• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

reklama
Anula oj troche tego jest do zrobienia przed swietami, ale damy rade;-)

Jugoslawa kochana na swieta robie babke drozdzowa z bakaliami, mazurki, sernik, na przystawki np pastragi w galarecie, jajka faszerowane, paroweczki w ciescie, sledzie czerwone, na obiad barszcz bialy, pieke mieso, ktore wczesniej marynuje, do tego zestaw surowek i ziolowe knedle, oprocz tego pieke miesa „na kanapki” jak ja to nazywam:-)

Edita hehe oj bajerowanie facetow na nam kobietom wychodzi jak nigdy, a z obraczka to akurat zbieg okolicznosci byl:-D, u nas sniegu niet, ale zimno okropnie

Karola ja tez miewam rozne sny i tego typu tez, ich nie unikniemy, a pojawiaja sie jak o czyms myslimy niekoniczenie w tym kontekscie, alke w snach ktos o kim myslimy pojawi sie w innej scenerii, czasem i w takiej. A ze spotkaniami z przyjaciolkami to juz tak jest jak kazda ma swoje zycie i prace, ja z moja przyjaciolka umowilam sie tak na po swietach i wpisalysmy to do kalendarza, bo inaczej by znowu cos innego wypadlo, bo kazda z nas zalatana jest tak, ze z pusta taczka biega, bo nie ma jej kiedy zaladowac:-D

Martaha i ja kciuki trzymam poki @ brak, bo jest nadzieja;-)

Fruzka bidulka, trzymaj sie tam dzielnie:tak:

Limonka ja na szczescie i nie szczescie mam tylko tesciowa bez jej matki, ale ona mi wystarczy za 3 zolzy hehe;-), a do szkoly to mamy native speakerow z roznych kultur i narodowosci, fajnie sie z nimi pracuje i poznaje ta roznorodnosc, ktorej poza praca w codziennym zyciu mi brakuje, a przywyklam do niej mieszkajac w US, tam wszedzie wokol byla wielokulturowosc na ulicy, a jak sie szlo do odpowiedniej dzielnicy to mialo sie inan kulture, np dzielnica wloska, irlandzka, Chinatown, harlem, dzielnice latynoskie, afroamerykanskie, zydowskie itd itd, kuchnie swiata zwlaszcza na jednej ulicy Bleecker street tam byly wszystkie kuchnie swiata i na co sie mialo ochote to mozna bylo isc i jesc. Znajomych tez mialam (i mam) wielokulturowych. Tego mi w PL brakuje. Tam szlam do Borrow Park czy Williamsburg i przenosilam sie do dzielnic zydowskiej jak rodem z konca XIX wieku lub poczatku XX.. niesamowite. A no i oczywiscie Polska dzielnica Greenpoint, ktora wyglada jak rodem z PRLu a te ich slynne polskie meat markety czy piekarnie warszawskie i disco polo na ulicy bede pamietac zawsze.;-)

Julia oj to jeszcze dwie nocki kochana, ale wiem, ze dasz rade, a pozniej odpoczniesz:tak:

Djsojna tez uwazam ze cykle za krotkie masz, witaj, wybacz, ze nie zauwazylysmy Twojeog posta, oby to dzidzia byla:tak:

Jugoslawa oj smaka mi narobilas tym pasztetem z soczewicy:-D

Edita to chyba silniejsze ode mnie .... jakas zlota,dobra rada ? ;-)

Dobra... hm..... może:
Czy to ćmi, czy to kłuje- albo @ albo dzidzia:) Więc sobie to daruję:)
hehehehehehheehhee
A dziś dowciapna jestem i chyba nie mogę tu pisać, bo humor mam taki, że chichoczę w pracy jak nastolatka:):rofl2:
Może to przed tym wolnym?:)

Jazza
Czizez, pisz mi wiecej o tym NY i kulturach i jedzeniu dodatkowo, to chyba nie dotrwam Świąt, bo zejdę z zazdrości :-p:rofl2::nerd::-):-D Kurde, ja tylko tak: ze wsi jestem, i na wieś wrócę...Gdzie mi do USA?:-(:szok:
Ale może się jeszcze doczekam:) Na stare lata zaszaleję :)
Wnuki mi fundną podróż życia:laugh2:

Witajcie kochane ;-) ciężko za wami nadążyć ;-) dziś ostatni dzień w pracy i przerwa świąteczna, odpoczniemy troche z moim od wszystkiego i zajmiemy się sobą w końcu :-)

Anula88 moje cialo nic nir sygnalizuje hehe
Zazdraszczam tego lenia;-)
Ja ogarnelam z grubsza chatke, ale niestety o przadkach swiatecznych niema szans:/
Cos w sobote ogarne a niemowiac juz gdzie tu potrawy zrobic ehhh...

Jugoslawa u nas snieg juz stopnial;-) i nawet cieplo sie zrobilo , bez wiaterku;-)
Tak ostatnie dwie zostaly w koncu!!!
Tylko niewiem czy dotre do pracy bo mloda biegunke dostala:/

Edita wirus juz ja trzymie od niedzieli:/

Djsojna ja twojego postu niewidzislam:/:/

edita: no to trochę sobie poświętujesz ;) Bedzie okazja, żeby odpocząć od pracy :)

anula: ja jak słucham swojego organizmu to mam zawsze wszystkie objawy ciąży :D Nie mogę tak robić, bo się wkręcam za bardzo ;) Po ostatniej wizycie u gin straciłam nadzieję, że znam swój organizm. Skoro bolało z prawej strony to byłam pewna, że to prawy jajnik pracuje, a na usg wyszło, że lewy :D :D :D Tak więc u mnie to nie przejdzie ;)

jazza: wow kochana :D Jestem pełna podziwu z tego co będziesz robiła :D

julka: produkcja postów pełną parą ;D Udanego zajmowania się sobą :D

julia: o kurczę :( Biegunkę? Może reakcja na antybiotyk?

Julka
Zajmowanie się sobą bardzo przyjemne jest:-p

Julia
Skoro od niedzieli to może w koncu ją puści... Na święta będzie zdrowa jak rybka:tak:

Jugosława, Anula
Dokładnie:) Ja te moje 6cykli to prawie wszystkie w ciąży byłam:) I co cykl jakiś NOWY objaw, inny, więc może to teraz? Niby się nie nakręcałam, ale jednak gdzieś tam... Trzeba z tym walczyć i czekać grzecznie do terminu @, a później testować:)

Jazza
Właśnie, zapomniałam Cię pochwalić:)
Tyle tego jedzenia robisz i same pyszności, no!!!! Zdolna bestia z Ciebie:):tak::-D

U mnie cały czas prószy śnieg. To chyba jakieś żarty są:(

Acha, Jugosława, jak idzie mierzenie tempki?

Pospalam trochę i mi się system zaburzyl...
No ale co za pogoda .... grad,snieg,deszcz ,slonce i tak w kółko....

Macie rację. .... jakos trzeba okiełznać emocje
..

Aschle kochana wzywam cie ! Za melduj co u ciebie ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry