reklama

Staraczki na Wyspach

Kama, kuruj się i uważaj na siebie. Dobrze, że synek już zdrowy :)

Kamilaedi, głowa do góry, nowy cykl nowe nadzieję..

Od dziś szukamy po gazetach, może się uda :)

reklama
witam dziewczyny,moja klinika jest w Bourn Hall Cambridge,moze ktoras z was co slyszala ja jestem tu nowa na forum nie mam tez nikogo tu bliskiego co by mial ivf i nikt zabarzdo mi nie moze pomoc,ide dlugim protokolem i wczoraj mialam oierwsze usg okazalo sie za nie wychodowalam swoich pecherzykow sa za male zwiekszyli mi zastrzyki z gonalu z 112.5 na 150 i dodatkowo biore suprecur 0.2 a jak jest u was? pozdrawiwam
Witaj u nas na wateczku:-) Niestety my tez zabardzo Ci nie pomozemy, bo zadna z nas nie miala robionego ivf ani tu w uk ani w Polsce... ale napewno mozesz liczyc na nasze wsparcie:tak:
Napisz cos o sobie, jak dlugo sie staracie o dzidzie, czy to pierwsze podejscie do ivf?? leczysz sie prywatnie czy na kase chorych???? Podrawiam i trzymam kciuki:-D

Kamilaedi przykro mi kochana:sorry2: tak mialam nadzieje ze Ci sie uda... No trudno, glowa do gory, trzeba teraz nabierac sil na nastepny cykl byc moze szczesliwy:-D Trzymaj sie kochana i nie smuc sie niedlugo sie uda:-)
Kama duuuuzo zdrowka Ci zycze, kuruj sie i dbaj o siebie:tak:
LILITH trzymam kciuki za mieszkano:-)
Aga dzieki, napewno troche odpoczne i masz racje moze taka rozlaka dobrze nam zrobi:tak:

Ja juz dzis mam wolne, zaraz jade na ostatnie zakupki itp. a potem pakowano:-)

ROXI,dzieki za wsparcie teraz juz wiem,ze pomylilam watki ale nie zaluje jestescie wszystkie b.mile znalazlam swoj watek.Kochana lecze sie od1.5r mam niedrozne j.staramy sie od 4 lat.Jedno dziecko juz urodzilam mam 15letnia core z ,ktorej jestem bardzo dumna nie stety zycie mi splotlo troche figli i wyszlam drugi raz zamaz i prubujemy i nic stego.Leczenie mam na nhs 2 podejscia,jutro kontrola strach mnie zalewa .Dziewczyny bede do was zagladac jak nie macie mi tego zazle trzymam za wszystkie staraczki kciuczki buzka

Kama, zaglądaj do nas jak najczęściej :)
A powiedz, jak to wygląda, że masz możliwość ivf skoro masz już jedno dziecko?? Mnie lekarz straszył, że z tym może być problem.. bo skoro jedno mam to się mogę nie kwalifikować do żadnego leczenia ;/
Zresztą nawet mi jeszcze papiery nie przyszły z kliniki.. nie wiem czemu..

Roxii, baw się dobrze, bezpiecznej podróży :)

Dzieki dziewczynki:-)
Kama35 to musze Ci powiedziec ze dosc szybko u Was dziala ten NHS ze po poltora roku leczenia juz mialas 2 podejscia do IVF:tak: Ja tez lecze sie tu na NHS i na INF musimy czekac ponad 2 lata:baffled: Ale to dobrze ze tak szybko u Ciebie dzialaja trzymam kciuki za Ciebie kochana i mam nadzieje ze tym razem sie uda:-D a kiedy masz kolejne IVF????
LILITH moim zdaniem twoj lekarz cos sciemnia, ze niemoga Cie leczyc bo masz juz dziecko, co to ma do tego???:wściekła/y: Czasem jest tak ze po urodzeniu jednego dziecka potem jest problem. Tak jak widzisz u Kamy35- ma jedno dziecko a teraz okazalo sie ze ma niedrozne jajowody wiec jedyne wyjscie to IVF. Ty masz takie samo prawo do leczenia jak te dziewczyny co nie maja dzieci. Pogadaj z tym swoim lekarzem albo go zmien bo on cos kreci:tak:

Roxii, to nie mój obecny tak mówił a wcześniejszy. Wyczytałam też, kto kwalifikuję się na ivf i tam wyraźnie było napisane, że jak się nie ma jeszcze dziecka..

Mam też jeszcze takie stronki:

Do I have to pay for IVF treatment?
HFEA - Fertility, Infertility, IVF, Embryo research - Human Fertilisation & Embryology Authority
London Fertility Clinic | IVF Clinics | Egg Donation | CRM London

i tam później poczytam co i jak.. ale z tego co widziałam to nawet BMI jest ważne ;/

Ja mam przeczucie, że u mnie coś jest nie tak po CC z córą, miałam ze strasznymi komplikacjami i w rezultacie cieli na żywca .. później musialam prawie miesiąc leżeć, więc myślę, że coś w tym jest..

reklama
Roxi,kochanie,zle mnie zrozumialas mam dwa podejscia darmowa to jest moje pierwsze,jutru mam drugie usg po pierwszym wyszlo,ze mam za malo wychodowanych jajeczek tzn za malo rozwinieta i zwiekszyli mi dawke zastrzykow.
LILITH moja droga mam corke z pierwszego malzenstwa moj maz nie zyje i wyszlam drugi raz zamaz i tak oto mi los sprawil nastepny cios,ze z moim drugim mezem nie moge miec dzieci.Dziewczyny ale jesli w jakis sposob moge wam pomoc tzn.udzielic jakiejs rady wskazowki co do ivf a bede wiedziala to prosze smialo. wiem ,ze duzo jest krytki na ten temat ale czy to grzech dac nowe zycie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry