reklama

Staraczki na Wyspach

ewka tak dokładnie kibicujemy mocno:)
Roxii Ty też jeszcze troszkę i wszystko będzie jasne:)

Powodzenia dziewczyny!

Mysa witaj Ja nie pomogę ale dziewczyny które są w temacie na pewno coś Ci podpowiedzą:)

reklama
witajcie dziewczyny, mam pytanie do Was o in vitro i IUI, jak i gdzie Wy to załatwiacie??? W prywatnej klinice, czy miałyście jakieś skierowania od swoich lekarzy GP?? Ja mieszkam w Szkocji, można powiedzieć że na północy i do większego miasta np. Edinburgh mam spory kawałek więc szanse żeby gdzieś pójść do dobrego specjalisty w mojej okolicy są kiepskie. Staram sie o dziecko już dwa lata i zaczynam się zastanawiać czy nie łatwiej i taniej było by leczyć się w UK bo w Polsce mnie to dużo kosztowało.Z góry dziękuje za informacje i życze Wam powodzenia
Witaj Myśa!
Jeśli chcesz rozpoczać leczenie tu w UK to pierwsze co musisz zrobić to iść do swojego GP i powiedzieć o problemie on dalej Wam powie co i jak. Skieruje Was na badania i do specjalistycznej klinki. Napewno w poblizu Twojego miejsca zamieszkania jest jakaś klinika która sie tym zajmóje, tak przynajmniej mi sie wydaje. Musisz iść do swojego lekarza i zapytać tak będzie najprościej:tak:
My takze leczymy sie tu w UK fakt wszystkie badania są darmowe ale jak juz wielokrotnie pisałam strasznie długo trzeba tu na wszystko czekać. Takze warto rozwazyć czy lepiej zapłacic w Polsce i mec fachową i szybką pomoc czy czekac czasem latami ale bez obciążenia finansowego...

dziękuje bardzo za rade, ja do tej pory jakoś nie myślałam o leczeniu tutaj, nawet postanowiliśmy z mężem że wracamy w przyszłym roku na wiosnę do Polski żeby znów wrócić do starań z pomocą lekarzy. Dziekuje raz jeszcze za podpowiedz, czasem człowiek w obcym kraju nie ma sie kogo poradzić ale dobrze że jest forum i przyjazne dziewczyny, powodzenia:)

aaa nie mówiłam że dziewczyny na pewno pomogą :tak:
Mysa powodzenia:)

Jutro zaczyna się początek tygodnia i czas do pracy więc wybaczcie jak będę w tygodniu zaglądała troszkę mniej ale w wolnych chwilach na pewno będę zaglądać:)

Dobranoc dziewczyny:)

Witajcie i miłego dnia życzę :)
Ja w cudnym nastroju, wczoraj mi mąż powiedział, że rozmawiał już ze znajomym landlordem i być może zwolni mu się mieszkanie połową października :D Mamy się dowiedzieć początkiem miesiąca. Niestety trochę drożej, niż lanowaliśmy, ale okolica jest boska i sąsiedzi bardzo ale to bardzo spokojni. Starsza babcia, grafik, jacyś biznesmeni i koleś co w pubie pracuję więc w dzień śpi a w nocy pracuję :)
Tylko teraz nie wiadomo czy się zwolni czy nie.. bo Ci ludzie już jakiś czas to zapowiedzieli bo wylatują do innego kraju, jak tam mąż dostanie umowe.. mam nadzieję, że tak się stanie :)
Jak nie, pomoże nam znaleźć co innego :)

Od razu sobie pomyślałam z nadzieją, że tam może szybko mi się uda z fasolką ;p Cóż, trzeba myśleć pozytywnie i trochę pomarzyć od czasu do czasu :)

LILITH to superr, moze uda Wam się wydostać z tej kiepskiej okolicy:tak: Trzymam kciuki żeby to mieszkanko się zwolniło zebyscie tam odnaleźli spokój i gniazdko dla nowego członka rodziny:-)

witam dziewczyny
jak ja niecierpie poniedzialkow....
mysa witaj i zycze powodzenia z szybkim zalatwieniem spraw

lilith mam nadzieje ze uda wam sie z mieszkaniem, pamietam jak my sie przeprowadzalismy (pieski zamieszkaly z nami i ogrodek chcielismy) ile ja lez wylalam ile nerwow stracilam.... ale warto bylo...
Zycze udanego popoludniowego poniedzialku

Witajcie kochane

Oczywiscie na poczatek wysylam wam mase fluidkow zebyscie szybko zafasolkowaly:-D &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

U mnie jakos leci pomalutku.Czuje sie super i nic mi nie dolega.Gdyby nie brak @ i testy pozytywne to wcale bym nie powiedziala ze w ciazy jestem:-D Dominik w srode idzie pierwszy dzien do przedszkola i juz sie doczekac nie moze:-p Dzisiaj czekam pol dnia bo kuzyn z Polski ma zamiar wpasc do mnie w odwiedzinki.Rozwozi paczki po Polsce i Londynie wiec bedzie okazja aby czesciej sie z nim widywac:-D

mysa-Witaj na staraczkach:tak:

Lilith-zycze powodzenia z mieszkankiem.Nie ma to jak mila okolica i sasiedzi.Ja teraz mieszkam w 6 strefie i czuje sie tu cudownie.Mieszkanko super,okolica spokojna a z sasiadami idzie pogadac o wszystkim.Czasami czuje sie tu jak w Polsce:-D

Roxii-Super ze termin masz juz tak szybko.Oby wszystko ulozylo sie po twojej mysli i zaczeli szybko dzialac:tak:Ja mam na 27 wrzesnia i pamietam ze tylko myslalam jak
ja tak dlugo wytrzymam a tu prosze zostal jeszcze tylko tydzien:-D

Agnieszka-Kuruj sie i wracaj szybko do zdrowka.Przeczytalam ze u ciebie chorobowo wiec sadze ze ty jestes chora.Mimo to zycze zdrowka calej rodzince:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry