reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od jesieni 2013

Kobietka zatestuj 19 a jak nic nie wyjdzie to powiec lekarzowi ze może jestes w ciazy albo ze sie starasz i niech daje leki odpowiednie.

Jakis dziwny mam okres,3 dzien a juz tampony sa czyste..dziwne.
Ja mam plan sie teraz co dzien sexić;-) a co;-)

Kochana , może właśnie tak zrobię kupiłam sobie dziś dwa testy ciążowe tak na zapas żeby po cichu zrobić 19 , zapłaciłam 14.99 za dwa testy strumieniowe.
Aha i chciałam Ci napisać odnośnie mierzenia temperatury ,że moja temperatura na początku cyklu też jest niska nawet miałam 35,8 , a dopiero w drugiej fazie wzrasta i najwyższą miałam 36,6 musisz sobie mierzyć codziennie i rozpoznać jakie ty masz temperatury , możesz zerknąć na mój wykres ,mam w sygnaturze ;)

reklama
kobietka dziękuję ślicznie za dodanie mnie do listy :tak: Jak tylko cokolwiek bliższego będę wiedziała na temat @,a najlepiej kolejnego testowania,to oczywiście będę "walić do sznura" :-D W sensie,że dawać znać.;)
A właśnie,dziewczyny....różne opinie czytałam tu na BB,ale jak Wy sądzicie: lepiej się przytulać codziennie czy jednak co 2-3 dni? :szok: Ponoć co drugi dzień lepiej,bo plemniki są mocniejsze,ale z drugiej strony,wiele opinii jest,że jednak codzienne bzykanko ;-) daje większe szanse powodzenia..

Trudno powiedziec, bo niektóre zaskoczą przy codziennym sexie a inne co 2 dni.
W poprzednic cyklu przytulalismy sie co 2 dni a w tym bedziemy codziennie;-)
Gdzieś czytałam ze warto co 2 dni ale żeby codziennie się pozbywać spermy(np.ręką) ze niby plemników jest mniej ale są lepiej wysportowane;-)

Kobietka22 myślę, że 10-11 dni po owu może być już coś widać na teście, niektóre dziewczyny już 9 dni po mają II, więc próbuj kochana:tak: a jak nie wyjdzie to koniecznie poinformuj lekarza, jakby chciał Ci coś przepisywać. Ale trzymam kciuki, żeby z Twoim serduchem było wszystko ok i obyło się bez leków!;-)

Kobietka dzieki juz podpatrywałam wasze sygnaturki i widze ze te temperatury niziutkie sa. Tak bede mierzyc codzien o 6 bo córka do szkoły idzie to i ja wstaje. Owulacja jest wtedy jak jest znaczby spadek po wzroscie?nie poplątałam?

Domka - w sumie to ja mierzę dopiero 3 cykl, nie wiem jak to dokładnie jest z tą owulacją , u mnie w pewnym momencie jest spadek , potem wzrost jeśli 3 kolejne temperatury są wyższe to oznacza ,że owulacja prawdopodobnie wystąpiła , no i u mnie np jest spadek w 14dc ,a potem wzrost , prawdopodobnie w okolicy tego spadku i wzrostu była owulacja , ale chyba nie da się określić kiedy dokładnie czy w trakcie spadku ,czy też wzrostu to znaczy ja nie do końca wiem , nie chciałabym Cię wprowadzić w błąd.

Kobietka, powiedz lekarzowi, że starasz się o dziecko i być może jesteś w ciąży, może ci zleci wtedy betę. Jak byłam ostatnio u rodzinnego z przeziębieniem to przepisał mi bezpieczne leki.
Domka ja też zamierzać się seksować od dziś :-p

Dziewuchy ja jeszcze temp nie mierzę, można chyba zacząć jak skończę plamić? :eek: tylko że nigdzie nie znalazłam termometru z dwoma miejscami po przecinku, spróbuję z tym co mam.

Dziewuchy ja jeszcze temp nie mierzę, można chyba zacząć jak skończę plamić? :eek: tylko że nigdzie nie znalazłam termometru z dwoma miejscami po przecinku, spróbuję z tym co mam.

Ja właśnie dziś zaczęłam, jak skończyłam plamić.
Jeśli będziesz się decydowała na zakup nowego to polecam Microlife MT 16 C2:
TERMOMETR owulacyjny MICROLIFE MT 16 C2 APTEKA (3686345199) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
z dokładnością do 0,01.

Ale ponoć rtęciowym i z dokładnością do 0,1 też można :)
Trzymam kciuki!

Ja od dziś też tuli-tuli :zawstydzona/y:

Domka ja tez mam zamiar codziennie ;) ale ja to z powodow dziewczynkowych, podobno to pomaga w zajsciu w ciaze z dziewczynka :p z moimi chlopakami bylo co 2 dni to teraz bedzie inaczej i zobaczymy czy pojdzie szybciej :)

reklama
Do góry