reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania od jesieni 2013

Kobietka mialam podobnie tyle ze nie bolalo mnie nic bylam tylko lo tescie pozytywnym...
Wstalam rano i stalo sie tyle ze ja mialam geste brazowe uplawy...zadzwonilan do mojego byl w pracy niestety nie chcieli go zwolnic wiec przyjechali moi rodzice mama zalatwila lekarza stwierdzila wczesna ciaze i na oddzial a tam pan ordynator wsadzil mega paluchy wyciagnal popatrzyl,powachal i z tekstem do mnie ze albo juz w trakcie albo po...zostalam na oddziale to byla sroda...w piatek na wlasny koszt pobrali mi krew i mama zawiozla na bete byla piekna...a w poniedzialek spadek:( monitora na usg nawet mi nie pokazali:/
Zadzwonilam do swojego gina 30 km od mojej miejscowosci i pojechalam przyjal mnie bez problemu...poprostu wyszlam ze szpitala...
Powiedzial ze poronienie calkowite i jesli mnie wyczyszcza (bo tyle u nas potrafia) wogole moge nie kiec dzieci :/ przepisal leki i obylo sie na tym...
Wrocilam do szpitala i wypisalam sie na wlasne zadanie...
Tak teraz lekarze dbaja ze poronilam w szpitalu na to wychodzi...
Po tym jak zaszlam z Fabim jezdzilam 30 km tam i tam tez rodzilam i jestem zadowolona:)
A jeszcze dodam ze,w szpitalu podawali mi tylko luteine:/ dopiero jak przyszedl lekarz do ktorego chodzilam kiedys dostalam jedna kroplowke...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Cześć Dziewczyny.
Nie pisałam przez kilka dni bo u mnie w pracy taka afera że cały czas siedzę jak na szpilkach, spać nie mogę - ale nie chcę o tym pisać.
Co do odczuć ciążowych to sama nie wiem..... Trochę pobolewa mnie brzuch i piersi a wieczorem jak się kładę spać i rano jak wstanę to strasznie swędzi mnie szyja - chyba mam jakieś uczulenie. Humor mam fatalny głównie przez pracę a w dodatku coraz częściej myślę że test ciążowy będzie negatywny. Wy macie sny, że jesteście w ciąży a ja na odwrót, bo cały czas widzę przed oczyma negatywny test ciążowy. Dlatego nie wiem czy będę testować w niedzielę, chyba poczekam do dnia spodziewanej miesiączki.
Ja mam "subkliniczną niedoczynność tarczycy w przebiegu Hashimoto" - zażywam Letrox od 5 lat. Moją endokrynolog poinformowała o staraniach i zwiększyła mi dawkę leku.

Anulka - przykro mi ,że też przez to przeszłaś :-(.
wiesz wg mnie lepiej jak organizm sam się oczyści bo to tak wtedy jest naturalnie, ja myślałam ,że zabieg jest konieczny tak powiedział lekarz ,że nie można tego tak zostawić , gdybym wiedziała to co wiem teraz to nie zgodziłabym się na to.
No inaczej jest w przypadku zatrzymanych poronień wtedy jeśli nic się nie dzieje to trzeba zrobić zabieg żeby nie było zakażenia , ale to nie znaczy ,że nie można mieć potem dzieci , kobiety mają zabiegi i rodzą dzieci , no chyba ,że jakiś konował zabieg robi.
Najważniejsze ,że trafiłaś na dobrego lekarza ,a nie na takiego co tylko zabieg ma do zaproponowania tak jak ten mój dawny ginek.

kobietka - po przeczytaniu Twojej historii chyba pierwszy raz naprawdę uświadomiłam sobie jaki to strach i tragedia. Nie mówię, że wcześniej było mi to obojętne ale napisałaś to w taki rzeczywisty i emocjonalny sposób, który do mnie trafił... same mi łzy poleciały podczas czytania. Wiem, że minęło już dużo czasu ale chciałam napisać, że bardzo mi przykro. Dobrze, że dajesz radę dalej :tak:

Anulka - to musiało być straszne... dobrze, że Twoja mama Ci pomogła, bo najgorszej chyba zostać samą w takim momencie. Za to stwierdzam, że masz bardzo dobrego gina. Nie robi niepotrzebnych zabiegów bez sensu, dba o Ciebie. Jak byłaś potem w ciąży to też u niego?

Współczuję Wam dziewczyny. Musiałyście to bardzo przeżyć, i współczuje, że na takich konowałów trafiłyście. Aż smutno jak się o tym czyta i pomyśli, ale Wasze Aniołki napewno nad Wami czuwają.

blue jak to ochłoniesz ??? Po niedzieli to długo nie ochłoniesz :-)
Dziewczyny, liczę że w niedziele ujawni się kilka ciężarówek.
Mocno za wszystkie trzymam kciuki.
no ja się niestety teraz nie ujawnię jako zaciążona.Odebralam wyniki i progesteron mam tak niski,ze szok.
enthyroks 100 mam a 3miecy temu miałam tsh 8
O matko! Zmień lekarza i to szybko. Słyszałam,ze kiedyś w Żarach był dobry endokrynolog ale nie wiem czy jeszcze jest.Dziewczyny mają rację tsh 8 to za wysoko.Norma jest do 4 ale 4 jest dla kobiet tuż przed menopauzą.Ja też mam tarczyce leczoną.

Dziewczyny jak chcecie zobaczyć jak wyglądam to możecie moją sznupkę podziwiać na grupie.

A na telefonie jest taki cwancyk, że nie mogę wejść w Grupę. Mogę udzielać sie na forum, sprawdzać posty, zmienić awatarek i pare innych rzeczy, ale na Grupę nie mogę wejść muszę to robic z kompa. Wiec dziewczyny jutro zawitam do grupy i zobaczę Wszystkie nowinki na lapku. :)

Inis Tak potem prowadzil mnie ten co dal leki i wyznal ze czyszczenie jest niepotrzebne...jemu tylko zaufalam i jemu ufam teraz mnie do niego dzieli 100 km wiec nie wiem musze tu poszukac kogos jak cos...popytam znajome:)
Ale chyba narazie nie bedzie mi potrzebny bo zaczal sie bol @kowy:/ cyce bez zmian juz nie wiem co myslec...
Teraz udalo mi sie zlapac siec no...

reklama
dzięki dziewczynki miło mieć takie fajne koleżanki jak Wy :*

przepraszam ,że tak na szybko odpisuję ,ale smażę rybkę na obiadek i robię surówkę z kiszonej kapustki.

Do góry