• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

reklama
madziolina: przykro mi, że @ przyszła jednak :(

iza: aaaaaaaaa gratuluję!!! Bardzo, bardzo mocno! Spokojnej, nudnej ciąży ;) ;) ;)

cytrynowa: a to w ten sposób :D Myślałam, że to gotowe spody do babeczek, tylko do wypełnienia. Sprytne to cięcie na kwadraty i pieczenie w muffinkowej formie :) Ja jak mam fazę na szarlotkę to robię kilka porcji ciasta kruchego i zamrażam. Potem super sprawa tak na szybko zrobić, a ciasto kruche bardzo dobrze się przechowuje w zamrażarce. Muszę spróbować tego gotowego.

fruzka: widać bladzioszka :) I nawet nie taki blady jak na tyle przed terminem @ :)

aliszia: ciasto francuskie uwielbiam :D We wszystkich możliwych postaciach :)

edita: i ja się muszę zapisać do dentysty...ja czasem też kładę sam rabarbar. Zależy ile mam pod ręką. Ja lubię tak na surowo z cukrem zjadać, tak samo mój TŻ :D Biedna ty z tą trampoliną :D Latem to będzie niezłe wyzwanie :D Żar z nieba a ty skacz :D:D:D

limonka: ja jeszcze szczawiu świeżego nie widziałam :( W słoikach są i dosyć często można dostać, więc tak źle nie jest :D

madziolina przykro mi i mam nadzieję, że następnym razem uda się.

cytrynowa
chyba nie tylko ty jesteś dziwna bo ja też bardzo nie lubię rabarbaru w cieście a dodam więcej, że ja żadnego owocu nie lubię pieczonego tylko jabłka toleruję i to jeszcze nie wszystkie szarlotki zjem ;p

fruzka z takiej bladziochy to ja bym się cieszyła :D

Jugoslawa szukalam czegoś szybkiego. A ten gotowiec juz nie raz próbowałam i wiem że dobry wychodzi.
Ogólnie sama bym kruche zrobiła ale brak mi foremek prawdziwych do takich babeczek a z tego gotowego szkoda mi wycinac koleczka i potem na nowo walkowac.
Kruchego ogolnie malo lubie.
Najbardziej lubię piec muffiny i serniki. I te najlepiej mi wychodzą.

Kamcia ja pieczone owoce jem i lubie ale nie w ciastach. Tu chyba tylko jabłka no i sliwki ewentualnie. Reszte wolę na swiezo a rabarbar ostatnio tylko w kompocie lubie z mieta.

O tym szczawiu moglyscie nie mówić. Uwielbiam i co ja teraz zrobię? Muszę zupe gotowac...
A może koperkowa bym zrobiła? Z jajkiem i grzankami?

Witam się poniedziałkowo,

cytrynowa: ja też jestem zdania, że trzeba sobie ułatwiać życie :D Zresztą, te gotowe ciasta są bardzo smaczne i skład mają dobry. No i cenowo przystępne. Ja też nie mam klasycznych foremek do babeczek dlatego strasznie mi się spodobał twój pomysł z wykorzystaniem formy do muffinów :) Myślę, że wykorzystam i to niedługo ;) Muszę tylko kupić sobie nowe metalowe formy, bo moje silikonowe już przeszły na emeryturę - no i dobrze, bo ich nie lubiłam ;P

fruzka: powodzenia dzisiaj :)

moniusia: ranny ptaszek :) Widzę, że motywacja jest do pisania, więc połowa sukcesu za tobą :D Owocnego pisania ;)

mississ: jak się czujesz kochana?

julia: jak tam weekend? Pewnie lepiej po małym reseciku? ;) Udanego dnia kochana ;);)

U mnie piękny, słoneczny poranek. Nic nie zapowiada popołudniowego załamania pogody. Zobaczymy co to będzie, bo ma lać później. Dzisiaj 19dc. Trochę brzuch mnie pobolewa, a tak poza tym zero jakichkolwiek, nowych objawów. Nie wiem jaka tempka, bo nie mierzę :D No a w czwartek do gina :)

Udanego dnia dziewczyny :D

Hej. Witam się po weekendzie.

Na meczu było odjazdowo, pomimo gola którego dostaliśmy na 4 sekundy przed końcem. Węgrzy zrobili super doping-mimo że było ich prawie 3 razy mniej nie dali się przekrzyczeć. Wróciłam ledwo żywa i spałam do 17, bo jeszcze burza była i mnie trochę przymuliło. A dziś już Was nadrabiam.

Karola- współczuje i @ i problemu z urlopem. Ja mam problem urlopowy z mężem- ma na tę chwilę 70 dni do odbioru i 55 dni urlopu zaległego i 26 z tego roku. Na dobrą sprawę już do końca roku nie powinien pracować, ale to marzenie ściętej głowy. Ledwo pewnie wyskrobie parę dni latem, to pojedzie rodzicom pomóc. Może jakiś tydzień wyjedziemy, a i to będzie ciężko.

Moniusia- coraz bliżej ten czerwiec, będzie dobrze, pewna piąteczka

Fryzka- kciukam żeby to było to, bo jak dla mnie to dobra kreska

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry