reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Ja myślę, że to faktycznie trochę długo trwa i powinnaś iść do lekarza.Nie ma co się bać, lekarz nawet jakby coś było nie tak -pomoże, a nie zaszkodzi.

reklama
Dzwonilam do lekarza,ktoremu opowiedzialam co i jak ktory mi pomagal w zajsciu i stwierdzil po tym coi mu powiedzialam,ze wszystko wskazuje na wczesna ciaze.Wiedz ide w czwartek na potwierdzenie:-)

A co do facetow to prawda,ze im taka decyzja przychodzi z wiekszym trudem.Ja pierwsza ciaze mialam zaplanowana ,a on nie.Poprostu przestalam brac tabletki,z druga ciaza walczylam z nim o zgode przez rok ,drugi rok na starania :(
Jest tak poniewaz my kobiety mamy ten czas ktory przychodzi jednej wczesniej,drugiej pozniej i czuja potrzebe dzidzi by byc w pelni kobieta.Mezczyzni tego niemaja

Lilu jak się czujesz już lepiej?? Buziaczki dla Ciebie

witaj Kingus :-)
Ja juz prawie wyzdrowialam, naszczescie :dry:
a tak po za tym to pracuje,pracuje i pracuje :confused2:
juz nie moge sie doczekac swiatecznej przerwy :sorry:
A jak Tobie idzie w pracy ? podoba Ci sie ?
Mam nadzieje ze kiedys znajdziemy oby dwie czas zeby popisac na GG :tak:;-)
POZDRAWIAM....

ja mam do was dziewczynki pytanko a wy ile czasu sie staracie ?

Ja sie staram ok 1.5 roku ( widac na suwaczku) :happy:
Tylko ja wiem jaka jest tego przyczyna :angry::szok:
Teraz ogolnie mam przerwe w braniu lekow, dopiero w Maju 2009 jak bede w polsce wykonam HSG i reszte potrzebnym badan i od czerwca 2009 podejme kolejne leczenie Clo+ pregnyl i kto wie co jeszcze bede musiala berac, wszystko zalezy od wynikow badan :baffled:

Pozdrawiam :rofl2:

kevinka ciesze sie razem z toba idz do tego lekarza i koniecznie musisz nam wszystko opowiedziec a co do mojego meza to zgadzam sie mezczyzni tak naprawde nigdy nie sa gotowi na to zeby zostac ojcem poniewaz nie posiadaja tego instynktu wienc musze zaczac dzialac sama:)

Siema dziewczynki :)

Przede wszystkim dziekuje WAM za wsparcie i wszystkie zacisniete kciuki. Niestety ciagle nie wiem na 100%, czy to zdrowa fasolka. Wczoraj kupilam digitala, i wyszla mi cholerna ksiazeczka, potem przeskoczylo na NOT PREGNANT 2-3 (weeks), juz nic nie rozumiem. Wedlug ulotki, taki wynik jest bledny. Pozostaje mi czekac na dalszy rozwoj sytuacji. Bardzo zle sie czuje, moj brzuch boli tak, ze budze sie w nocy. Z dnia na dzien wydaje sie byc coraz gorzej. Juz nawet nie bede wspominac o mdlosciach....
Zobaczymy jak bedzie, mysle ze ten bol brzucha jest troszke za mocny. Mialam podobny w ciazy pozamacicznej, tyle ze jeszcze krwawilam. Juz nie mam sily.
Kilka razy dziennie przechodze faze zalaman lub ogromnego szczescia. Co za katorga :zawstydzona/y:

Teraz ogolnie mam przerwe w braniu lekow, dopiero w Maju 2009 jak bede w polsce wykonam HSG i reszte potrzebnym badan i od czerwca 2009 podejme kolejne leczenie Clo+ pregnyl i kto wie co jeszcze bede musiala berac, wszystko zalezy od wynikow badan :baffled:
o
Pozdrawiam :rofl2:

Lilu, tez mialam HSG i powiem Ci, ze to nic przyjemnego. PO drugie to badanie nie jest do konca wiarygodne, dlatego ze niektore kobiety pod wplywem stresu (i bolu) sie blokuja. Ale jezeli uda sie i przepuszcza Ci kontrast przez jajowody, to jezeli na przyklad mialas zrosty, to bardzo czesto kontrast je usuwa. Podobno duzy procent kobiet stosunkowow ktortko po HSG, zachodzi w ciaze. Tego Ci wlasnie zycze.

A propos dyskusji na temat mezczyzn. To u mnie bylo troszke inaczej.
Bedac zagorzala feministka w czasie dojrzewania ( i po:tak:), czesto wykrzykiwalam mamie w twarz, ze o tym ze bede miala dziecko lub meza, moze zapomniec. Los chcial, ze zakochalam sie po uszy w takim jednym mlodziencu, ktoremu udalo sie mnie zaciagnac do Urzedu STanu Cywilnego. Ten oto sam mlodzieniec, zawsze mi powtarzal, ze i do dziecka dorosne :-D Oczywiscie mial racje. Teraz jestem troszke bardziej liberalna feministka i dzidziusia pragne ponad wszystko! On sie smieje, ze przeciez ja zawsze powtarzalam, ze pogladow nie zmienie, zeby nie wiem co :laugh2:
Czyli u mnie bylo odwrotnie, on chcial, ja nie chcialam. Potem oboje chcielismy ale fasolka juz nie chciala :happy:
Ironia losu

katastrofaXXx glowa do gory bedzie dobrze idz jak najszysbciej do lekarza najlepiej od razu chocby do normalnego prywatnego tacy przyjmuja i wieczorem zaplacisz tio cie od razu przyjma i nie bedziesz sie juz tak meczyc bedziesz juz wiedziala na 100 % po co sie tak katowac trzeba dzielac jak najszybciej bo ten bol podbrzusza moze byc zdradliwy pozdrawiam i glowa do gory:)

reklama
katastrofaxx nie smuc się. Idz prywatnie do ginka niech cie porządnie zbada i bedzie wiadomo co sie dzieje. 3mam kciuki cały czas.

A mnie od paru dni podbrzusze pobolewa troszke.. pewnie na @:-( bo przecież nie możliwe że już bym coś czuła...

Do góry