reklama

Staraczki styczniowe 2013

reklama
Pam bardzo Ci dziękuje za wytłumaczenie;-)
Kocurka obudź i zachęć do zabawy, jak tak robię z mopsem, choć teraz tez śpi to przed chwilka szalał :-D, a przed nami ok 20:00 spacerek to jeszcze zdazy sie zmeczyc... ah te nasze zwierzaki kochane łobuzy.

Babeczki co to jest beta?:sorry2:

"Badanie poziomu beta-HCG pozwala nam potwierdzić, bądź wykluczyć ciążę (też pozamaciczną).

Wynik beta-HCG=3, pobrany ok. 3 tygodnia spodziewanej ciąży w większości przypadków wyklucza ciążę. Jeśli badanie było wykonane wcześniej, nie można jej wykluczyć. Wtedy można powtórzyć badanie za np. 2 tygodnie. Podręczniki podają, że każdy wynik poniżej 5 mIU/ml wyklucza ciążę."

:-D:-D tak dlugo pisalam tego posta ze nie zauwazylam ze pam juz odpisala

Ostatnia edycja:
Żurawina to profilaktycznie bardziej bo jak już chwyciło to nic nie da, ale nie powiem zakupiłam sobie suszoną z "biednejrąki" plus sok z żurawiny z apteki, pomarańcze i prouro czy coś no i hektolitry wody, zobaczymy....mam nadzieje, że dam rade.

Owulacje nie wiem kiedy miałam bo nic nie mierzyłam, nie miałam żadnych objawów, żadnych śluzów itd itp, to jest nasz pierwszy cykl starań i zaczęliśmy 1 dnia po @ i tak co drugi dzień, w połowie cyklu codziennie i teraz też co dwa, trzy dni totalny luz więc nawet śluzu płodnego ani żadnego nie widziałam i nawet teraz jak już @ powinna być wydaje mi się, że mam totalnie mokro a bielizna sucha. Czyli teoretycznie beta może mi nic nie wykazać? Ale się załatwiłam....

Teoretycznie moglaby nie wykazac.... teoretycznie jesli jestes w 32dc a cykle masz 37 dni i teoretycznie jesli druga faze masz 14 dni to jestes dopiero 9 dni po owulce...

Cykle mam 31-35 no ale to prawie jak 37 (na 37 dc zaplanowałam sobie robienie testu). Dobra to nie będę robić tej bety, furaginy też nie wezmę bo się boję może jakoś to wypłukam, a jak się pogorszy to pójde do lekarza

a ja tak z innej beczki trochę. Ostatnio czytałam rewelacyjną książkę "dziecko z chmur" polecam wszystkim którzy długo starają się o dziecko. płakałam od pierwszej do ostatniej strony. Wzruszająca. pomogła mi zrozumieć ze inne kobiety też czują tak jak ja, że mam prawo to pewnych "złych" emocji. Naprawdę polecam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry