Zapopdaj sobie magnez z witamina B6. Moja ginka twierdzi,ze owszem takie plamienia wystepuja ale normalne sa raczej w czasie owu lub tuz po.
na implantacyjne za wczesnie.Moze to nic takiego,jednorazowy wybryk.
Prolaktyna chyba nie ma znaczenia ale prodesteron juz tak. Czasem lekarze zlecaja w roznych dniach cyklu (np. 3 i 22), lepiej zapytaj. Progesteron jest najwiekszy 7-8 dni po owulacji. Wtedy dochodzi do zagniezdzenia i sprawdza sie czy poziom progesteronu umozliwia utrzymanie ciazy. Wysoka prolaktyna blokuje owulacje.
Rozpisalam sie ...
Pozwolicie,ze i ja tu wtrace swoje 3 grosze bo mecze sie z tym dziadostwem od lat.
Co do prolaktyny to dzien cyklu nie ma niby znaczenia ale mi ginka zalecala badac okolo owulacji,zeby zobaczyc czy ona czegos nie blokuje.
Przed badaniem prolaktyny trzeba spelnic pewne warunki:
przyjsc po przespanej nocy,
najlepiej do osmej rano,
dzien wczessniej nie nalezy sie seksic,ani zmeczyc,
po przyjsciu do laboratorium trzeba chwile posiedziec.
To dziadostwo jest bardzo czule i od byle czego skacze.
A progesteron,tak jak Rita pisala w 3dniu cyklu albo 7 dni po owu.Jak chcesz badac raz to moim zdaniem lepiej wlasnie te 7 dni po owu albo jezeli owu nie ma to w 22 dniu cyklu.
Hormony tarczycy mozna badac w kazdym dniu cyklu.
Ja sie ostatnio przekonalam,ze za niska prolaktyna tez blokuje owu.Musi byc w sam raz.
Wykopcie mnie stad bo nic nie zrobie hehe
Mamy drugie podejscie do sniadania

jajecznica nie stwierdzil ze kielbasa na goraco bedzie...to wstawilam wiecej i barszcz zrobie
Ale mi narobilas ochoty na jajecznice.Chyba zrobie