reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki na Wyspach

joasia ale smakowicie to wygląda, jak pięknie ci wyrosła, moja to zawsze jakaś plackowata wychodzi, poproszę kawałek :tak:
Roxii ty nie przesadzaj, twój angielski jest marny, to co ja mam powiedzieć, nie bądź taka skromna ;-)
sreberko witaj! mi mierzenie temperatury bardzo pomogło, a przedtem jak zaczęłam miałam opory przed tym, ale nie żałuję :-) I skoro masz cykle nieregularne, to musi być jakaś przyczyna, wydaję mi się, że możesz mieć jajniki o których wspomina Roxii. Życzę ci powodzenia w szybkim wyjaśnieniu twojej sytuacji.

Ale u mnie dziś zimno brrr..... Mykam zaraz na pocztę, bo wczoraj zaszłam to pocałowałam klamkę, poczta tylko do 17 :szok: A dziś od 9 polecę wyślę tą receptę, to szybciej coś się potoczy, oby ta recepta z żelem przyszłą jutro, to nie będzie przerwy, bo się ostro wkurzę, zawsze jakieś niepotrzebne stresujące sytuacje, a nie powinnam się wkurzać teraz...

reklama
sreberko naprawdę polecam mierzenie tempki, to bardzo wciąga i nie wymaga aż takiego poświęcenia. Jest teraz mnóstwo programów, które same interpretują twój cykl (polecam ovufriend). I właśnie od razu na myśl mi przyszła Noelka i jej clo. Ona zaszła w pierwszym cyklu. Jak pójdziesz przypadkiem do gp to spytał czy wysłał to skierowanie, niestety pewnie poczekają na termin kilka miesięcy. Ale w tym czasie mierz temperaturę i przekonany sie kiedy masz owu.

Noelka wracaj szybko do zdrowia.

Agitatka jak sie czujesz? Jakie masz objawy?

Loczkis założe sie, ze teraz jak odpuscilaś to zajdziesz:-)

Joasia narobilas tu smaka ta szarlotką

Roxi ​jak tam ksiazka?

aniolkowa a dziękuję całkiem nieźle się miewam. Z objawów to bolące piersi, lekkie mdłości UWAGA na zapach pasty do zębów i zmęczenie, mogłabym o 16 już leżeć w łóżku i ostatnio dołączył dziwny smak w ustach :tak::tak: A rano wyspana jestem już o 7 :szok:
Poza tym jakoś leci, zaraz idę po mego synusia. Wróciłam z poczty. Jutro dojdzie list do niech, więc może coś się zacznie dziać.
Dokładnie za 4 tygodnie moje dziecko skończy 4 latka. Nie wiem kiedy to zleciało, czas napiernicza jak szalony

A to kochana już ci się urlop powoli kończy czy jeszcze tydzień leniu****esz?

aniolkowa dzieki za wiare, ale jak mowie, najprawdopodobniej podczas owu bedziemy oddzielnie, wiec raczej szans nie ma :-D nie wiem w sumie jak dlugo od pojawienia sie sluzu plodnego bedzie ta owu, ale na razie nic mnie nie kluje w jajnikach, czasami tylko tak delikatnie :-D ale powiem wam, ze super sie czuje nie myslac, nie analizujac itd :-) wiem, ze od nastepnego miesiaca znowu zaczne wariowac, ale na razie musze sie nacieszyc tym spokojem ducha :-D

Joasia super ciasto, az mi slinka pociekla, tez poprosze kawalek :-D
Agitatka mam nadzieje, ze szybko dostaniesz ten progesteron, i nie stresuj mi sie tu! musisz dbac o naszego skarba :-Dpisze "naszego" bo on/ona byla wyczekiwana przez wszystkie forumowe ciotki ;-)

joasia szarlotka wygląda pięknie :-) dobrze po dbaj o męża i siebie :-) to taki fajny czas kiedy można jeść na co ma się ochotę bez wyrzutów sumienia :-)

Agitatka mam nadziej że recepta dojdzie i dostaniesz wszystko w terminie... a czas leci jak szalony, a po wieku dzieci widać najbardziej... mój mały zaczyna robić pierwsze kroki bez trzymania :-) wprawdzie tylko dwa i wygląda jak by leciał na buzię ;-) ale już :-) trochę wcześniej niż rok:-) ale się cieszę :-)

loczkis kto wie kto wie czy was miną ;-) musisz zabrać trochę z sobą bo przecież tak naprawdę nie wiadomo ile one żyją i nawet 72 h się zdarza... a więc może nie będziesz musiała już robić wykresów :-) &&&&&&

sreberko witaj ! dziewczyny mają rację gp powinien już was skierować na badania... jak wszystko w porządku to kolejny rok starań a jak nie to trzeba zacząć działać bo to wszytko długo trwa... ja też polecam mierzenie temperatury... można się wiele nauczyć o sobie...

Roxii z angielskim już tak jest, niby mówimy ale dużo się można jeszcze douczyć... ale z drugiej strony na co dzień Anglicy też nie mówią poprawnie... mnie najbardziej wkurzało jak wiedziałam że coś jest źle a oni mi nie potrafili powiedzieć co... dla nich zawsze było dobrze...

Noelka miłego wizyty :-) i nie przesadzaj w ostatnich tygodniach nie jest tak źle ;-) da się jeszcze żyć i ruszać :-)

Aniokowa odpoczęłaś trochę??

witajcie dziewczyny :)
a ja dzis wpadalm na chwilke i bede sie chwalic :-D wczoraj zaobserwowalam strasznie duzo sluzu.... normalnie ksiazkowe bialko jajka :) Nie smiejcie sie ze mnie, ale strasznie sie ciesze, bo takiego sluzu nie widzialam u siebie juz od baaardzo dawna :-) to dopiero 9dc, ale moze owu bedzie wczesniej, tak czy inaczej staranka byly i wczoraj i dzis :zawstydzona/y:
Kari, strasznie mi przykro :-( to okropne co was spotkalo :no: trzymaj sie dzielnie kochana. mam nadzieje ze da sie to wszystko jakos wyprostowac.

Joasia, ciasto wyglada cudnie. Ja uwielbiam piec wiec bardzo prosze o przepis :)
Mnie jeden dzien raptem tu nie ma a Wy tyle zdazylyscie napisac...szok :-D U mnie dzis zimno i nieprzyjemnie a musze isc na zakupy bo lodowka swieci pustkami ;-) Zycze Wam wszystkim milego dnia.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny oczywiscie zapraszam was wszystkie na ciacho :) Wbrew pozorom to nie jest ciasto, ktore w zamierzeniu ma wyrosnac. Blache wysciela sie ciastem dookola a pozniej uzupelnia wlasnorecznie smazonymi jablkami albo nie za mokrym musem jablkowym, na to piana z bialek i znow troszke startego ciasta na wierzch. Polecam bo jest pyszna a dzis nawet smaczniejsza. a to przepis dla zainteresowanych ze zdjeciem wnetrznosci :p
Szarlotka orzechowa.

joasia ciasto cuuudne wysyłaj mi tu kawałek!!!:-D
Noelka kuruj się tam kochana i szybko wracaj do zdrówka:tak:

Agitatka, abed wiecie z tym angielskim to ja mam tak, że dopóki nie zaczne się zastanawiac nad tym jak mówię i co mówię to jest ok, a im więcej się uczę, czytam na ten temat i więcej się zastanawiam jak to powiedzieć tym gorzej. U mnie wynika to z tego że ja angielskiego nauczyłam się ze słuchu, znaczy przebywając i rozmawiając z ludzmi. Jak przyjechałam do UK to nie mówiłam ani słowa po angielsku, bo nigdy się go nie uczyłam, całe życie niemiecki (a i tak go nie umiem:-p). Tak więc uczyłam się poprostu od ludzi i wiem jak co powiedzieć, ale nie znam gramatyki to znaczy niby jej używam ale nieświadomie. I jak zaczynam czytać i rozkmniac tą gramatyke to wszystko mi się miesza i nic już nie wiem:-D dziś właśnie idę do szkoły na zajęcia, może wrócę trochę mądrzejsza:-p
aniolkowa książka suuper już czytam drugą część :-) troche słabo mi idzie, bo jakiś ten tydzien mam zalatany ciągle coś i nie bardzo mam czas, jutro mam wolne więc pewnie poczytam trochę. A Ty już zaczełaś tego Greya????
Edith nooo to gartuluję książkowego śluzu i życze powodzenia w starankach:tak:
loczkis najlepiej jest się przytulać własnie wtedy kiedy jest ten płodny śluz, bo jak sama nazwa wskazuje pomaga on w zapłodnieniu, a dokładniej w dotarciu plemniczkom na miejsce. Owu występuje ok 1-3 dni po płodnym śluzie, mniej wiecej tyle czasu zjamuje żołnierzykom dotarcie do celu, takze działajcie!!!;-)

reklama
Roxii w takim razie miłego dokształcania się :tak:
loczkis kochana leć na żywioł skoro śluz ci sprzyja, to nie ma co gadać tylko bierz swego do sypialni i fiku miku ;-)
edith ty tak samo, sio do łóżka :tak:
joasia no ja mam taką nadzieję, że mu kiedyś to przejdzie, bo to jednak dość uciążliwa dolegliwość
noelka moc zdrówka:tak:

Ależ mnie dopadły problemy żołądkowe, Dobrze kojarzę, że śliwki suszone są dobre, czy coś plączę...Zjedliśmy z małym obiad, teraz dla mężunia podgrzeje i mogę iść spać, dzień jak co dzień...
Co za człowiek od progu z pretensjami, że jakaś jego koszulka leżała na krześle i jej nie uprałam, bo moim zdaniem jak coś nie leży w koszu na pranie to się do niego nie nadaje :no:

Do góry