KiedyPytam
Fanka BB :)
A mierzylas temperature. ? Jaka miałaś średnia w okolicach owu i przy becie.Dopiero za dwa dni mam termin @. Nie miałam objawów przy zagniezdzaniu. Byłam pewna że to stracony cykl.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
A mierzylas temperature. ? Jaka miałaś średnia w okolicach owu i przy becie.Dopiero za dwa dni mam termin @. Nie miałam objawów przy zagniezdzaniu. Byłam pewna że to stracony cykl.
Jak jesteś 3 dni po terminie @ to test powinien już coś pokazać. Może niepotrzebnie się stresujesz ? Test by rozwijał twoje wątpliwościJak tam po weekendzie dziewczyny? U mnie weekend z mężem za miastem się udał, ale @ nie przyszła [emoji14] Dziś jest 3 dzień po terminie. Wczoraj cały dzień do późnego wieczora bardzo bolało mnie podbrzusze jak na okres, ale delikatniej i zdziwiona byłam, że tak długo (normalnie jak już zaczynał pobolewać to już krwawienie się pojawiało a tu cały dzień i nic). Już myślałam, że @ przyjdzie, ale nie przyszła.
Nie robiłam testu. Chyba już się zniechęciłam po ostatnim negatywie przed terminem @. Jak dalej nie będzie się pojawiała, to zrobię, a jak będzie negatywny, to pójdę do lekarzaTrzeba dbać o regularność cykli teraz a jakbym nie dostała @, to chyba nie mam nawet jak liczyć 1 dnia cyklu
![]()
Sama nie wiemJak jesteś 3 dni po terminie @ to test powinien już coś pokazać. Może niepotrzebnie się stresujesz ? Test by rozwijał twoje wątpliwości
Ale temperatury nie trzeba mierzyć od 1dc. Ja też zawsze mierze od pierwsza dnia po okresie. Ja mierze w pochwie.Dziewczyny wiem że takie mierzenie może nic nie dawać, bo ja mierzyłam od ostatniego dnia okresu dopiero. I na dodatek między 5-8 października nie mierzyłam bo wyjechałam na urlop i zapomniałam termometru![]()
Ale czy z tego coś się da wyczytać?
Czy ta temp nie jest za niska na owu i zagnieżdżenie?
To wszystko zależy. Ja jak kiedyś mierzyłam, to widziałam tak po około 6 miesiącach jakie są tendencje w moim organizmie, np. że temp. spada mi dopiero jak już dostanę okres, wzrasta powyżej 37,0 po owulacji w zasadzie co miesiąc (raz czy dwa zdarzył się brak wzrostu), itd. Teoretycznie jak objawy są stałe i niezmienne i je znasz, bo wcześniej obserwowałaś, to jak coś się dzieje w danym miesiącu, to jesteś w stanie to wychwycić nawet mimo już nieregularnej obserwacji. Ale to tak jak wspomniałam trzeba bardzo dobrze znać swój organizm i każde odchyły od normy, przy czym ta norma też powinna być „stała”.Dziewczyny wiem że takie mierzenie może nic nie dawać, bo ja mierzyłam od ostatniego dnia okresu dopiero. I na dodatek między 5-8 października nie mierzyłam bo wyjechałam na urlop i zapomniałam termometru
Ale czy z tego coś się da wyczytać?
Czy ta temp nie jest za niska na owu i zagnieżdżenie?
Kochana, a czy pamiętasz może swoje odczucia w dniu @ i po? Ja wczoraj miałam bóle jak na @, ale @ brak, a dziś od rana tylko lekkie pieczenie/mrowienie w podbrzuszu. Zastanawiam się czy to tak się objawia i nastawiać się jutro na test (4 dzień po terminie @) czy jednak ta @ przyjdzieW pierwszej ciąży pamiętam doskonale zagnieżdzenie bo wtedy jeszcze nie odczuwałam owulacji, znałam tylko ból @ a w dzień zagnieżdzenia było mi bardzo słabo i czułam kłucie w podbrzuszu i takie uderzenia gorąca. W drugiej nie potrafię sobie przypomnieć jak było ale raczej spodziewałam się @ a nie 2 kresek![]()
A do tej pory testy negatywne ? Pytam bo zastanawiam się ile czasu od terminu @ mogą wychodzić negatywne przy ciążyKochana, a czy pamiętasz może swoje odczucia w dniu @ i po? Ja wczoraj miałam bóle jak na @, ale @ brak, a dziś od rana tylko lekkie pieczenie/mrowienie w podbrzuszu. Zastanawiam się czy to tak się objawia i nastawiać się jutro na test (4 dzień po terminie @) czy jednak ta @ przyjdzie![]()