reklama

Starania 2018

@Dagaa11 orientujesz się czy należy mi się refundacja clexany?
Czy u cb w aptece kobiety w ciąży braly te zastrzyki z refundacją?
Tak, myśle że dostaniesz refundacje. Tylko tak- musisz isc do lekarza, ktory ma podpisana umowe z nfz, w innym wypadku dostaniesz recepte stuprocwntową (jeśli lekarz nie ma podpisanego kontraktu z nfz). I jeszcze jedna sprawa- kilka msc temu była zmianiona.lista refundacyja i teraz clexane nie kosztuje już ok 3 zl, ale powyżej 30 zł za 10 ampułko-strzykawek. Na rynku jest odpowienik pod nazwa Neoparin, jest to dokładnie to samo :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak, myśle że dostaniesz refundacje. Tylko tak- musisz isc do lekarza, ktory ma podpisana umowe z nfz, w innym wypadku dostaniesz recepte stuprocwntową (jeśli lekarz nie ma podpisanego kontraktu z nfz). I jeszcze jedna sprawa- kilka msc temu była zmianiona.lista refundacyja i teraz clexane nie kosztuje już ok 3 zl, ale powyżej 30 zł za 10 ampułko-strzykawek. Na rynku jest odpowienik pod nazwa Neoparin, jest to dokładnie to samo :)

Kurna a ja wyczytalamze clexane jest na refundacje po 80 zl z hakiem a bez refundacji 357 zl za 10 strzykawek

Ja wszystkie trzy ciąże prywatnie chodziłam.
Jeśli chodzi o seks to początki zawsze szalelismy swobodnie. Potem ze względu na rozwarcie i szew był zakaz. W ostatniej od poczatku do dużego brzuszka się kochalismy.

Dziś udany dzień mieliśmy. Lody i pizza, spacerek.

Na przyszły tydzień mam cytologie na fundusz. Na 22.7 gin prywatnie ale chyba urlopu nie dostane bo rano przyjmuje tylko.

Kurna źle spojrzalam to była cena clexany forte:( czyli zaraz mój gin przyjmuje tylko prywatnie wiec znizki nie dostane?
No cena zalezy od dawki. To, ze placisz za wizyte, nie znaczy, ze lekarz nie ma umowy z nfz i ze nie dostaniesz znizki. Ciezko mi powiedziec jak wyglada to u twojego lekarza, musisz sie zorientowac. A jesli sie okaze, ze dostaniesz recepte na 100%, to zawsze mozesz podejsc z nia do lekarza ogolnego i on na podtawie recepty od gi ekologa powinien Ci przepisac clexane na znizke :)

No cena zalezy od dawki. To, ze placisz za wizyte, nie znaczy, ze lekarz nie ma umowy z nfz i ze nie dostaniesz znizki. Ciezko mi powiedziec jak wyglada to u twojego lekarza, musisz sie zorientowac. A jesli sie okaze, ze dostaniesz recepte na 100%, to zawsze mozesz podejsc z nia do lekarza ogolnego i on na podtawie recepty od gi ekologa powinien Ci przepisac clexane na znizke :)

Ale super:D no moj gin nie ma kontraktu z nfz w poprzedniej ciąży kupowalam clexane 40 bodajże mogę sie mylic. Miesiecznie wynosilo mi ok 400 zl.
clexane u mnie tez drogie bylo jak cholera bo ja za 10 ampulko strzykawek placilam 79 euro za 50 szt wyszlo mi jakos 352 euro
O rany to faktycznie, przeliczajac na nasze..choc nie ma co porownywac.

reklama
Ale super:D no moj gin nie ma kontraktu z nfz w poprzedniej ciąży kupowalam clexane 40 bodajże mogę sie mylic. Miesiecznie wynosilo mi ok 400 zl.

O rany to faktycznie, przeliczajac na nasze..choc nie ma co porownywac.
No to teraz 1 op clexane dawka 40 kosztuje pelnoplatnie 112.62, a na znizke 35.49 :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry