reklama

Staraczki na Wyspach

LILITH juz po ;) ale czy to byly jakies specjalne staranka to sama nie wiem:no:
po prostu kiedy sie dalo rade hehe:-D
mam nadzieje, ze zadne wizyty nie beda Wam potrzebne, ze teraz sie udalo:) trzymam kciuki
A czemu nie bedziesz robila testu?
Przepraszam, ze pytam ale ja nie rozumiem chyba niektorych wypowiedzi, byc moze przez to, ze jeszcze nie podejmuje jakis dzialan itp. Sama nie wiem:)
Dla mnie to poczatek...ja dalej mam nadzieje, ze sie w maire szybko uda:-)
czas pokaze:tak: co ma byc to bedzie ;)

reklama
abed mnie tez gp zrobil badanie krwi i wyszlo ze mam za duzo testosteronu i prawdopodobnie pco wiec ywslal mie do endokrynologa -ginekologa tam babka zrobila mi usg dopochwowe i stwierdzla ze mam duzo takich malych cyst na jajnikach wiec przepisla tabletki ktore spowoduja ze jajeczkowanie bedzie wieksze ale milam je barc dopiero po sprawdzeniu droznosci jajowodow a to badanie mial w kwietniu z jajowodami jest ok wiec powinnam zaczac brac te tabloetki od maja ale jak mowilam narazie nie biore bo mamy ta wycieczke a wiem ze odskocznia jest nam bardzo potrzebna .gp tez skierowal meza na badanie nasienia.

No widzisz a mój dał mi na usg jak wróciłam z Polski po badaniu i pani ginekolog podejrzewała torbiel i miałam to sprawdzić. A u mnie nawet nie ma mowy o badaniu spermy bo nam jeszcze rok nie miną. Ale wydaje mi się że powinnam iść do ginekologa a najlepiej jak ty endokrynologa. Za jakieś dwa tygodnie idę znowu to może da mi skierowanie.

abed ja poszlam w listopadzie 2010 do gp a w grudniu minool by rok jak sie stramy ale powiedzilam ze w grudniu bedzie 2 lata :-) nauczylam sie tu juz ze trzeba czasami troszke pocyganic

Polaa, ja już za długo się staram by szaleć z testami :D Jak zdarzy mi się robić wykres z tempki w cyklu wyjątkowo starankowym to wtedy widzę czy @ będzie czy nie a nie nakręcam się niepotrzebnie. W dodatku gdy nie mam jakiś infekcji to @ jest w zasadzie idealnie. Zawsze z około 13 dfl.

Trzymam mocno za to by Twoje staranka były udane :)

U nas chyba jednak lipa..

Ale wiecie co, rozmawiałam tak z moim i on ma chyba zylaki powróżka. Idealnie by pasowało.. a kiedyś w 2008 nam to nawet gp zasugerował już. To by tłumaczyło wszystko..
W czerwcu mamy wizyte z pigułą od nowego GP i później od razu leci do lekarza z tym biorąc stare wyniki.
Tylko teraz mam pytanie, czy nie wiecie jak to tutaj wygląda jeśli chodzi o leczenie? Z tego co mi wiadomo, to facetów się tu nie leczy.. ale to akurat nie jest problem tylko jakości kiepskiej armii ale dyskomfortu.. coś co w przyszłości może utrudniać i przeszkadzać w przytulankach.
Macie jakieś informację na ten temat?

LILITH rozumiem ;) kurde wykresy jak dla mnie to jak juz pisalam nie wiem o co chodzi :no:
ale mam cicha nadzieje, ze sie nie dowiem. Oj, naprawde dlugo sie staracie, a moze jednak nie lipa moze sie udalo?!:) Zycze Ci tego z calego serca. A jesli chodzi o leczenie to ja niestety nie pomoge, nic nie wiem na ten temat. Oby tylko nie bylo potrzebne;-)

ja tez mam przeczucie ze u mnie nic z tego nie bedzie, jakby by bylo to by byla mega niespodzianka:tak: Moze bede mile zaskoczona?! ;) hehe, chcialabym ;) dam znac za tydzien w czwartek :)

No dziewczyny, trzeba myśleć pozytywnie, ważne że coś się w naszych sprawach dzieję a nie po prostu czekanie z miesiąca na miesiąc :)

Polaa może i być tak z zaskoczenia :)
A przy synku miałaś jakieś wczesne przeczucia czy objawy, że teraz uważasz że się nie udało?

Ja tu na forum się cieszę jak głupia jak jakaś dziewczyna zaciąży, bo wiem, że to mimo wszystko jest stras takie staranie.. a jak nei wychodzi to stres spowodowany problemami..

reklama
abed Trza było powiedzieć że staracie sie już ponad rok, tak doradziłam mojej kol, i była tydzień temu u GP i dostała skierowanie na badanie cyklu w 23 dniu, a jej facet na badanie nasienia. Pamiętam jak ja byłam pierwszy rak u GP powiedziałam że sie staramy ponad 2 lata, ta skierowała mnie na badanie krwi (początek, środek i koniec cyklu) i usg, a moje na badanie nasienia. Ponieważ mojemu wyszły słabe wyniki wysłali go do urologa, do urologa chodził co 3 mce przez rok. Urolog sprwdzał tylko wyniki po czym stwierdził że juz jest dobrze. Czyli tak czy inaczej trwało to rok, po czym wysłała na do ginekologa. Ginekolog wysłał na HSG że wyszło wszystko ładnie, skierowała nas na ivf:).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry