• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

Dzień dobry ... nawet nie zaspalam ;-) jestem z siebie dumna ... mimo tego ze Spalam tylko 4h bo tworzylismy potomka ;-)
Dziś jak z kundlem wyruszylam to jajnik dal o sobie znać a teraz spokój ....

Duzoo pracy mam blee ...

Jula jak mloda?

Fruzka oo widze ze niedziela na bogato byla .... ;-)

Karola dobrze ze ja 7-15 ....

Milego dzionka

reklama
Hej,hej:)

Od 7 rano próbowałam się zalogować i nie mogłam:(

Limonka, Jugosława
Postanowione! Zrobię te Wasze ciasto - brownie z wisniami!:) Pycha!!! Musze je mieć! I zjeść nawet sama:-D A co do zgubienia się... mogę podać Ci rękę:) Byłam w pracy na wycieczce i razem z moją przyjaciółką po skończonym pokazie fontan poszłyśmy do WC oczywiście:) A była nas cała grupa, autobus niby nie był daleko...I jak wyszłyśmy z tego kibelka- tra ta ta gadka szmatka, poszłyśmy za jakąś kobietą w białej kurtce, bo myślałyśmy, że to nasza koleżanka. Idziemy i idziemy, ona dochodzi do jakieś grupy..Ludzi nie znamy, a oni po niemiecku nawijają! Oczywiśćie to nie była ona:) Pal licho ją, ale nie mogłyśmy ani wrócić na miejsce obok Wc ani znaleźć naszego autobusu..gdzieś z drugiej strony był :) W końcu zadzwonił do mnie kolega i pyta się - Gdzie jesteśmy? A ja taka zdenerwowana, bo prawie pól godziny latałyśmy jak kot z pęcherzem, no i strach, że pojechali bez nas. Niby tylko Czechy, a nie Meksyk, ale mimo wszystko:) Więc taka zdenerwowana do niego krzyczę: My? Gdzie Wy jesteście? A on: no w autobusie. Nerwy mi puściły i do niego krzyknęłam: A gdzie jest k...wa ten autobus?
Czizez, do dziś to pamiętam, bo w pracy w ogóle nie klnę, a już na pewno nie do kolegi starszego piętnaście lat:) No ale on był tak przerażony, że nie ma jego ulubionych koleżanek z pracy, że jeszcze mnie uspokajał i wysłali po nas dwóch sprytnych kolegów i się znaleźliśmy:) Do dziś w pracy nam to wypominają:)

Karola
U mnie pogoda ciut lepsza, bo nie pada, a czasem nawet wyjdzie słońce:)
Nacieszyłaś się mężem wczoraj?

Julia
Jak córeczka? Przeszło jej?

Nie lubię poniedziałków:(

fruzka
No to daliście czadu wczoraj:):-p
A badałaś prolaktynę jak Cię tak ()() piersi bolą non-stop? Bo ponoć właśnie bardziej bolą jak jest podwyższona...

Anula
Ja też od 7 do 15:):-D

Edita-nie badalam bo nikt nigdy mi tego nie powiedzial mimo ze jestem pod opieka onkologa,mam piersi masteopatyczne czy jakos tak plus kilka guzkow ale nie groznych,u mnie leje i wieje pogoda bardziej jesienna.

Mężem to się tak cieszyłam, że jak rano wstałam to stwierdziłam, że coś jest nie tak. Patrze,a tu całe kolano zdarte. Tak szaleliśmy, że sobie naskórek na kolanie zdarłam;p no tak to z miedzy nami jest, że ja zazwyczaj próbuje dominować i w efekcie i wyszłam z tego ranna;p;p

Julka, jak córcia? Lepiej z nią?

Fruzka, a robiłaś jakiekolwiek badania w tym kierunku? Hormony, albo coś?

Edita-nie badalam bo nikt nigdy mi tego nie powiedzial mimo ze jestem pod opieka onkologa,mam piersi masteopatyczne czy jakos tak plus kilka guzkow ale nie groznych,u mnie leje i wieje pogoda bardziej jesienna.

Nadmiar prolaktyny: przyczyny, objawy, leczenie

Zbyt wysoki poziom prolaktyny w organizmie jest przyczyną wielu dolegliwości. Przede wszystkim tych związanych z piersiami, które stają się bolesne, obrzmiałe i wrażliwe na dotyk. Czasem, mimo że kobieta nie jest w ciąży i nie karmi dziecka, pojawia się mleczny wyciek z sutka (tzw. mlekotok).
Charakterystycznym objawem nadmiaru prolaktyny są zaburzenia cyklu miesiączkowego - menstruacje pojawiają się częściej niż co 25 dni lub rzadziej niż co 33 dni. Z czasem są coraz bardziej skąpe, aż wreszcie mogą w ogóle zaniknąć. Cykle bywają też bezowulacyjne (stąd kłopoty z zajściem w ciążę). Obniża się popęd płciowy, a stosunki, z powodu suchości pochwy, są bolesne.
Gdy winę za zbyt wysokie stężenie prolaktyny ponosi gruczolak przysadki mózgowej - można mieć uporczywe bóle głowy czy zaburzenia widzenia, a gdy przyczyną jest niedoczynność tarczycy - można tyć bez powodu.

PROLAKTYNA: normy. Kiedy warto zbadać poziom prolaktyny?
PROLAKTYNA: normy. Kiedy warto zbadać poziom prolaktyny?
Tu jest opisane: nadmiar prolaktyny itp.
Nie to, że Cie nakręcam, ale jak przez trzy tyg.bolą Cię piersi to chyba lepiej sprawdzić?:zawstydzona/y: Mnie najdłużej to bolą zaraz po ovu i do @, ale nie zawsze, z reguły kilka dni przed,,
Oczywiście może taka Twoja natura, ale wiesz... Trzeba być czujnym:):-p

Hej dziewczyny,

limonka: zaśliniłam monitor oglądając ten przepis co podałaś :D:D:D O matko chyba to zrobię :D To wygląda tak smacznie! Ja myślałam o takim klasycznym na ciemnym spodzie...ale chyba zrezygnuję :D Co do orientacji w terenie to mam podobnie :P

julia: jak córcia?

karola: u mnie też kiepska pogoda...chociaż mała nadzieja na przejaśnienie jest, bo jest nawet jedna mała plamka niebieskiego nieba...no poza tym, że pada :| Biedne to twoje kolano, ale w jakiej pięknej intencji :D:D

fruzka: ale bzykankowa niedziela :D Hahahaha wymęczyłaś chłopa aż do roboty zaspał :D:D:D

anula: to nieźle, jak tylko4h snu :D Widzę, że działacie ostro :D I fajnie :D

edita: noooo to ciacho wygląda pysznie! Niezła akcja u ciebie z tym zgubieniem :D

U mnie 18 dc, w zasadzie na spokojnie z objawami zbliżającej się @. Tempa na razie jest na podwyższonym poziomie, zobaczymy co będzie dalej. Do gin w tym tygodniu raczej się nie dostanę, bo nie ma miejsc, więc pójdę i na własną rękę zrobię progesteron między 19 a 21 dniem, żeby zobaczyć czy owu była. No nie mam innego wyjścia :|

U nas weekend aktywnie, bo rower i wycieczka po lesie :) Fajnie, fajnie, ale tyłek od siodełka boli :|

Udanego dnia ;)

Mężem to się tak cieszyłam, że jak rano wstałam to stwierdziłam, że coś jest nie tak. Patrze,a tu całe kolano zdarte. Tak szaleliśmy, że sobie naskórek na kolanie zdarłam;p no tak to z miedzy nami jest, że ja zazwyczaj próbuje dominować i w efekcie i wyszłam z tego ranna;p;p

Hhehe, dobre:) Ja sobie kiedyś naciągnęłam pachwinę... ale bolało!!:dry::-D

tak kiedys robilam i hormony byly ok.taki chyba ich urok ze bola ale chyba zrobie ta prolaktyne nie zaszkodzi :) heheh kolano zdarte no ladnie :-D u nas ostatnio łóżko pękło heh,deska nie wytrzymala :-)

reklama
Hej dziewczyny,

U mnie 18 dc, w zasadzie na spokojnie z objawami zbliżającej się @. Tempa na razie jest na podwyższonym poziomie, zobaczymy co będzie dalej. Do gin w tym tygodniu raczej się nie dostanę, bo nie ma miejsc, więc pójdę i na własną rękę zrobię progesteron między 19 a 21 dniem, żeby zobaczyć czy owu była. No nie mam innego wyjścia :|

U nas weekend aktywnie, bo rower i wycieczka po lesie :) Fajnie, fajnie, ale tyłek od siodełka boli :|

Udanego dnia ;)

Stawiam, że ovu miałaś, skoro tempka jest podwyższona:) Nie ma owulacji - nie ma skoku... A co do wyprawy rowerkowej -podziwiam! nie było deszczu? Bo u nas cały weekend lało, z przerwami, i gdyby nie to, ze w domu zwariowałabym z Młodym krzyczącym, że chce na spacer, to nie wiem czy bym wyszła z własnej woli :eek::szok::-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry