reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

macie dokladnie taka sama sytuacjie jak my! my po nowym roku decydujemy sie na inseminacje!

Jak można spytać gdzie się decydujecie na inseminacje tu w uk czy w Polsce?
my w Polsce nie mamy dobrego lekarza tu w uk zapisaliśmy się do kliniki z nhs i musimy jeszcze raz zrobić badanie ple.. i wtedy lekarz pewnie zdecyduje co i jak. a wiesz coś o inseminacji na jakich zasadach ją wykonują w uk ?

/

reklama
lolitka200

No wlasnie ten sluz mi dal do myslenia bo ja NIGDY nie mialam po owu :)) mialam owu potem lepko przez pare dni a potem tydzien do malpy pustynia i tak mc w mc od 3 lat :) i teraz tez tak bylo i jak zrobilam ten test poprotu sie zdziwilam bo jak mowilam nie raz zrobilam dla jaj z nudow bo lezach nadziei i objawow zadnych i po tym tescie po 2 dniach zbadalam sobie szyjke i poprostu jak wlozylam ze tak powiem palec i po badaniu wylecialo b.duzo sluzu ktory widzialam pierwszy raz na oczy to JEDYNA rzecz jaka byla inna niz wczesniej i ten sluz pojawil sie w dniu @ drugi raz (taki jednorazowy nawal) teraz jest...

Co do przytulanek chyba nie ma reguly...Ja z uwagi na czeste wyjazdy M nie mialam mozliwosci wyboru i nie bylo ani 1 mc by bylo dzien przed dwa dni przed w owu i po...byly miesiace ze tylko 2 dni przed byly ze 1 dzien przed tylko raz byly ze dzien po i zawsze liczylam czekalam wyszukiwalam sie objawow a ten mc z uwagi na stes nie bylo przytulanek poza 1 zblizeniem 17/18 dc i tyle i byl to spontan maz wrocil chcialam sie nacieszyc potem wyjechal nic w sumie nie liczylam nic nie planowalam zylam po owu normalnie i bylo by tak do dzis hehe...pewnie w tej chwili bym sie zastanawiala czemu spoznia sie @ jak nie czuje sie ciazowo

kroptusia Ty napewno jesteś w ciąży:-D:-D:-D wszystko to co opisujesz, a czytam wszystko uważnie i napewno to jest fasolka:tak: nie denerwuj się, nie stresuj , za chwilę wszytsko sie wyjaśni i będziesz mogłą w pełni cieszyć się razem z mężem :tak::-)
a ja już odpoczywam w ciszy po tym całym wariatkowie świątecznym:baffled:
a jutro niestety do pracy :baffled::baffled:
buzioki:happy:

Marzenixx

Staram sie nie denerwowac nie stresowac ale sama wiesz jak to jest "nie mysl o objawach nie denerwuj sie nie ten cykl to inny" wiesz mialam juz powazna chwile zwatpienia pocieszalam sie ze sa inne co staraja sie po 4-5 lat a ja "dopiero 3" ale zaczelam sie powoli irytowac ze kolezanki zaczely po mnie starania a juz np maja 2 ;) wszedzie babki w ciazy czy nawet poszlam na impreze rodzinna a tam kuzynka kolejna 3 ciaza bosze :) nie da sie czasami a dwa inaczej to sobie wobrazilam ze jak to mowila chyba lolitka200 poczuje TO COS po czym zrobie test i 2 kreseczki czy te piersi w koncu dadza znaki co dziewczyny opisuja o mrowieniach wiekszych rozmiarach odrzuceniach od kawy papierosow czy kaprysach hehe a tu niespodzianka w mc w ktorym sie wogole nie spodziewalam malo tego odposcilismy bo mc temu rzucilam prace by w koncu podjac lepsza (wyszlam z zalozenia ze szkoro nie moge zajsc w ciaze zajme sie rozwojem zawodowym ktorym nie moglam wlasnie z uwagi na staranka nie chcialam zmieniac starej pracy) i w zwiazku z rzuczeciem pracy mialam tyle stresu i nerwow ze sama wiesz...no i ok sprawa skonczyla sie szczesliwie mam nowa prace o wiele lepiej platna itp. zaczynam 5 stycznia a tu fasolinka moze hehe wszystko jest gdzies zapisane ;)) 1 co moge ew podciagnac pod ciaze ale mowie subiektywnie to ze dzien przed @ obudzilam sie o 3 nad ranem i nie moglam spac bo mialam taka chcice na grzybki w occie i juz nie zasnelam :) w 1 ciazy mialam to samo i dziewczyny mi przynosily do szpitala jadlam w nocy pod koldra a bylam w 7 tyg wtedy :D

Kroptusia powiem ci że i moja siostra i koleżnka też nie miały żadnych objawów typowo ciążowych, dopiero moja siostra pod koniec drugiego miesiąca sie dowiedziala ze jest w ciąży jak nie dostała drugiego okresu bo w pierwszym miesiącu miala takie skąpe plamienie ale myslala ze to okres bo ogolie ma bardzo słaby okres , a nie miala zadbych typowych objawów. Każdą ciążę przechodzi się inaczej.:tak: a to że sobie odpusciliscie i zmienialas prace i nie myslalas tak intesywnie o zaciążeniu to tylko na twoja korzyśc wpłyneło, pewnie organizm sie rozluźnił i zafasolkował :tak:
a znajoma jak się starała to co miesiąc miałą typowe objawy ciążowe, wszystko co tylko możliwe a kieddy po paru miesiącach wkoncu zafasolkowala to mówiła ze wogóle nie miała żadnych , ze sobie odpuscila , dopiero w drugim miesiącu sie kapnęła cos jak siusiu co chile biegala a tak to kompletnie nic!
także kochana kroptusiu głowa do góry!:-):-):-)

witajcie dziewczynki, ja dop[iero co wrocilam bo bylismy z mezem u jego rodzinki pod tarnowem,, bylo cieplo i rodzinnie:-D:-D:-D ale przez te przezarcie pojawila u mnie sie bardzo dokuczliwa od wczoraj zgaga,, oj piecze jak nie wiem co w gardle:/// i to nie jest zbyt przyjemne uczucie,, chyba musze teraz dac odpoczac zoladkowi:) :-D

marzenixx- jak tam twoje staranka???co pieknego dostalas od meza??
kroptusia- mi sie wydaje ze ty jestes w ciazy,, betke najlepiej powtorz
w.kropeczka - gdzie jestes??

oo tikanis :**** jak tam kochana brzusio pewnie rosnie :-D:-D moja siostra jak byla w ciąży miałą prawie na okrąglo zgage i ssała rennie bo gin jej pozwolila i bardzo jej to odpowiadalo i pomagało :tak:
a ja od męża dostałam perfumy:-) a ty? ja wiem ze najlepszy prezencik to masz od miesiecy w brzuchu:-D

Dziewczyny wlasnie odebralam wyniki bety...101,6
Ja przy ciąży miałam bete 14 a na drugi dzień spadła już na 11 i tak w dół.
Myślę, że nie masz co się martwić tylko zrób tak jak radzą dziewczyny betke dwukrotnie po świętach. Ja ciągle trzymam kciuki;-)

mam pytanko :)
czy ktoras z was slyszala albo sama miala takie przypadek ze ktoras zaciązyla w bardzo poznym dniu cyklu np 19, 20 ,21, czy w 22 ??
Jak miałam cykle 31 dniowe to zaszłam w ciążę w 17dc.

Witajcie dziewuszki,
w sumie to napisałam na forum pierwszych objawów, ale zanim tam ktoś zajrzy to albo dostanę @ albo mi się będzie spóźniać i zrobię test w końcu :-p
Z objawami to jest różnie ja już kilka razy miałam żyłki na piersiach i mleczny śluz ale ciąży nie było.
Poczekaj parę dni i zrób test. Trzymam jednak kciuki żeby objawy okazały się ciążowe.

w.kropeczka - gdzie jestes??
To prawda dawno kropeczki nie było :-(

reklama

To prawda dawno kropeczki nie było :-(
z tego co pamietam to wkropeczka miala testowac w wigilie.....
Jak można spytać gdzie się decydujecie na inseminacje tu w uk czy w Polsce?
my w Polsce nie mamy dobrego lekarza tu w uk zapisaliśmy się do kliniki z nhs i musimy jeszcze raz zrobić badanie ple.. i wtedy lekarz pewnie zdecyduje co i jak. a wiesz coś o inseminacji na jakich zasadach ją wykonują w uk ?
decydujemy sie w polsce,mamy dobrego lekarza,ja tak za miesiac do niego zadzwonie dowiedziec sie co i jak.mam nadzieje ze uda sie za pierwszym razem....:tak:!czytalam troche o inseminacji na innym forum i pisaly tam dziewczyny z anglii,ze dosyc dlugo to trwa w uk,nic wiecej nie wiem.jak bedziesz juz po wizycie,lub dowiesz sie czegos ciekawego daj znac prosze!jestem bardzo ciekawa jak to sie tu odbywa!pozdrawiam!

/

Do góry