dziewczynka...
Tak określili i to trafnie :-)
a było tak że mój synuś, odwrócił sie pupcią i nie chciał pokazać swoich "skarbów"
no więc pani radiolog powiedziała mi żeby zeszła na chwilkę z mężem do bufotu, napiła się gorącej czekolady i wtedy dzidzia powinna się poruszyc, powiercić i może uda się zobaczy,c SKARBY...no i tak zrobiłam, a pani przyjęła mnie bez kolejki ;-)
Także nie martw sie, oni tutaj naprawde są DLA LUDZI... :tak:

kumpela mi mowila ze tu polozna jest w stanie okreslic dotykajac brzuch jak dziecko jest ulozone. No ale polozna to nie usg :-D
Sandrahaha to jak pierwsze usg bedziesz miala w 15 tygodniu to mozliwe ze moze ci zobacza jaka plec. U mnie w 12 tygodniu nie bylo nic widac jeszcze.

:-D:-D:-D:-):-):-) hmmmm myslę że lepiej takich kumpeli nie słuchać :laugh2:

widze ze to polozne tutaj to lepsze niz wrozka :-):-D:-D:-D po omacku wszystko zbadaja... :-D:-D:-D hahaha tylko potem nie nalezy byc zdziwionym ze z dziewczynki chlopiec sie zrobil i w rozowych ciuszkach bedzie :-D:-D:-D czekam z niecierpliwoscia na list ze szpitala...
a ja myślę że to nie połozne...tylko ludzie jakies bzdety wygadują :szok:

Dziewczyny a czy ktoras tutaj w UK kupowala jakies tabletki kiedy sie starala o dziecko?

Ja sie staram drugi miesiac zaraz zaczelismy z mezem po slubie, ale pierwszy cykl mierze temperature i robie testy ovulacyjne.... jeszcze duzo o tym nie wiem ale zaglebiam sie w temacie

kupilam sobie takie cos w Pharmacy...Pragnacare conception -healty conception for women who are trying for a baby...

Dziewczyny a czy ktoras tutaj w UK kupowala jakies tabletki kiedy sie starala o dziecko?

Ja sie staram drugi miesiac zaraz zaczelismy z mezem po slubie, ale pierwszy cykl mierze temperature i robie testy ovulacyjne.... jeszcze duzo o tym nie wiem ale zaglebiam sie w temacie

kupilam sobie takie cos w Pharmacy...Pragnacare conception -healty conception for women who are trying for a baby...

ja slyszalam tylko o tych tabletkach co piszesz... one zawieraja witaminy i chyba kawac foliowy wiec nic wiecej ci nie potrzeba... mozesz kupc sobie w tesco wiesiolek i jak chcesz to tak samo w tesco siemie lniane.. to jest dobre na sluz... sprawdz na wszelki wypadek czy te tabletki maja kwas foliowy... jesli nie to tez mozesz kupic w kazdej aptece czy tez tesco... w ogole przejdz sie do tesco... tam na polkach widzialam sporo tabletek dla ciezarnych i dla starajacych sie...

jest kwas foliowy, ovzywiscie ale z polski mam sam kwas foliowy i jak zobazylam te tabletki to kupilam narazie od tego cyklu pierwszego mojego pomiarowego odstawilam kwas foliowy z polski i zaczelam brac te tabletki, zobaczymy, ale jeszcze nie wiem co i jak bo tem skacze mi dziwnie...

dzieki te ziola di picia sobie kupie jutro w tesco:-)

Ja podczas staranek kupowalam takie jak na zdjeciu (dla kobiet i mezczyzn), mojemu tez dawalam. Nie wiem czy pomoglo ale nie zaszkodzilo napewno :tak::-)
sanatogenpronatalhisahe.jpg

79sanatogenpronatalhisahej

Madziula82 powiedz mi w ktorym tygodniu ciazy polozna jest w stanie okreslic plec dziecka ,,po omacku'' ??
hmmm po omacku???
To chyba w żadnym, nie wierzę że po omacku można stwierdzić jaką płeć ma dziecko :szok:
Tush tu tez jest sam kwas foliowy w aptekach, ja narazie biore tylko kwas foliowy ale w tym tygodniu mam zamiar kupić sobie te witaminy senatogen, kiedyś mi połozna poleciła je że są dobre.

A mi nadal spoznia się @
do tego niedobrze mi :cool:
ech....no zobaczymy...nie chce się za bardzo nakręcać...zobaczymy.

reklama
sandrahaha, ale na USG na poczatku 4 miesiąca określili płeć...i to trafnie...napisałam w poście wcześniej ;-)

dziekuje kochana...
ja czekam na list ze szpitala... polozna mi powiedziala ze prawdopodobinie bedzie pierwsze usg 15 lub 16tc... juz sie doczekac nie moge... troche sie boje bo nawet nie wiem czy wszystko ok... taka niepewnosc... ale co zrobic... trzeba czekac... to czekanie jest warte zobaczenia tego maluszka i uslyszenia bicia serduszka... my chcemy powiedziec rodzicom o ciazy dopiero po usg zeby wiedziec co i jak i upewniec sie czy jest wszystko ok... i w sumie dlugo musiamy czekac... ja bylam na clo i wiem ze mialam 2 duze pecherzyki i polozna mowila ze jak zajde w ciaze to prawdopodobnie beda bliznieta... i w sumie jestem ciekaw czy jeden bobas tam sobie siedzi czy wiecej :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry