reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki styczniowe 2013

Witajcie, Wracam po długiej nieobecności Paola, gratuluję Ancona, Tobie również, cudne zdjęcie! Waiting, o co chodzi z kliniką, bo coś nie mogę się na szybko doczytać? Szyszunia, fajnie, że u Ciebie wszystko ok, to super, że już niedługo będziesz tulić maluszka w ramionach Przez ten czas co mnie nie było sporo się wydarzyło i to była też przyczyna mojej nieobecności. Zrobiliśmy sobie między innymi badanka i już wiemy co nam utrudniało życie. Mojemu wyszło, że mógłby trochę popracować nad kondycją plemników, a mi wyszło, że mam zbyt duży przyrost prolaktyny. Pierwszy cykl (a właściwie pół cyklu - może stąd brak efektów) na Bromergonie nie przyniosło niestety efektów, ale mam nadzieję, że teraz to się zmieni. Testuję gdzieś koło 28.10. Przynajmniej na razie jesteśmy pełni nowej pozytywnej energii Dostaliśmy też propozycję inseminacji. Zdecydowaliśmy, że jeśli do końca roku nie będę w ciąży to się poddamy zabiegowi. Tylko się HSG trochę boję...

reklama
dziewczynka no z ta kliniką to właśnie tak, że badanie nasienia męża jest marne i sami raczej nie zaciążymy więc wybieramy się do kliniki żeby oni nas poprowadzili. Mam nadzieję, że załapiemy się na inseminację i ona będzie skuteczna

Dziewczynka fajnie, ze jestes :)
Wczoraj do polnocy bylamvna firmowej imprezie w plenerze, no troszke zimno bylo :)
@ nadal nie ma ale testowalam rano i nic- czysta biel.. nawet zakladajac, ze owu ( o ile byla) przesunela sie na dwudziesty ktorys dzien cyklu ( drugie seruszkowanie bylo chyba w 21dc) to powinno cos tam juz byc. czyli pewnie calkiem mi sie poprzestawialo z cyklem, zamiast lepiej to gorzej. juz by mi sie okres konczyl i bym zaczynala staranka a tak to czekam ech...

Neta, mam nadzieję, że okres nie przychodzi, bo tam u Ciebie już fasolka siedzi :) Pamiętaj, że test ciążowy nie od razu wychodzi, moja kumpela tydzień czekała na dwie kreski... Waiting, w takim razie trzymam kciuki. Nam lekarz wspomniał o inseminacji mimo tego, że wyniki mojego faceta wcale najgorsze nie są. Dlatego zdecydowaliśmy się jeszcze jakiś czas powalczyć naturalnie. Tak w ogóle Dziewczyny, to obyśmy już niedługo wszystkie skończyły przygodę ze staraniami i zaczęły tutaj rozmawiać o zachciankach ciążowych i najlepszych pieluszkach :D

Neta i dalej nic ?? Ja też stawiam na to że tam już fasolka siedzi tylko ujawnić się nie chce :D
dziewczynka a jakie macie wyniki badania nasienia??
My mamy kiepskie więc boje się czy wystarczy ich chociaż na inseminacje :-( ale nie zapeszam pójdziemy do lekarza to się dowiemy...

Dziewczyny pomocy deprecha mnie łapie - męża brak, perspektyw na dziecko na razie brak, przytłaczająca myśl, że pewnie potrzebna będzie pomoc przy zaciążeniu na głowie.... ehhh
A wiem że i Wam cieżko

mitaka przytulam cie mocno:tak:ja tez mam stany depresyjne ostatnio - ryczeć mi się chce i nic mnie nie cieszy...:-(wszystkiego za duzo w nas siedzi i potem tak sie dzieje...ja teraz wyprzedaje na llegro malego rzeczy bo juz nie mam gdzie trzymac i jak wyciagnelam takie 68cm dresiki cieplutkie malutkie to sie poryczalam...i wiecie co- moze ta moja dzidzia czeka spokojnie az wezmiemy slub w sierpniu i wtedy do nas przyjdzie spokojna:tak:eh takie zycie...
netka-melduj sie:-)
waiting i dziewczynka- glowy do gory,,cyc do przodu i bedzie dobrze...musi byc k...a dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-)

Cześć dziewczynki moje kochane :) Dzięki za pamięć i wiarę we mnie ale póki co nie ma ani @ ani drugiej kreski - testy negatywne. @ miała być 30.09 - 02.10 więc powinno coś być jeśli byłaby fasolka, chociaż... mam nową teorię, otóż w 31 dc zauważyłam u siebie śluz TYPOWO PŁODNY, przez dwa dni tak było, a nigdy nie miałam (przynajmniej w tym roku) śluzu płodnego w cyklu i tak sobie myślę, że może owulacja się tak bardzo przesunęła, zatem i cały cykl będzie duuuużo dłuższy. Moja koleżanka tak zaszła w ciążę - kochali się tylko raz w cyklu, w dzień spodziewanej @ no i później się okazało, że to dni płodne były. Zrobiła test po dwóch tygodniach i nic nie było, po 20 dniach był pozytywny. Ale wkurza mnie, że w tym cyklu seks był w sumie 3 razy - 15 dc, 22 (chyba) dc i 29 dc, czyli dzień przed moją spodziewaną @ więc szanse na fasolkę minimalne. Na razie czekam bo cóż mam robić. Teraz mam ciągle wilgotno, piersi mnie nie bolą, za parę dni się wyjaśni wszystko pewnie. Demsik, Waiting a jak starania? Mitaka przytulam :* Dziewczynka - oby się naturalnie udało :)

reklama
Do góry