reklama

Staraczki na Wyspach

Matylda szukałam, ale niestety nic nie ma:sorry2: moze to i lepiej, bo pewnie znów bym miała mętlik w głowie gdzie sie leczyć, a tak czekamy sobie już spokojnie tu w tej szkockiej i tyle, mam nadzieję ze się doczekamy :-p
A tak wtrącając się w temat to ja do dentysty chodze tylko w Polsce, moim zdniem lepsi lekarze i o wiele taniej niż tu w UK. Moj maż raz poszedł tu do dentysty i chciał zęba zaplombować to krzyknęli mu 60f :szok: w Polsce za te pieniądze to kanałowo leczą:tak: Także zdecydowanie Polska, ale to tylko moje zdanie;-)

reklama
Mój już po wizycie. I tak. Lekarz potwierdził żylaki. Skierowanie na usg plus rtg [ tego już nie rozumiem po co ] wizyta z badaniem do 3 tygodni max. Później badanie nasienia. I operacja plus leki. Zależne to już od wyników. Dodatkowo jak będą wyniki to wtedy lekarz decyduję czy dodatkowo kieruję do kliniki czy mąż operacja a ja osobno swoje badania [ zależne od tego co załatwie w szpitalu ]. Ciesze się :) No i z lekarza mąż zadowolony, mówi że fajny konkretny i wszystko raz dwa chcę mu pozałatwiać :)
Więc teraz ja zajmuję się sobą, mąż sobą i kiedyś znowu wracamy do staranek ;D

LILITH Byle do przodu.
A tak przy okazji właśnie dzisiaj doszła mi książka. Chciałam polecić wszystkim które sie starają. "Drogi ku płodności", jestem dopiero w połowie ale fajnie sie czyta i dobre kompendium wiedzy.

LILITH no superrr, ważne ze coś idzie do przodu:tak: bedę trzymac kciuki zeby wszystko pomyślnie sie zakończyło:-D
Magdalena a co to za książka?? możesz coś więcej o niej napisać????

Ja wszelkie tematy z tym związane omijam szerokim łukiem. Lepiej już nie czytać, nie myśleć, nie wymyślać i co najważniejsze, nie nakręcać się.

Dziś mam wizytę ja, zobaczymy czy coś załatwie :)

Ja tam wole wiedzieć jak najwięcej, bo u mnie nie bardzo niska szansa na poczęcie naturalne. Zresztą ja wo gule lubię czytać wszystko co związane z ginekologią, takie zboczenie:):):) A ta książka jest jako dobry informator dla tych którzy rozpoczynają ivf .:)

Czesc Dziewczyny... Czy któraś z was orientuje sie może czy w uk mogę mieć zrobiony test beta hcg z krwi?
Cykle miałam regularne... 30 dni w najgorszych przypadkach kiedy przebyłam podróz do PL samochodem albo zmiana klimatu było 32 a dzisiaj jest już 38 dc okresu nie ma wzdęło mnie a testy wychodzą negatywnie. Znam przypadki że testy paskowe i płytkowe wychodziły w 6 a nawet w 8 tygodniu ciaży dopiero tylko że ja się troszkę obawiam po tym co przeszłam i wolałabym wiedzieć co się dzieje jak najszybciej... w przychodni zaoferowali mi zwykły z moczu...

Jak Ci się za długo będzie spóźniać a test, który Ci zrobią wyjdzie negatywnie to powinni sprawdzić co się dzieję, albo usg albo uda się bete wysępić. W końcu to nie jest normalne. A gdzie poszłaś z tym? Może idz do FP?

reklama
rozczochrana.mama - na pewno w klinikach niepłodności wykonują betę oczywiście za oplata, ale jeśli bardzo się denerwujesz i martwisz to jedz do szpitala i udawaj ze masz prze okrutny ból brzucha - gwarantuje ci ze zrobią ci z krwi i wynik będziesz mieć w przeciągu godziny - wiem mało moralne ale to jedyny sposób - jesli nawet powiesz ze to może być ciąża to nic nie zrobią bo dla nich do 3iego miesiące ciąża nie istnieje!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry